Ţara arde şi la coafor e full de programări
Ţara arde şi la coafor e full de programări
Altele28 mai 2010

În ultima vreme m-am ocupat să identific şi să probez în amănunt modalităţile în care au fost deturnate miliarde de lei vechi din fondurile publice alocate alimentării cu apă de la Turcineşti. Recent, am postat o investigaţie în cuprinsul căreia am scris aşa: „(…) despre deturnările de fonduri de la Turcineşti presa locală a relatat din vara anului trecut, destul de la obiect. (…)”.

Invitat la postul de televiziune RTV cu acest subiect, am repetat că nu eu am lansat pe piaţă acest subiect şi că Biroul Teritorial Gorj al DNA a deschis un dosar pentru a cerceta posibilele infracţiuni, dinainte să îmi public eu investigaţia.

[youtube]jGkPzzvrCRc[/youtube]

Deşi m-am exprimat foarte clar, în limba română, am fost acuzat că îmi arog abuziv lansarea pe piaţa media a subiectului Turcineşti. Aserţiunea este cel puţin tâmpă, în lumina precizărilor anterioare. În fond, problema nu e cine scrie şi/sau cine vorbeşte despre deturnările de miliarde de la Turcineşti. Problema este cine şi de ce tace, dintotdeauna sau ca atitudine dobândită.

Consider că singura miză în cazul Turcineşti este susţinerea interesului public, indiferent al câtelea ai ajuns, ca jurnalist, la linia de start: realizarea lucrărilor plătite şi neefectuate, respectarea parametrilor tehnici şi calitativi proiectaţi, recepţionarea unei alimentări cu apă viabile pentru zeci de ani de acum înainte, trimiterea în judecată de către DNA a delapidatorilor de fonduri publice.

1 COMENTARII
  • Cosmin Cristea 28.05.2010 la ora 6:22 am
    Problema este alta....jurnalistii gen Narcis DAJU sunt hărţuiţi, vânaţi de autorităţi, li se fabrică dosare penale, sunt puşi sub învinuire, trimişi în instanţa şi uneori condamnaţi pe fantasmagoriile celor fărădelege din magistratură sau MAI. Singura vină a acestor jurnalişti este: vorbesc despre deturnari de fonduri... . Le propun jurnaliştilor care vorbesc despre deturnări de fonduri următoarele: - să vorbească şi despre inacţiunile magistraţilor şi poliţiştilor... . Atât în legislaţia noastră, cât şi în dreptul internaţional inacţiunea autorităţilor înseamnă umilinţe, tratamente crude, inumane, degradante, favorizarea infractorului, etc. Le invederez acestei categorii de jurnalişti următoarele: - Neexistenţa unei practici judiciare unitare înseamnă interpretarea drepturilor omului... - Activitatea ONG-urilor care militează pentru apărarea drepturilor omului nu are rezultate. - Sunt ONG-uri ale magistraţilor, precum SoJust, care militează pentru practica judiciară unitară, pentru apariţia şi existenţa JURINDEX, pentru o justiţie socială.... - Sunt mii de cetăţeni ce reclamă umilinţă, tortură, persecutare, etc. Unii cetăţeni apelează chiar la gesturi extreme...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.