Todea şi Mihuţescu sunt grav bolnavi: îi doare în cur de Rânca!
Todea şi Mihuţescu sunt grav bolnavi: îi doare în cur de Rânca!
Investigatii3 august 2010

Într-o ţară în care majoritatea instituţiilor de stat sunt putrede, nu funcţionează şi sunt resimţite de cetăţeni doar ca nişte lipitori nesătule pe bugetul public, ce returnează doar indiferenţă, incompetenţă şi sfidare, rolul presei ar putea fi covârşitor. Ar putea fi, dar nu este. În România corupţia a atins un nivel inimaginabil, există tot felul de arhitecturi ce au ca liant banul, şi nu pot fi zdruncinate de nicio investigaţie sau dezvăluire de presă. Se întâmplă asta şi pentru că tumorile care macină România şi-au subordonat aproape tot ce înseamnă mass-media. Astăzi redacţiile ziarelor sunt pline de indivizi care pentru un os de ros nu se dau înapoi de la nimic, având mult mai puţine principii şi greţuri decât cele mai penale curve. Dacă în Gorj trei din cele treizeci de ziare ar scrie despre ce se întâmplă în realitate, nenorociţii care nenorocesc judeţul ori nu ar mai ieşi din palatele lor, ori s-ar muta în alte judeţe. Stupid, exact ei, nenorociţii, finanţează la vedere sau nu aproape toată presa locală. De pildă, dacă cineva îmi spune două ziare care nu au acceptat publicitate de la Florin Cârciumaru, eu închid GORJNEWS definitiv. Deci, aştept.
Pe 23 iunie am demonstrat aicideşi s-au cheltuit 900.000 de euro, finanţare externă, pentru înfiinţarea unui serviciu de salubrizare, Rânca a devenit staţiunea din vârful muntelui de gunoaie. Imediat după apariţia articolului, o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu au urcat la Rânca. Un detaliu: înainte de publicarea articolului, i-am cerut câteva lămuriri primarului Novaciului, Pantelimon Todea. Imediat,  muncitorii de la salubritate au fost trimişi de Todea la Rânca, unde au curăţat doar partea de staţiune administrată de Primăria Novaci. (Asta e dovada unui anumit tip de jeg, pe care toată apa Gilortului nu îl poate spăla). În consecinţă, comisarii Gărzii de Mediu au găsit gunoaie doar în zona administrată de Primăria Baia de Fier, aplicându-i primarului Constantin Mihuţescu o amendă de 500 de milioane de lei vechi, contestată imediat de acesta în instanţă. La câte concesiuni a aprobat domn’ primar Mihuţescu la Rânca pentru judecători, procurori şi avocaţi din Gorj, judeţele limitrofe şi Bucureşti, e foarte uşor de ghicit cine va câştiga procesul.
Partea cel puţin scârboasă urmează acum. Nici după ce a fost amendat cu 500 de milioane lei vechi, Mihuţescu nu a schimbat nimic. Deşi e în conflict cu Todea, au cel puţin un punct în comun: suferă de aceeaşi afecţiune. Pe amândoi îi doare în cur de destinul staţiunii Rânca. Fotografiile de mai jos au fost realizate zilele trecute de Iulian Bocîi, jurnalist de investigaţii în devenire, creatorul şi managerul site-ului www.portalnovaciranca.ro.
În primul rând, la intrarea în staţiune, lângă drumul vechi, a fost înfiinţată de curând o … groapă de gunoi!

Pe domeniul administrat de Mihuţescu, situaţia se prezintă astfel:

Suficiente gunoaie şi pe teritoriul lui Todea…

Vegetaţia din jurul majorităţii pensiunilor este arsă de apele menajere deversate direct în pădure de jmecherii de doi lei de care s-a umplut România în ultimii douăzeci de ani.

Proprietarul Casei Grysly crede în mintea lui, pe care o posedă el pe persoană fizică, că e foarte deştept pentru că a acoperit cu pietre şi frunze conducta prin care evacuează ilegal dejecţii în pădure.

Proprietarii pensiunilor din Corneşul Mare nu s-au mai obosit să îşi acopere conductele, semn că au motive să li se rupă.

Ce va urma? Primăria Baia de Fier şi Primăria Novaci vor primi fiecare câte o nouă amendă de sute de milioane de la comisarii Gărzii de Mediu. Ambii primari le vor contesta în instanţă şi vor obţine anularea lor. Ploile torenţiale vor continua să spele versanţii şi să împingă gunoaiele către văi şi ogaşe. Cu toate acestea, sau tocmai de aceea, România va continua să pută din ce în ce mai rău. Pe România primarilor de teapa lui Todea şi Mihuţescu numai Potopul de pe urmă o poate curăţa. Vai steaua ei de ţară, fără soartă, fără noroc.

Notă: Cruciada declanşată de prefectul Liviu Andrei în mintea domniei sale împotriva ilegalităţilor de la Rânca a sfârşit înainte de a începe. Oricum, nu îmi amintesc ca în Gorj să fi fost vreodată mai multă debandadă şi mai mult haos ca acum.

3 COMENTARII
  • gorjanul 03.08.2010 la ora 14:51 pm
    Doi mizerabili.
  • justitiarul 03.08.2010 la ora 15:38 pm
    la fel arata si mizeria umana care ,timp de 20 de ani este admisa sa ne imputa ,precum gunoiul menajer,desi institutii ale statului sunt create sa functioneze tocmai ptr indepartarea gunoiului menajer in spatii special destinate si a gunoiului uman ,in spatii racoroase prevazute cu zabrele si multe lacate,dar..........???
  • Antim Ivireanu 11.08.2010 la ora 21:48 pm
    prefectul si Prefectura NU EXISTA in GJ !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.