Totul pentru o victorie contra Benficăi
Totul pentru o victorie contra Benficăi
Alte sporturi10 februarie 2012

Energia vrea onoare și din Cupa Cupelor

Energia joacă pentru prima dată într-un tur superior al Cupelor europene, iar din confruntarea cu Benfica Lisabona din Cupa Cupelor, trupa gorjeană vrea măcar o victorie de orgoliu.
În urmă cu un an, la Târgu Jiu veneau portughezii de la FC Porto, dar handbaliștii Energiei nu reușeau să treacă mai departe de primul tur jucat în Cupa EHF, așa cum se întâmplase acum câteva sezoane, la prima participare a gorjenilor în cupele europene. Acum, urbea lui Brâncuși așteaptă noi vizitatori din țara lui Vasco da Gama, însă e vorba de o echipă din sud, Benfica Lisabona.

Victorie cu Bacăul și înfrângere la Timișoara

Înainte de meciul de la Târgu Jiu cu Benfica Lisabona, elevii lui Liviu Andrieș au avut două teste importante în Liga Națională, unul luat cu brio, altul la care au rămas restanțieri.
Deși plecau cu șansa a două chiar și pe propriul teren în fața celor de la Știința Dedeman Bacău, handbaliștii Energiei au încurcat planurile moldovenilor, le-au ucis speranțele la titlu și au obținut o victorie muncită, scor 31-29 (18-15). Victoria în fața echipei de pe locul secund din Liga Națională a venit ca urmare a unui joc colectiv bun, a unei apărări decise și a unei determinări mult superioare celei arătată de adversar, Energia părând capabilă să câștige în acest fel în fața oricui în campionat.
Odată cu dispariția acestei determinări, Energia a redevenit o echipă „cuminte” în deplasare și, la doar câteva zile de la succesul de răsunet în fața băcăuanilor, elevii lui Andrieș au fost mielușei la Timișoara, acolo unde au pierdut cu 32-28 (15-12).

Cu gândul la Benfica

Meciul de la Timișoara n-a avut istoric, gazdele preluând conducerea după primele minute de tatonare, victoria bănățenilor venind în mod firesc, pe fondul unui joc apatic al Energiei. „Nu am mai putut să ne concentrăm și să ne motivăm ca la meciul cu Bacăul. Parcă și încărcătura de la viitorul joc din cupe i-a făcut pe jucători să se mai protejeze. Cu alte cuvinte, am suferit la capitolul determinare. Aceasta este meteahna handbalului românesc, nu reușim să legăm două jocuri bune la interval de câteva zile”, a declarat Liviu Andrieș după eșecul de la Timișoara. Antrenorul Energiei spune că la meciul de sâmbătă, datele problemei vor fi altele și așteaptă din partea jucătorilor săi o reacție asemănătoare cu ceea avută la partida cu Bacăul: „Cu Benfica e un meci de cupă europeană, în care motivarea pleacă de la sine jucând în optimile Cupei Cupelor. Am urmărit Benfica în două jocuri, îi ştim, este o echipă foarte puternică. Dacă ne mobilizăm cred că putem face o surpriză şi să câştigăm acest joc. Diferenţa nu contează, doar victoria e importantă. Eu sper să o realizăm. La ce am văzut, e un obiectiv destul de bun să câştigăm acasă”, a mai spus Andrieș lăsând să se înțeleagă că o calificare în sferturile de finală ale Cupei Cupelor este doar o himeră.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.