”Sunt șocat de nivelul de impostură”
”Sunt șocat de nivelul de impostură”
Investigatii22 iunie 2012

Haosul și ilegalitățile din UCB au ecou în Statele Unite ale Americii


Interviu cu Scott Lynch, Profesor al Facultății de Sociologie și Fellow al Office of Population Research, din cadrul Princeton University
Cu câteva săptămâni în urmă, am demonstrat că profesoara Lynn Martin de la Manchester Metropolitan University a fost trecută fraudulos de UCB în programul unei conferințe științifice internaționale organizate la Tg Jiu. De fapt, Martin habar n-avea că participa la acest eveniment. Nu a invitat-o nimeni.
Acum, prin fărădelegi și impostură, șefii UCB trec Oceanul Atlantic, până la Princeton University, unde GORJNEWS a găsit un profesor – victimă a plagiatului săvârșit de decana Facultății de Științe Economice, Gabriela Babucea. Profesorul Scott Lynch spune clar: în SUA, profesorilor care plagiază li se desface instantaneu contractul de muncă. De asemenea, Scott nu exclude un protest oficial al Princeton University față de UCB.

”Nu există nicio îndoială că am fost plagiat”

C. Cuteanu: Scott, crezi că articolul publicat în 2004 de Prof. Gabriela Babucea, decan la Universitatea ”Constantin Brâncuși”(UCB), te-a plagiat?
Scott Lynch: Nu există nicio îndoială că am fost plagiat. Notele mele de curs sunt sub copyright din 2003 (moment în care le-am updatat și am și pus anunțul de copyright la începutul paginii), dar erau disponibile pe internet încă din anul universitar 2001/2002. Paragrafe întregi – ca și o întreagă reprezentare grafică! – au fost copiate direct din notele mele în articolul prof. Babucea, fără ca numele meu să fie menționat.

Pedeapsa necesară: desfacerea contractului de muncă

CC: Ce crezi că ar trebui să facă UCB acum, în condițiile în care un profesor universitar doctor, având și funcția de decan al Facultății de Științe Economice, a fost dovedit public a fi un hoț? Cum tratează universitățile americane astfel de hoți?
SL: În universitățile americane impostura academică de acest tip nu este tolerată la nivelul cadrelor didactice, astfel că pedeapsa aplicată este desfacerea contractului de muncă. Găsesc  în cazul de față, dată fiind dimensiunea furtului, că desfacerea contractului de muncă este potrivită. Încălcarea dreptului de autor implică în Statele Unite și penalități financiare dure.

O să discut cu conducerea de la Princeton despre acest caz

CC: Crezi că Princeton University se va implica în acest caz jenant? Mai exact, conducerea Universității ar putea solicita UCB concedierea Prof. Babucea, pe motiv de plagiat?
SL: O să discut cu conducerea de la Princeton să decidem cum putem acționa, în condițiile dimensiunii de nivel internațional al acestei chestiuni.
CC: Dorești să-i transmiți ceva, prin intermediul GorjNEWS, Prof. Babucea?
SL: Nu, absolut nimic! Sunt doar șocat de nivelul de impostură!


7 COMENTARII
  • C. CUTEANU 22.06.2012 la ora 8:03 am
    Invit, pe forumul GorjNEWS, toti oamenii responsabili din UCB sa ceara, alaturi de noi, DEMITEREA URGENTA a Prof. Gabriela Babucea din functia de decan al FSEGA. Aviz rectorului Moise Bojinca.
  • cineva 22.06.2012 la ora 9:30 am
    Demisia!
  • elena 22.06.2012 la ora 11:57 am
    Cerem demisia decanei Babucea pentru fapte de plagiat! Asa s-au luat titlurile stiintifice de doctor si asa s-a avansat la profesor prin copiere si plagiare. Asta nu e universitate si nu toti pot fi prostiti de marii profesori cu functii de conducere care nu stiu sa scrie un articol sau o carte. Vrem ca cei care au functii de conducere si au plagiat, au furat bani publici, au luat bani de la studenti etc. sa demisioneze in lant. Vrem o universitate curata nu plina de impostori. Cerem studentilor sa se revolte, in caz ca nu vor sa fie si ei mici plagiatori manipulati de coordonatorii lor, sa ceara demisia plagiatorilor asa cum au solicitat sa vada salariile profesorilor. Ce ziceti, dragi studenti?
  • sasa 22.06.2012 la ora 22:27 pm
    stati mai oamenilor linistiti....vorba domnului prefect...de fapt vorbele pe care le-a spus la radio ...cartile din carti se fac si cainii latra ursul merge...sfaturi date de el si premierului actual.....nu se va intampla nimic cu doamna decan.....chiar ca o sa fie uimit proful american de nivelul de impostura...de fapt nu ii mai mira nimik...stie toata lumea ce e la noi in ROMANICA!!!
  • glaspapir 22.06.2012 la ora 22:39 pm
    90% din inchipuitii de la UCB care fac pe profii universitari sunt niste IMPOSTORI! aceasta nenorocire se datoreza dlui Gorun, care a vatasit aceasta institutie si a falsificat ideea de universitate cu NEPOTISMUL gretos, cu tot felul de increngaturi mafiote, UCB arata dupaa chipul si asemanarea celui care a creat aici acest maldar de gioarse si aceasta mizerie morala De nein teles este de ce nu se sesizeaza INSTITUTIILE SATULUI la toate abuzurile, ilegalitatile, marsaviile pe bani publici
  • C. CUTEANU 23.06.2012 la ora 16:45 pm
    Detalii in ceea ce priveste plagiatul si plagiatorii: http://www.graur.org/
  • Secretarul general al Comisiei Nationale 11.08.2014 la ora 18:27 pm
    […] În paralel, CCS este populat cu membri – profesori ce flirtează mai degrabă cu plagiatul decât cu cercetarea științifică. În acest for regăsim, de exemplu, pe actualul decan de la Facultatea de Științe Economice din UCB, prof. Gabriela Babucea, care a fost …. […]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.