Trio-ul penal Ponta – Șova – Ciurel, salvat de Dian Popescu prin chiul de la Senat
Trio-ul penal Ponta – Șova – Ciurel, salvat de Dian Popescu prin chiul de la Senat
De cititInvestigatiiUltra - Scurte3 iunie 2015
Ca să nu existe dubii asupra slugărniciei sale față de PSD, Dian Popescu a absentat de la votul dat, în Senat, asupra cererii DNA de încuviințare a reținerii lui Dan Șova, complicele făptuitorului Laurențiu Ciurel în dosarul privind prejudicierea cu peste 840 miliarde lei vechi a Complexului Energetic Rovinari.
Decizia luată miercuri, 2 iunie a.c., de Senatul României în privința cererii DNA de încuviințare a reținerii senatorului Dan Șova are implicații deosebite în planul evoluției socio – economice a județului Gorj. Odată cu votul dat, la limită, de senatori, pentru cercetarea în libertate a lui Dan Șova, se continuă obstrucționarea cercetărilor pe care DNA le efectuează în dosarul în care Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, este urmărit penal pentru un prejudiciu de peste 840 miliarde lei vechi, cauzat Complexului Energetic Rovinari, ca urmare a contractelor de asistență juridică încheiate cu complicele său Dan Șova. În plus, este pus la adăpost, cel puțin temporar, premierul Victor Ponta, și el cercetat la un moment dat în același dosar Șova.
ponta si ciurel
Practic, odată cu menținerea în libertate a complicelui Dan Șova, făptuitorul Laurențiu Ciurel își reînnoiește susținerea politică de care beneficiază din partea PSD-ului și a premierului Victor Ponta, unul din beneficiarii banilor virați în contul Casei de Avocatură Șova. Acesta este un semnal de forță extrem de important, inclusiv pentru magistrații controlați, prin diverse pârghii, de Ponta și de PSD, care își văd și ei întărite pozițiile în sistem. Este, de pildă, cazul procurorului DNA Dănuț Volintiru, a cărui soție a primit recent aproape 6 miliarde lei vechi, bani publici, în schimbul unor servicii notariale, de la urmăritul penal Laurențiu Ciurel.
O contribuție importantă la acest ultim succes al troicii Ponta – Șova – Ciurel a avut-o, paradoxal, și unul dintre așa-zișii lideri ai opoziției din Gorj, senatorul Dian Popescu.
De foarte mult timp, a fost evident pentru toți analiștii lucizi ai politicii interne că Dian Popescu acționează sută la sută în slujba PSD, prin diverse mijloace.
calinoiu si dian
A încercat excluderea din PNL Gorj a opozanților PSD-ului, a boicotat acțiunile din campania electorală a lui Klaus Iohannis, a refuzat să-și asume autosuspendarea din PNL, după ce a fost condamnat în primă instanță de Înalta Curte de Casație și Justiție, a acționat la vedere pentru destructurarea PNL Gorj și și-a ales ca succesor, în scaunul de copreședinte, pe senatorul Tudor Barbu, un tip detestabil și ca parlamentar și ca om politic, lipsit de orice autoritate asupra liberalilor din Gorj și de orice motivație pentru revitalizarea opoziției.
Pentru ca stăpânii săi din PSD să nu aibă niciun fel de dubiu asupra slugărniciei lui, Dian Popescu a absentat din plenul Senatului, la votul dat asupra cererii DNA de încuviințare a reținerii lui Șova! Este un comportament incalificabil, mai ales în contextul în care Șova a scăpat de arest printr-un vot la limită.
Practic, în aceste zile senatorul Dian Popescu își negociază în interes strict personal viitorul personal și politic, aranjându-și tot felul de materiale de presă în care este invitat în PSD, sau în care se dezvăluie așa-zise întâlniri secrete cu lideri PSD. El încearcă să pară cât mai atractiv și mai valoros atât pentru liberali, cât și pentru pesediști, pentru a-și maximiza beneficiile.
corneliu visoianu
Declinul lui Dian Popescu, ca om politic de dreapta, a început în momentul în care l-a ales ca naș al fiicei sale pe Corneliu Vișoianu, unul dintre apropiații lui Victor Ponta, ajuns între timp consilier personal al premierului. Să ne amintim cum, aparent inexplicabil, pe parcursul campaniei electorale pentru președinție, Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat de nenumărate ori pronunțarea sentinței în dosarul penal al lui Dian Popescu, timp în care senatorul a stat ”la cutie” și a făcut tot posibilul ca nici colegii săi să nu fie prezenți alături de candidatul Klaus Iohannis. În tot acest circ, surse bine informate spun că ”nașul” Vișoianu a jucat un rol esențial. Același personaj pare să fie și veriga puternică dintre Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Se știe că președintele Senatului este nașul lui Vișoianu…
Singurul beneficiu al absenței lui Dian Popescu de la votul dat, în Senat, asupra cererii DNA de încuviințare a arestării lui Dan Șova constă în limpezirea definitivă a statutului de opozant față de PSD al baronului falimentar de la Țicleni. De acum, Dian Popescu nu mai poate păcăli pe nimeni. Participând la menținerea în libertate a lui Șova și la protejarea lui Ponta și a lui Ciurel de răspundere penală, Dian și-a tatuat definitiv și strident, pe frunte, eticheta de slugă pesedistă și de om mic în slujba imensului sistem care macină statul de drept din România.
1 COMENTARII
  • Om Liber 03.06.2015 la ora 8:21 am
    ... si cand te gandesti ca s-a incercat deturnarea ”valullui” anti-popescu din PNL Gorj, de altfel pe deplin justificat, prin tentativa de a fi fost confiscat de morega si slugile sale transpartinice, tot din PNL : barbulea, navlea, romanescu, pasarin, craciunescu si alte cateva personae nesemnificative, cu speranta ca unul dintre ei va fi fost propulsat in fruntea PNL Gorj si apoi in fruntea primariei Tg-Jiu ... numai ca, socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ. Toti cei nominalizati mai sus, au stat ascunsi ca vulpile in vizuina atat in campania electorala de alegere a europarlamentarilor cat si in campania de alegere a Presedintelui Romaniei.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.