Trupa lui Slobodan Nikolic a capotat lamentabil în faţa Asesoft-ului
Trupa lui Slobodan Nikolic a capotat lamentabil în faţa Asesoft-ului
Alte sporturiSport29 septembrie 2011

O mare dezamăgire…

După ce multă lume a privit cu speranţă spre meciul doi al optimilor Cupei României la baschet masculin, crezând că Energia poate trece de Asesoft, evoluţia echipei gorjene a fost una penibilă, astfel încât s-a trecut extrem de uşor de la speranţă la îngrijorare.
A fost de ajuns ca Energia să piardă la o diferenţă minimă pentru ca focul să se aprindă şi iubitorii de baschet din Gorj să creadă că noua echipă formată în această vară, după plecările lui Darby, Troupe şi Bigus poate să devină una dintre surprizele noului sezon. Balonul s-a spart repede şi în urma sa au rămas doar regrete, Fields fiind departe de Darby, Giles nefiind considerat mai util decât Oluic, Guţoaia situându-se mult sub aşteptări la fel ca şi Kabengele.

Au rezistat doar cinci minute

Energia a fost calificată în sferturile cupei doar vreme de câteva zeci de secunde, atât cât le-a luat celor de la Asesoft să finalizeze primul lor atac, după ce echipa gorjeană a pus 3-0 pe tabelă prin reuşita lui Fields. Chiar dacă Asesoft a preluat imediat conducerea jocului, Energia a fost în cărţi alte câteva minute, elevii lui Slobodan Nikolic conducând cu 9-8 în minutul 5. Au urmat apoi momente hilare, cu mingi pierdute precum copiii pe maidan, iar Asesoft a speculat momentul şi cu un parţial de 14-0 a câştigat detaşat primul sfert cu 11-22. Degeaba Nikolic a aruncat cu ce i-a căzut la îndemână, degeaba şi-a rotit jucătorii precum paletele ventilatorului, orice încercare a antrenorului de a-şi trezi elevii a fost zadarnică. Asesoft a câştigat fără istoric şi celelalte sferturi jucate, şi-a adjudecat o victorie mult mai lejeră decât, probabil, s-ar fi aşteptat, şi va juca în sferturile de finală ale competiţiei.

O singură floare

Având în lot un singur jucător care şi-a confirmat statutul de jucător de baschet în dubla confruntare cu Asesoft Ploieşti, acesta fiind David Steffel, Energia a dezamăgit la primul contact oficial cu proprii suporteri în actualul sezon. Privit cu destulă reticenţă la început, în special datorită fizicului său nu foarte solid, David Steffel se dovedeşte a fi un adevărat profesionist, un luptător adevărat sub panou. Steffel şi-a trecut în cont câte un double-double în fiecare dintre cele două meciuri cu Asesoft Ploieşti, lucru deloc uşor pentru un nou venit nu doar la Energia, ci şi în campionatul românesc, iar faptul că s-a luptat în aceste partide cu Burlacu dă o şi mai mare greutate performanţei reuşite de pivotul ceh.

S-ar putea despărţi de Fields şi Giles

După doar câteva luni de la sosirea lor la Târgu Jiu, Brandon Fields şi Robert Giles ar putea face destul de repede cale întoarsă. Cei doi americani întâmpină probleme în obţinerea cărţilor verzi, în plus există şi o problemă serioasă de comunicare cu restul echipei, asta în ciuda asigurărilor date de antrenori că acest lucru nu este adevărat. Slobodan Nikolic acceptă însă că este posibil ca unul sau chiar ambii jucători americani să plece în viitorul apropiat: „Este adevărat că există două probleme în ceea ce-i priveşte pe Fields şi Giles. Pe de o parte este vorba de acte, pe de altă parte fiind vorba de evoluţiile lor, care sunt deocamdată sub aşteptările noastre”, a declarat antrenorul Energiei cu privire la cei doi americani sosiţi în această vară.

Meciul cu Gaz Metan, doar un test

După ce a făcut praf meciul cu Asesoft de la Târgu Jiu, Energia se pregăteşte ca în această săptămână să debuteze şi în campionat, prima etapă din Divizia A oferindu-le gorjenilor o deplasare de foc, la Mediaş. Antrenorul Slobodan Nikolic nu-şi pune mari speranţe în acest meci, considerând această partidă drept o prelungire a presezonului, un nou meci test pentru echipa sa: „După cele două meciuri cu Asesoft şi cel din deplasare de la Mediaş putem spune că începem şi noi sezonul. Până atunci trebuie privite ca meciuri de pregătire. Apoi, meciul de acasă cu Miercurea Ciuc, cel din deplasare cu Craiova, apoi din nou acasă cu Dinamo şi deplasarea de la Sibiu, acestea sunt primele noastre meciuri. Acestea sunt meciurile importante pentru noi, meciuri din care trebuie să scoatem puncte”, a concluzionat Slobodan Nikolic.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.