Totul pentru victorie
Totul pentru victorie
Alte sporturiSport26 octombrie 2012

Energia a pierdut pe terenul campioanei, dar nu vrea să cedeze în fața Gazului

Energia Rovinari a pierdut prima bătălie din acest campionat, meciul de la Brazi contra campioanei CSU Asesoft Ploiești, însă războiul pe care trebuie să-l ducă în acest sezon este abia la început, iar câmpul de luptă se mută rapid la Târgu Jiu, unde duminică joacă o altă echipă cu pretenții, Gaz Metan Mediaș.
Campionii României au evoluat cu frustrare și cu teamă în fața Energiei după ce pierduseră ultimele două jocuri de campionat, un al treilea eșec consecutiv fiind considerat o adevărată catastrofă. Trupa lui Nikolic a stat bine în teren însă doar o vreme, cât l-a avut alături și pe Louis Darby, omul său numărul unu. Americanul a fost sancționat destul de ușor și a ajuns să fie eliminat după ce jucase doar circa 26 de minute. Fără Darby, Energia a încercat ceva, dar a fost trădată de imprecizia jucătorilor săi de la linia de fault. Patru libere ratate în momente cheie ale partidei de la Brazi au făcut ca Energia să se întoarcă din nou cu traista goală din Prahova, un teren interzis până acum pentru echipa gorjeană, care, în ciuda unor evoluții mai mereu consistente, fie la Ploiești, fie la Brazi, invariabil au fost învinși de Asesoft.

„N-am fost inteligenți…”

Slobodan Nikolic spune că echipei sale i-a lipsit un dram de inteligență în joc, prea multele erori și incapacitatea de a găsi cele mai bune soluții în atac privându-I pe gorjeni de un succes ce părea la îndemână la un moment dat: „Am stat foarte rău la aruncările libere, avem probleme în atac, nu avem cele mai bune variante, când trebuie să aruncăm încercăm să pasăm, iar când trebuie să pasăm aruncăm… Am avut mult prea multe greșeli ofensive, iar pe lângă liberele ratate, am avut și un procentaj foarte slab la aruncările de trei puncte, doar 5 reușite din 20 de încercări. Dacă vrei să câștigi împotriva Asesoftului trebuie să joci inteligent, iar noi nu am jucat de această dată inteligent. Mult a cântărit și eliminarea lui Darby. Eu zic că din cele cinci faulturi, doar trei au fost cu adevărat, dar asta e, toată lumea îl știe pe Darby și toți știu că dacă el nu mai e pe teren, pe jumătate treaba e rezolvată”, a declarat antrenorul Energiei.

Încă un „dream team”

Startul campionatului a oferit Energiei un program ce a pus în fața elevilor lui Slobodan Nikolic trei partide consecutive contra unor echipe de top din România. Mai întâi a fost meciul cu BC Timișoara, câștigat de trupa lui Nikolic, a urmat întâlnirea cu campionii de la Asesoft, după care, la Târgu Jiu, va veni o altă echipă cu ștaif din Liga Națională de Baschet Masculin, Gaz Metan Mediaș. Antrenorul Slobodan Nikolic le-a denumit „dream team”-uri și și-a propus să le învingă pe toate. Dacă a ratat victoria la Brazi, Nikolic senior nici nu se gândește să piardă contra celor de la Gaz Metan Mediaș, mai ales că va juca cu sibienii la Târgu Jiu, teren pe care Energia s-a impus într-un meci în campionatul trecut, în play-off, într-o confruntare pe care însă a pierdut-o cu scorul de 3-1.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.