Succes chinuit
Succes chinuit
Alte sporturiSport19 octombrie 2012

Energia nu se regăsește și câștigă greu cu codașa Dinamo

Trupa lui Andrieș se pare că s-a consumat prea mult în deplasarea de la Timișoara, acolo unde a fost foarte aproape de o surpriză, și n-a reușit decât un succes de palmares cu Dinamo, scor 29-24 (14-14).
Energia revenea pe propriul teren cu aerul unei echipe marcată de rezultatul bun pe care l-a scăpat printre degete pe malul Begăi, dar cu speranța că va face un meci bun cu Dinamo, o palidă umbră a echipei care era odată o emblemă pentru handbalul românesc. Victoria a venit, însă nu atât de ușor, cum era firesc, ci în urma unei evoluții inconstante a elevilor lui Liviu Andrieș, care la final a surâs doar grație celor două puncte pe care echipa sa și le-a trecut în cont.
Dinamo a profitat de visarea gorjenilor din debutul partidei, a condus cu 3-0, dar până la jumătatea primei reprize Energia a luat un avans de trei goluri conducând cu 8-5. Handbaliștii gorjeni au revenit însă repede la visare, la mingile pierdute cu nonșalanță, iar pauza a găsit cele două echipe la egalitate. Ca și debutul meciului, și începutul părții secunde a aparținut tot oaspeților, care au condus din nou la trei goluri pe Energia. Andrieș a mutat inspirat, l-a trimis în poartă pe Rădulescu, iar acesta a făcut adevărate minuni parând nu mai puțin de 11 mingi. O altă găselniță a lui Andrieș a fost trecerea lui Mazilu pe extremă, acolo unde Apolzan n-a făcut altceva decât să și-l pună în cap pe antrenor prin evoluția sa. Dacă la Timișoara finalul i-a trădat pe băieții lui Andrieș, de această dată, în fața unei echipe mult mai slabe, Energia a dominat clar finalul și a reușit să pună pe tabelă o diferență mai aproape de valorile celor două echipe, scor 29-24.

„Bine că am luat punctele…”

Andrieș a avut la finalul partidei suficiente motive să-și critice echipa: „Nu ştiu ce se întâmplă cu jocul echipei. Nu avem un creier limpede care să construiască şi să aibă răbdare. La noi coordonatorul în loc să coordoneze jocul el accelerează şi face cele mai multe
greşeli. În apărare avem momente în care în loc să fim un grup ne desfacem şi fiecare e pe cont propriu. Asta este. Sunt mulţumit doar de rezultat. Celelalte comentarii nu-şi au rostul. Bine că am luat punctele, erau foarte importante pentru configuraţia clasamentului pentru că jucam acasă…”, a fost analiza la cald a partidei cu Dinamo făcută de antrenorul Energiei.
Energia are programată o nouă rundă ușoară, elevii lui Andrieș deplasându-se pe terenul unei alte „condamnate”, U Transilvania Cluj fiind în acest sezon o echipă fără prea multe argumente care să-i permită rămânerea în Liga Națională. Energia a spulberat trupa ardeleană într-un turneu de pregătire dinaintea startului campionatului, iar valoarea celor două loturi ne face să mizăm pe un nou succes al echipei gorjene. Ar fi unul care se impune, mai ales dacă este să privim programul pe care Energia îl va avea apoi până la finalul turului, unul în care echipa antrenată de Liviu Andrieș va primi acasă pe HCM Constanța, CS Caraș Severin și HC Odorhei, timp în care nici deplasările nu vor fi mai ofertante, Energia urmând a juca la CSM București și Potaissa Turda.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.