Surupăceanu, un deputat prea mare pentru un judeţ atât de mic
Surupăceanu, un deputat prea mare pentru un judeţ atât de mic
Opinii9 martie 2010

Gorjul contemporan nu are soartă, nu are noroc pe lume, când vine vorba de parlamentarii care-l reprezintă. După ce că Victor Ponta s-a ales preşedinte la olimpiada pe ţară a PSD, şi nu ne va mai onora cu prezenţa sa oricum formală şi în interes personal pe aceste meleaguri, iată că se conturează o nouă pierdere pentru alegătorii gorjeni, un nou politician cu anvergură naţională care, având viziuni de ansamblu şi foame de notorietate, prezintă acute dureri în cot faţă de ceea ce se întâmplă acum în Gorj.

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu se ocupă, de câteva săptămâni, de produsele etnobotanice, fiind co-autor al legii prin care aceste semi-droguri sunt interzise. O iniţiativă necesară şi lăudabilă, nimic de obiectat.
Problema e că, după ce l-am pierdut pe Ponta, pi colea, pi la ţară, nu mai trece nici Surupăceanu, să pună mâna pe muncă, că iote, să făcu primăvară, şi sunt atâtea de făcut, pică gardurile şi casa pe noi. Când vine, o face doar ca să ia aer curat, să îşi dreagă afacerile personale şi să ia pulsul dosarelor penale ce-i poartă numele pe copertă şi stau la dospit, în nelucrare.
Părerea mea e că Surupăceanu e printre puţinii parlamentarii de Gorj care nu dorm pe ei în Parlamentul României. Ce nu înţeleg este de ce nu coboară, în răstimpuri,  din turnul său de fildeş pentru a face ceva şi în interesul celor care l-au votat. Desigur, dânsul se îndeletniceşte cu ţara şi, dacă-i va fi bine ţării, le va fi şi gorjenilor.
Până acum, ca parlamentar de Gorj, Surupăceanu şi-a făcut veacul în antecamera televiziunilor centrale şi uneori a mai dat şi cu cardul când toate scaunele din platouri erau ocupate. Mai e puţin şi se împlineşte un an de când i-am adus la cunoştinţă personal că bătrânii de la azilul din Novaci, oraş din colegiul în care s-a ales, fac foamea, mor cu zile, nu au medic, îngurgitează doar pastile de somn şi li se fură banii şi bijuteriile. Totul sub atenta îndrumare a duetului de mare excepţie Pantelimon Todea – Mihaela Fârlan. Se face anul şi demagogul de serviciu n-a avut timp să se ocupe de acest detaliu, deşi atunci m-a asigurat că se va implica. Totuşi, dacă asimilăm pastilele de somn cu produsele etnobotanice, rezultă clar că domnul deputat exact asta face în momentul de faţă: se ocupă de situaţia bătrânilor de la azilul din Novaci!
Până la urmă, e normal să nu-l mai încapă acest judeţ. Surupăceanu are viziune de ansamblu, vocaţie şi misiune de lider naţional, şi nu duce cu privirea până la neînsemnaţii de gorjeni.

4 COMENTARII
  • fiul gorjului 09.03.2010 la ora 13:46 pm
    chiar daca este metaforic .. ce spui referitor la case si garduri .. as vrea o lamurire .. statul trebuie sa vina la tine sa ti faca/repare gardu, sa-ti zugraveasca prin casa ? generalizand - mi -as dorii un stat care sa te impoziteze corect, dar sa te lase in pace sa-ti faci tu ceea ce -ti doresti, sa te dezvolti ca individ, cetatean. Ajutoarele pentru un camin de batrani sunt infinit mai nesemnificative fata de 10 km de drum asfaltat sau reabilitat, cu toate ca acele costuri sunt semnificativ egale.
  • Narcis DAJU 09.03.2010 la ora 15:41 pm
    Bine, pa!
  • 1234 09.03.2010 la ora 16:06 pm
    se pare ca ti-ai gasit stapan...
  • Narcis DAJU 09.03.2010 la ora 16:33 pm
    @) 1234 Ţi-aş fi recunoscător dacă mi l-ai prezenta şi mie, cu buget, ţinte şi tot tacâmul. Şi încă ceva (vorbesc serios): dacă e pe bune ai un procent serios!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.