SURSE: Șova a făcut trafic de influență și la Complexul Energetic Oltenia, pentru aceeași casă de avocatură!
SURSE: Șova a făcut trafic de influență și la Complexul Energetic Oltenia, pentru aceeași casă de avocatură!
De cititexportInvestigatiiUltra - Scurte23 noiembrie 2015


Nu doar de la CET Govora, ci și de la Complexul Energetic Oltenia a încercat senatorul Dan Șova să mulgă câteva sute de mii de euro, prin intermediul Societății Civile de Avocatură Voinescu și Asociații.
Avocatul Teodor Voinescu a povestit procurorilor DNA cum, în perioada 2011 – 2014, în schimbul a circa 100.000 de euro, senatorul Dan Șova a făcut trafic de influență pe lângă Mihai Bălan, directorul general al CET Govora, convingându-l să încheie contracte de asistență juridică cu Casa de Avocatură Voinescu și Asociații, în valoare de 10.000 euro pe lună.
Tot Dan Șova este cel care a deschis și porțile Complexului Energetic Oltenia pentru aceeași casă de avocatură. Directorul general al CEO, Laurențiu Ciurel, și el inculpat în dosarul Ponta – Șova, aflat în curs de judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, n-a manifestat nicio opoziție față de propunerea lui Dan Șova de a angaja Casa de Avocatură Voinescu și Asociații.
sova-pontaDe altfel, Ciurel se afla într-o relație amicală cu Șova, mediată chiar de Victor Ponta, încă din 2007. În acea perioadă, în calitate de director general al Complexului Energetic Rovinari, Ciurel a încheiat contracte fabuloase cu Casa de Avocatură Șova.

Șova i-l prezintă pe Voinescu lui Ciurel și, brusc, juriștii CEO trebuie dați afară!

Pentru cimentarea relației dintre Ciurel și casa de avocatură, Voinescu a acceptat să-l reprezinte într-un dosar în care Fondul Proprietatea a chemat în judecată Complexul Energetic Oltenia și în care Ciurel era intervenient. Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Gorj la 1 martie 2013.
extras portal ciurel voinescuExact în acea perioadă, brusc, din ordinul lui Laurențiu Ciurel, la CEO încep să fie emise documente interne în care zecile de juriști ai companiei sunt făcuți cu ou și cu oțet, propunându-se disponibilizarea lor și demararea acțiunilor pregătitoare pentru angajarea unei case de avocatură!

Se pierd zeci de milioane de euro, anual, din cauza juriștilor de la CEO?

Iată facsimile dintr-un raport intern, aprobat de Laurențiu Ciurel, prin care se propunea încheierea unui contract pe 4 ani cu o casă de avocatură. Documentul este elaborat chiar de șefa de atunci (și de acum) a  Departamentului Juridic, care nu se sfiește să susțină că CEO pierde zeci de milioane de euro anual, chiar din cauza juriștilor din subordinea ei, care sunt lipsiți de experiență, cu expertiză limitată, fără cunoștințe, licențiați la universități de duzină, ca cele de la Herculane și Târgu Jiu  .
extras 1
extras 2
extras 3
extras 4
extras 5La 19 septembrie 2013, Ciurel declara pentru Gorj TV că CEO va angaja o casă de avocatură și că vor fi păstrați doar 15 juriști.

A urmat  o licitație secretizată total de Laurențiu Ciurel. Abia un an mai târziu, în octombrie 2014, aflăm din ”Ziarul Financiar” că procedura de achiziție fusese anulată.

Voinescu a rupt înțelegerea, de frică

Sursele noastre din conducerea CEO relatează că înțelegerea dintre Ciurel și Voinescu, mediată de Șova, nu s-a mai materializat, din cauză că reprezentanții casei de avocatură din București au devenit tot mai circumspecți pe fondul mediatizării crescânde a dosarului Ponta – Șova, constituit ca urmare a contractelor de asistență juridică încheiate de Casa Șova cu complexele energetice Turceni și Rovinari.
Teama că ar putea răspunde în fața legii pentru contractele similare încheiate cu CET Govora, l-a făcut pe avocatul Teodor Voinescu să nu mai colaboreze cu Complexul Energetic Oltenia și să-i denunțe la DNA pe Dan Șova și Mihai Bălan.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.