Succesorul lui Buliga decis astăzi: nu prin concurs, ci într-o şedinţă
Succesorul lui Buliga decis astăzi: nu prin concurs, ci într-o şedinţă
Povara Brâncuşi24 martie 2010

Astăzi, cu începere de la ora 13.00, la Primăria Târgu Jiu se reuneşte Consiliul Cultural Consultativ. Primarul Florin Cârciumaru aşteaptă propuneri de la membrii forului respectiv, cu privire la suucesorul lui Sorin Lory Buliga la conducerea Centrului de Cultură şi Artă „Constantin Brîncuşi”.

Iniţiativa lui Florin Cârciumaru este cât se poate de lăudabilă, cu menţiunea că trebuie respectată procedura legală. Succesorul lui Buliga trebuie desemnat prin concurs naţional de proiecte de management, nu în cadrul unei şedinţe. În plus, trebuie stabilit clar obiectul de activitate al Centrului Brâncuşi, schimbarea lui Buliga, neînsoţită de reformarea instituţiei, neajutând la nimic.

3 COMENTARII
  • Nea Costache 24.03.2010 la ora 13:28 pm
    Se pare ca aceasta campanie intreprinsa de Radio Tg-Jiu, GorjNews si o parte din blogosfera romaneasca, incepe sa dea roade! Si eu il felecit pe d-l Primar pentru ca s-a decis sa-l inlocuiasca pe acest domn Buliga! Deoarece sunt sigur ca initiativele de la nivel local trebuie sa-si gaseasca sprijin la nivel central, respectiv Ministerul Culturii si Cultelor, campania "Povara Brancusi", trebuie sa continue, prin aceasta, incercand, si cu ajutorul presei centrale, sa sensibilizam pe cei responsabili la nivel central, de reconditionarea urgenta a monumentelor.
  • ok 24.03.2010 la ora 23:11 pm
    Cine culege roadele? Pai nimeni altul decat Sorin Calugarita care se da de ceasul mortii sa si puna sotia sau amanta ce este acea Andra. dar de fapt nici Calugarita nu se stie ce mai este ba cand ziarist ba politician a cum om de cultura ar cam trebui sa se hotarasca. Fratilor sa nu dati afara pe dracu si sa l puneti pe tasu. Narcis daca esti un tip corect asa cum pretinzi ar trebui sa nu cenzurez acest articol Cu respect.
  • Narcis DAJU 25.03.2010 la ora 0:01 am
    @) ok Cam de 15 ani citesc articolele Andrei Dumitrescu despre Brâncuşi, şi nu am sesizat niciun derapaj. Se numără printre puţinii membri ai lanţului uman făcut dezinteresat in jurul urmelor lăsate de Brâncuşi la Târgu Jiu. Nu stiu sa doreasca acel post, dar cred ca ar fi un catalizator de resurse benefice promovarii si punerii in valoare a Ansamblului. In toate comunitatile dezvoltate, administratia consulta oamenii de media importanti, in adoptarea unor decizii. Sorin Calugarita e unul dintre ei. Altfel, nu cred sa existe vreo varianta mai proasta decat Buliga pentru Centrul Brancusi. Doar daca se va intampla ce se aude din ce in ce mai des si mai tare: ca primarul va numi acolo un pesedist, de familie buna. In fine, nu sunt si nu ma pretind a fi un tip corect. A fi corect inseamna a esua.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.