Târgu Jiu – oraș mic, probleme mari
Târgu Jiu – oraș mic, probleme mari
Altele17 octombrie 2013

Pentru că majoritatea ziarelor din Gorj închid ușile redacțiilor în nasul cetățenilor care încearcă să inițieze dialoguri constructive cu primarul Cârciumaru și cu restul administrației locale, mulți dintre aceștia ajung să-și publice propunerile pe portalul DomnulePrimar.ro
Cele mai interesante dintre aceste mesaje vor fi găzduite, periodic, și de GORJNEWS.

Transportul în comun, mai scump ca în București


În timp ce orașul s-a dezvoltat imobiliar spre periferii, liniile de transport în comun au rămas aceleași de ani de zile, tarifele, în schimb, continuând să crească. Așa se face că plătim bilete mai scumpe ca în București. Acest lucru a fost sesizat și pe portalul menționat mai sus, la data de 8 octombrie 2013.
”Buna ziua domnule Primar Florin Circiumaru, respectuos va adresez o idee privind transportul local de persoane cu troleibuzul si autobuzul, in speta va recomand sa diversificati traseele in oras, avand in vedere ca orasul nostru s-a dezvoltat imobiliar foarte mult spre periferia orasului, consider ca ar trebui sa existe statii in zona Spitalului Judetean, Kaufland, Coloana Infinitului, Cimitirul Mare….etc, dar si mijloace de transport moderne care sa-l faca pe calator sa urce cu placere in ele si sa nu mai comande neaparat un taxi, sa angajati un adevarat manager la Transloc pentru a realiza aceste lucruri care nu sunt greu de realizat daca esti un bun administrator.”

“Aici nu vine nimeni să investească! Suntem bifați cu roșu, domnule primar!”

Primarul Florin Cârciumaru probabil se simte rușinat să trăiește în orașul unde marele sculptor Constantin Brâncuși a ales să lase moștenire o serie de capodopere, aftfel nu se explică lipsa de promovare a operelor marelui artist. Acest aspect a fost semnalat, în mai multe rânduri, pe domnuleprimar.ro, ultima oară de D.B., la data de 6 octombrie 2013.
”Domnule primar,
V-ati postat un mesaj interesant de bun venit pe site-ul primariei si bineinteles ca profitati de Marele Brancusi sa faceti acest lucru.
Scurt va spun, ca sunt nascut-trait in Tg-Jiu, dar am 10 ani de cand imi fac jobul in alte locuri ale tarii si am ajuns la concluzia ca, pe unde lucrez, imi vine tot mai greu sa spun de unde vin, unde m-am nascut. Targu Jiul (Gorjul) a devenit o zona moarta a tarii, aici nu vine nimeni sa investeasca, sa creeze niste locuri de munca, suntem ‘bifati’ cu rosu domnule primar!! Toti ne ocolesc!!
In afara ca va faceti reclama cu Brancusi pe site-ul primariei, nu faceti absolut nimic ca primar sa scoateti in evidenta că acest oras, amarat cum este, beneficiaza de operele lui Brancusi.

“Un grup de turiști m-a oprit lângă Coloană să mă întrebe unde este Coloana!”

In luna septembrie 2013, eram in Tg-Jiu, intamplator in zona Coloanei Infinitului…Un grup de turisti straini (6-7) m-au oprit (chiar langa Coloana), sa ma intrebe unde este Coloana lui Brancusi????!!!!!!!!….
Atentie domnule primar! Coloana Infinitului nu se mai vede de boschetii pe care i-ati plantat impreuna cu puscariasul de Mischie! La Coloană este cea mai importanta intrare in oras, nu se vede nimic, nu se stie nimic de aceasta capodopera!!!!!
Va propun sa curatati aceste balarii care mascheaza frumoasa Coloana si in capatul parcului, spre panarama aia de fantana arteziana, sa amplasati un benăr mare (sau altceva…o statuie de exemplu), care ,sa-l scoata in evidenta pe Brancusi, astfel ca toata lumea care intra in oras sa aiba cunostinta ca a ajuns in orasul care detine operele lui Brancusi. Ati umplut orasul cu niste statuete anonime si fara valoare, dar la Brancusi nu v-ati gandit sa-i faceti o statuie langa Coloana Infinitului.

“Domnule primar, stiu ca sunteti batran si că nu mai aveti chef de nimic”

Domnule primar, stiu ca sunteti batran si obosit si intuiesc ca nu mai aveti chef de nimic, ati prins drag de scaunul de primar, dar va rog sa analizati, cat mai puteti, ce v-am sugerat.
Trebuie sa mai faceti si ce vrem noi, cetatenii orasului.
Si…apropo, de la fantana arteziana din sensul giratoriu, se observa un semn de circulatie mare care restrictioneaza traficul greu spre strada Unirii. Zilnic, sâmbata, duminica, Paste, Craciun, alearga tirurile firmei Succes (spre depozitul lor, pe Unirii) zgaltaind toate locuintele din zona. De ce va faceti ca nu vedeti acest lucru??? Am asteptat ani de zile ca sa vad si eu un echipaj de politie care monitorizeaza acest lucru. Firma asta are acces din Calea Bucuresti, de ce trebuie sa suportam deranjul asta de ani de zile? Pentru ca suntem platitori de impozite?”

Sute de oameni mușcați de câini, de la începutul anului și până acum


Aproximativ 600 de persoane au ajuns la Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, de la începutul anului și până acum, după ce au fost mușcate de câinii fără stăpân. În tot acest timp, primarul Florin Cârciumaru, declară, ori de câte ori are ocazia, că echipele de la ecarisaj lucrează 24 de ore din 24 (!?), însă rezultatele întârzie să apară. Câinii fără stăpân se plimbă nestingheriți atât prin zona centrală, dar mai ales prin cartierele de la periferia orașului. Mai mult, cetățenii se plâng și de faptul că nu se ia niciun fel de măsură împotriva acelora care adoptă câinii proaspăt ridicați de pe străzi, ca mai apoi să le dea, iarăși, drumul în stradă. Probabil domnul Cârciumaru așteaptă o tragedie precum cea petrecută în București, unde un copil de 4 ani a murit mușcat de maidanezi, pentru a lua măsuri. Vă prezentăm, în continuare, doar una din zecile de astfel de reclamații postate pe DomnulePrimar.ro.
”Domnule primar, intrucat mai multe persoane din cartierul nou Preajba au sesizat de nenumarate ori deranjul provocat de numarul foarte mare de caini prezenti in acest cartier, nu s-a rezolvat nimic, acesti caini se afla tot in strada sarind la cei ce trec pe acolo si tulburand si noapte si zi linistea acestui cartier, …oare trebuie să se intample o nenorocire, sa omoare un copil? ce masuri au fost luate cu cei de pe strada Aretia Tatarescu care au luat caini ridicati si care la nici o ora au fost iarasi in strada …?????? va rog sa verificati acest lucru …”

Municipiu cu străzi fără canalizare, gaze, apă curentă sau chiar asfalt


O altfel de problemă de care nu ar trebui să se lovească locuitorii unui municipiu o reprezintă cea a străzilor unde lipsesc cu desăvârșire o serie de utilități publice absolut necesare traiului civilizat. Vorbim aici de străzi neasfaltate, fără iluminat public, și poate mai grav, fără canalizare sau apă curentă. În această privință au fost făcute zeci de sesizări, răspunsul primarului Cârciumaru fiind același de fiecare dată: “toate acestea au fost incluse în planul de investiții, dar va mai dura!” Un bun exemplu în acest caz, în continuare…
”Domnule Primar,
Va rugam foarte mult sa faceti ceva in privinta strazii Perlei din Tg Jiu, unde nu exista iluminat public, gaze, apa curenta, canalizare, asfalt. Mentionez ca au mai fost facute sesizari pt. aceleasi probleme.”
Răspunsul primarului Cârciumaru, după cum am spus anterior, este scurt și reprezentativ pentru modul în care acesta alege să rezolve toate probleme care îi sunt aduse la cunoștință, și anume, cu promisiuni.
”Domnule Balea, toate cele cerute de dumneavoastra sunt incluse in planul nostru de investitii, dar va mai dura pana le vom finaliza.”

3 COMENTARII
  • Ion Popescu 17.10.2013 la ora 11:32 am
    Ar trebui sa observati si faptul ca, la intrebarile ''incomode'', ''iedilul'' refuza sa raspunda, sa contorizati minciunile repetate in privinta acelorasi probleme anuntate de cei care-i platesc salariul. De exemplu, in privinta canalizarii din Dragoieni, mintea in trimestrul doi ca ''va demara'' lucrari la inceputul primului trimestru ! Este evident ca l-au depasit complicitatile cu cei care incalca legea, ocrotiti. Totusi, pentru ce se trezeste (din somn) la cinci dimineata, daca absolut la toate situatiile anuntate de cetateni , col.dr.inginerul raspunde ca nu stia, ca va intreprindre imediat ceva... ...masinile intra in Parcul Central, cainii stau la plaja prin Centrul betonat comunist, pensionarii se bucura de un nr. de calatorii nelimitat , pe banii celorlalti electori, tiganii beneficiaza de spatiul ''Coleus'' platit cu 200 de milioane/luna, parcarile vopsite de iedil sunt ilegale, la mai putin de 25 de metri de trecerile pentru pietoni, amenajate; Unele sunt chiar la 1 metru de trecere, obturand vizibilitatea cond. auto. In scoli ploua, materiale pentru dezinsectie nu sunt : mafia rosie nu este in stare sa asigure nici minimul legal pentru ca invatamantul sa se desfasoare in limite acceptabile. Toti, si directorii politici, si insp. politruc, ascund adevarul. Totusi, la alegeri, din fiecare stalp ranjea portretul mincinosului reprezentativ, ala, ;''infantilul''.
  • maria 17.10.2013 la ora 21:36 pm
    ma bucura nespus acesta initiativa ,de publicare a comentariilor,de pe blogul eternului primar.as dori sa intreb ,prin aceste randuri,ce fel de canalizare se deruleaza pe str.panduri,tinand cont de faptul ca se introduc in pamant niste teve din p.v.c,tevi ce par a fi ptr. canalizare dar cu un diametru cam micut ,ma gandeam ca asta ar fi si cauza refularii,in caz de ploi puternice.problema este ca,odata instalata teava,se acopera cu pamant dar nu se face racordarea la nici o locuinta.probabil ,se va asfalta,dupa care se va sparge asfaltul ptr.racordarea cetatenilor si iarasi se va asfalta si.......
  • liviu 20.10.2013 la ora 11:06 am
    Un articol.evident tendentious Pentru ca,s-au facut si lucruri bune,dar asa suntem noi,romanii.arucand odata cu scalda si copilul.Stiri si comentarii-marca OTV.Doar atata puteti?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.