Tovarășe mega-premier, cât ar trebui să ningă peste atâta jeg?
Tovarășe mega-premier, cât ar trebui să ningă peste atâta jeg?
Opinii21 noiembrie 2013

Îl rog pe Ponta ca, pe 1 decembrie, când va ateriza la Târgu Jiu pentru câteva zeci de minute, ca să aprindă prostimii ghirlandele de Crăciun, să dea o talpă din Zona Abator până în Debarcader. Fără SPP-iști după el, dar cu mască de flegme, pe față, și dopuri de înjurături în urechi.
În curând se împlinesc  10 ani de când Victor Ponta a descălecat în Gorj. De 10 ani statul român cheltuie inutil zeci de miliarde de lei vechi cu salariile de deputat de Gorj ale lui Victor Ponta. În cei zece ani, dacă ar fi să adunăm timpul total petrecut cu adevărat de Ponta în județul pe care pretinde că l-a reprezentat în Parlament vreme de trei mandate, n-am aduna mai mult de două – trei luni. În acest interval sunt incluse, desigur, și cele trei campanii electorale în care primarul Florin Cârciumaru, pentru a scăpa de pușcărie, l-a plimbat de mână pe Ponta prin cartierele Târgu Jiului și le-a cerut oamenilor de rând să-l voteze. La schimb, Ponta a lăsat bălăriile să crească în Târgu Jiu mai înalte decât Hotel Gorj, ca să nu se vadă din ele lighioanele protejate de el. Mă refer aici la Cârciumaru, Călinoiu, Caragea, Ciurel și alții. Ca urmare, astăzi în Gorj orice lege, orice normă și orice regulă se aplică discreționar, în folosul protejaților lui Ponta și în dauna adversarilor lor. Orice început de anchetă penală împotriva unui om al PSD-ului e înnăbușit după ce Cârciumaru sau Călinoiu se înfățișează înaintea lui Ponta și îi spun ceva de genul: “E de-al nostru… Ar fi bine pentru toți să…”. Nu s-a întâmplat ca măcar o singură dată Ponta să nu percuteze la astfel de solicitări.
Dacă v-ați uitat vreodată la canalele TV cu documentare despre animale sălbatice, ați văzut cum leii ajunși la bătrânețe sunt dați la o parte de leii tineri, de la împărțirea prăzilor.  Oarecum natural, de câteva luni Cârciumaru – lipsit de bun – simțul de a se da singur la o parte dintr-o chestie care l-a depăsit întotdeauna – a devenit țintă vie pentru Teodorescu, Florescu, Vână și ceilalți mânji din PSD. Ei l-au cooptat de partea lor pe Ion Călinoiu, care e prea prost (consiliat) ca să își dea seama că, imediat ce Cârciumaru va fi executat, el, Călinoiu, va deveni următoarea țintă, următorul hoit.
Majoritatea românilor ne fericesc că trăim în județul care a dat premierul acestei țări, fără să bănuiască ce rezervație de mafioți a crescut Ponta aici, în Gorj.  Ani la rând, Ponta a beneficiat de susținerea necondiționată a gorjenilor, care s-au uitat la el ca la un fel de Mesia. În acea perioadă, Ponta ar fi putut încerca în Gorj un experiment invers: nu rezervație de mafioți, ci stat de drept. Reconstrucția unei Românii sincere și durabile ar fi putut începe din Gorj, foarte – foarte simplu: instaurând supremația legii și meritocrația. Au fost ani în șir în care Ponta a beneficiat de suportul maselor, îndeajuns încât să poată să taie în carne vie. Nu a fãcut-o. Din contră. S-a afundat în compromisuri din ce în ce mai mari, consumându-și orice urmă de credibilitate și autoritate.
În consecință, spre deosebire de românii din alte părți, gorjenii sunt mult mai deznădăjduiți: premierul știe cu certitudine sursa nenorocirilor din Gorj și o protejează. Și-atunci : unde și cu ce fugim din Gorj? Unde și cu ce fugim din România?
Dacă Excelența Sa, premierul României, se îndoiește de validitatea raționamentelor de mai sus îl rog ca, pe 1 decembrie, când va ateriza la Târgu Jiu pentru câteva zeci de minute, ca să aprindă prostimii ghirlandele de Crăciun, să dea o talpă din Zona Abator până în Debarcader. Fără SPP-iști după el, dar cu mască de flegme, pe față, și dopuri de înjurături în urechi.
Oamenii nu sunt calculatoare, dar Victor Ponta își poate da sieși și Gorjului un restart. Oamenii de rând așteaptă asta de mult, cu bucuria școlarului sărac care începe un caiet nou, “pe curat”.
Tovarășe mega-premier, cât ar trebui să ningă peste atâta jeg?

10 COMENTARII
  • gorjanul 21.11.2013 la ora 7:49 am
    Trist dar adevarat.
  • Ovidiu 21.11.2013 la ora 9:41 am
    Tare articol, in stilul characteristic al autorului ! Dar doar cu articole nu se ajunge nicaieri. Are cineva idee ce se Mai aude de Caragea ? Ce a hotarit ministrul ? Sau au musamalizat totul, am vazut o campanie bine orchestrata in presa de decredibilizare a celor care l au reclamat pe Caragea.
  • Ion Popescu 21.11.2013 la ora 10:54 am
    Eu, nu cred ca poate! Cine a crescut in minciuna, nu doar ca nu se poate schimba, asa vede si crede ca este ''normalul''. Mi-a lasat cineva in cutia postala, in timpul campaniei electorale, o brosura, consistenta, care cuprinde peste 180 de puncte-tinta, promisiuni ale comunistilor si aliatilor lor; Numai minciuni! Cata lipsa de bun-simt pot sa detina acesti mincinosi rosii, este greu de imaginat. Asta in conditile in care sefii structurilor statului care ar trebui sa apere legalitatea sunt supusi, neconditionat, abuzivilor politicianisti rrosii. Parerea mea.
  • Narcis DAJU 21.11.2013 la ora 12:03 pm
    @) Ovidiu Legat de Caragea, to'arășul mega-premier a stabilit așa: să fie promovat șef la IGPR, în locul lui Tobă, care va fi retrogradat șef la IPJ Gorj, având ca principală atribuție aceea de a-i da șpăgile înapoi lui Caragea.
  • felicitari 21.11.2013 la ora 14:11 pm
    Felicitari pentru articol si curajul de a mai scrie adevarul mai ales la cite presiuni ati fost si sunteti supus din partea lui caragea. Din pacate sunteti singurul care a mai ramas si mai scrie realitatea trista din gorj. Oare ce se mai aude cu controlul de la MAI care a plecat acum exact o luna de la ipj gorj.asteptam deznodamintul
  • Narcis DAJU 21.11.2013 la ora 15:29 pm
    @) felicitari Sunt multi ziaristi care isi fac treaba. Va recomand Pandurul si Tele3. Sper ca la Tele 3 sa nu fie doar o politica editoriala de relansare a postului. Amintiti-va ce emisiuni adevarate facea Raitaru pe TV Sud inainte sa - si rezolve unele lucruri.
  • mitica popescu 21.11.2013 la ora 15:41 pm
    felicitari pentru articol si pentru pozitia partizana in favoarea adevarului si a bunului simt in general si mai ales prin presa scrisa alaturi de pandurul nume poate predestinat pentru aceasta parte de tara greu incercata in ultimii ani de o camarila care a pus funduletul peste tot si toate, eu sint scirbit de cecea ce se intimpla in gorj, am avut incredere in ponta la inceputuri cind s-a dat la mischie si credeam ca se va face dreptate dar a fost un fiasco total smecheria a fost alta.....cred ca mischie a fost un erou pentru gorj in comparatie cu ce s-a intimplat dupa debarcarea lui, cind a pica mischie gorjul duduia acum daca se mai screme si datorita cui se intimpla acestea ????? pai la puscarie mai derbedei schimbati-l pe conu mischie saracul....
  • Ovidiu 21.11.2013 la ora 18:20 pm
    Serios, d-le Daju, despre Caragea, nu este o gluma sinistra aceasta rocada ? Presa tace ? se auzea Ceva pe aici de o petitie catre Parlamentul European ?
  • vasilica 22.11.2013 la ora 11:56 am
    Te mai citesc cateodata cand am timp! Nu spun ca's mai destept decat comentatorii de dinaintea mea.dar,te intreb pe tine jurnalist si pe dvs comentatori,din cele 200 de dosare trimise la DNA,dupa ce Ponta luat guvernarea,de ce nu s a instrumentatat nimic? Care trebuie sa fie momentul ,,0"? Atunci cand vor ajunge iarasi la guvernare aia care au luat de la FMI 20 mild si acum nu'i intreaba celebrul DNA nimic?Ce ai fi vrut sa faca un tanar ca Ponta In opozitie 10 ani? Va place sa fiti jigodii! Daca curgea ceva malai si la voi, nu mai era asa.Mai e mult pana departe!!!!!!
  • liviu 22.11.2013 la ora 14:30 pm
    Perfect ,a spune,vasilica,pentru ca acesti natangi care se dau acum ,a fi marii viteji ai neamului,nu miscau in front pe timpul guvernarii portocalii,ca altfel ii lua dracu cu samsarii lui basescu din justitie.Nu zic ca Ponta,Carciumaru,etc sunt usa de biserica,iar daca incalca legea sa fie pedesiti penal.Dar sa dai tot timpul in ei,dar mai ales sa-i jignesti intr-un limbaj mahalagesc,mi se pare deplasat si din reaua intentie.Uite,d-le Daju,si cu gealatii matale,a lua aminte;sunt depuse plangeri penale la Procuratura Generala,DNA,DIICOT,CSM,in urma unor cercetari financiar-contabile,inclusiv prin Curtea de Conturi,gasindu-se delapidari,deturnari de fonduri,contracte si licitati trucate,lucrari platite si neefectuate,bani europeni furati pe cai ocolite,capusarea societatilor si agentilor economici cu capital de stat ,etc-din perioada 2007-2011,insumand peste 7miliarde de euro!!!Ori,onor Justitia romana a luat vreo masura,a condamnat pe cineva?Inclusiv in Gorj,unde numai in campania pro-basescu din 2009,s-a rulat bani negri,de peste 2 mil euro,pe traseul Mantog-Condeescu-Davitoiu-Trotea-Garjoaba-Burlan,samd.S-a (auto(sesizat cineva,a cercetat careva?Dar acum ne ocupam de tot felul de maruntisuri,ca deh,suntem jurnalisti de investigatii,or,daca-i asa faceti-le cu impartialitate,iar vinovatii dovediti sa plateasaca,inclusiv cu privarea de libertate,indiferent cine e si cum il cheama,Vai de mama ei,toata presa din Romania,la fiecare interesul poarta fesul,iar prostimea musca,pana o va lua dracu de tot,pretutindeni e mascarada cat cuprinde.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.