Tudor riscă 7 ani de puşcărie!
Tudor riscă 7 ani de puşcărie!
Investigatii16 decembrie 2011

Steaua lui Ion Tudor, director executiv la Poliţia Locală Târgu Jiu, abia mai pâlpâie. Vrăjeala lui arhicunoscută, combinată cu privirea blajină care îndeamnă la milă, nu-l mai ajută la nimic. Nici măcar prietenia cu Florin Cârciumaru, care i-a fost coleg de bancă şi i-a năşit fiul cel mare, nu-l mai pot ajuta acum, când – după aproape un an şi jumătate de dezvăluiri făcute de GORJNEWS şi GORJ TV – Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu  a început urmărirea penală împotriva sa şi a altor şefi din Poliţia Locală, pentru fapte în legătură cu serviciul.

Că să nu existe dubii, redăm pasaje din “Rezoluţia de începere a urmăririi penale” emisă recent de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Liderul sindical Chiriţoiu Cosmin, disponibilizat ilegal

“(…) directorul executiv al Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, numitul Tudor Ion, în anul 2010 a dispus în mod abuziv disponibilizarea poliţistului local Chiriţoiu Aurelian Cosmin, care deţinea funcţia de preşedinte executiv al grupei sindicale constituite la nivelul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, iar (…) reprezentanţii aleşi în organele de conducere ale sindicatului nu pot fi concediaţi pentru motive ce nu ţin de persoana salariatului.”

Tudor Ion a dat ordine abuzive şi a tăinuit uzul ilegal de armă

“(…) directorul executiv Tudor Ion nu a încunoştinţat organele judiciare despre nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapte comise de către Draica Constantin şi Papa Ioan Roman în data de 23.01.2009, care aveau calitatea de şef serviciu în cadrul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu şi respectiv armurier în cadrul aceleiaşi instituţii. În fapt, numitul Draica Constantin a susţinut un curs de predare a pistolului model Carpaţi, calibrul 7,65 mm la sediul instituţiei, deşi cursul era organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie Gorj şi predarea se făcea pe bază de planşă, însă acesta a scos din camera de armament, în mod ilegal, un pistol model Carpaţi de calibru 7,65 mm, împreună cu un glonţ şi a efectuat accidental un uz de armă, pistolul şi muniţia aparţinând unei firme de pază.

De asemenea, directorul Tudor Ion a dispus înlocuirea glonţului cu un alt glonţ, aflat în mod ilegal în camera de armament, de către armurierul Papa Ioan Roman, care păstrase acest glonţ de mai mult timp”.

Dovezi suficiente pentru începerea urmăririi penale

În acelaşi text de “Rezoluţie” se arată că materialul probator, respectiv adrese emise de Sindicatul PROLEX, Camera de Comerţ şi Industrie Gorj, SC ROSEGUR SA, declaraţii martori, declaraţii făptuitori justifică începerea urmăririi penale faţă de Tudor Ion, Draica Constantin şi Papa Ioan Roman.

Tudor, între 6 luni şi 7 ani de puşcărie

Astfel, Tudor Ion este urmărit penal pentru “abuz în serviciu contra intereselor persoanelor” (închisoare de la 6 luni la 3 ani) şi pentru “omisiunea sesizării organelor judiciare” (închisoare de la 6 luni la 7 ani). În ceea ce-i priveşte, Draica Constantin şi Papa Ioan Roman riscă de la 2 la 8 ani, pentru nerespectarea regimului armelor si muniţiilor.

21 COMENTARII
  • vasile 16.12.2011 la ora 5:16 am
    Felicitari dle Daju , pana la urma sluga carciumarului trebuie sa ajunga acolo unde ii este locul , la lada de gunoi a istoriei . Istoria pupincuristilor fsn, pdsr ,psd.
  • sie upea ci 16.12.2011 la ora 15:11 pm
    Felicitari, domnule Daju!”. Vad ca sunteti bine informat despre dosarele lui Tudor. Cred ca stiti si faptul ca solutia data de Curtea de Apel Craiova i-a fost favorabila lui Tudor si nu lui Chiritoiu … Eu zic sa asteptam justitia sa isi faca treaba, nu sa legam tinicheaua de gat pe declaratii scrise pe genunchi, prin nu stiu ce baruri.
  • cos 16.12.2011 la ora 18:57 pm
    Domnule Dajule Stau si ma intreb cum se face ca instanta de la tg jiu a constatat nereguli grave la disponibilizarea lui CHIRITOIU ,ofiterii de la serviciul fraude la fel procuratura de asemenea sa fie o simpla intamplare ca s a pierdut doar la creaiova sau Domnul Tudor sia lasat loc de buna ziua de cand era turnator la securitate tare as dori sa aflu acest raspuns ,felicitari pt ce faceti oameni ca dumn si ca domnul Chiritoiu deranjeaza de ce pt ca au demnitate si onoare ,aceste doua cuvinte nu se regasesc in dictionarul lui carciumaru si slugarnicul TUDOR
  • chiritoiu 16.12.2011 la ora 19:17 pm
    AM rugamintea pt toti membri grupei sindicale PRO LEX din cadrul POLITIEI LOCALE TG JIU sa fie mai uniti ca niciodata sa nu uite ca sindicatul trebuie sa mearga mai departe si fara chiritoiu ,dar in acelas timp va voi ajuta voi fi umbra lui mihu sa nu creada domnul Tudor ca scapa asa usor fiecare nas isi are nasul degeaba incearca sa faca pe nevinovatul dragi colegi caci asa vom ramane in conyinuare fiti uniti aveti tot sprijinul de la bucuresti personal azi am vorbit cu DOMNUL LINCU si mi a zis sa va trazmit sa fiti alaturi de mihu si sa fiti siguri ca nu veyi fi lasati la greu iar eu va promit cu prima ocazia cand voi avea ocazie voi da examen si voi veni inapoi si peste 10 ani nu voi lasa o munca neterminata aveti demnitate si luatI ma exemplu am pierdut totul servici familie prezent dar nu regret as mai face o odata pt ca sunteti niste oameni minunati si va multumesc ca ati fost alaturi de mine si am format o super echipa am reusit ce multi nu s ar fi gandit si nu uitati fiti mandri ca sunteti membri PRO LEX JOS CU NEMERNICIA DIN POLITIA LOCALA TG JIU traiasca PRO LEX AL VOSTRU FOST LIDER DAR VOI REVENI PROMIT
  • oarecare 16.12.2011 la ora 21:23 pm
    Băi analfabetule (n.r. chiritoiu)! Învață întâi să scri și apoi apucă-te de comentarii.Eu v-aș da afară pe toți,în frunte cu incompetentul de Tudor. Legendarul "Garcea" este mic copil pe lângă voi. Majoritatea sunteți semidocți. Hai sctir!
  • pro media 16.12.2011 la ora 22:25 pm
    Search for "multa prostie&dusmanie in comentatorii astia... mihu o sa isi dea seama ca s-a luat dupa cine nu trebuie da va fi prea tarziu. :) domnule daju esti TARE... atat de tare de nu ai loc in ziare( parcare)"
  • aristica 17.12.2011 la ora 1:47 am
    Nu te bucura prea mult comentatorule care te crezi pro media, linisteste-te, ia o carte si citeste, oricum numai un inconstient poate spune ca e dusmanie. Cultiva-te, ca e necesar pentru viitorul tau, intr-o zi o sa ajungi sa mananaci ***** cu galeata, ambitioneaza-te, nu te lasa. Numai bine, ceaw !
  • aristica 17.12.2011 la ora 2:28 am
    Gandeste bine ce scrii, asta care esti pro media
  • UN ANGAJAT 17.12.2011 la ora 11:24 am
    tudor e un *****, ***** SI UN ***********...
  • el 17.12.2011 la ora 13:26 pm
    pro media este cu siguranta vreun pupincurist de al lui tudor
  • el 17.12.2011 la ora 13:31 pm
    nu te lua de domnul DAJU caci acest om ,este peste ce avem in gorj 'ma refer la ziaristica este tare ,un om f f f pregatit nu manjiti cu noroi intr un om care are onoare ; si incearca sa ne deschida mintile sa nu mai credem ca tot ce zboara se mananca
  • tudor 17.12.2011 la ora 13:35 pm
    I am facut si la Craiova ce credeau ca ma va lasa partidul sau nasu caci i am zis ;nasule ma duc la puscarie te iau dupa mine asa ca ai grije atata timp cat stiu atatea despre nasu n au ce mi face .PS SUNT CEL MAI MARE FRAIER PUN BOTUL LA ORICE DAR EU SUNT TUDOR AM UN NUME SI NU MI-E TEAMA, VOI JURA SI PE BIBLIE CA N AM SA MAI FUR ATAT DE PUTIN PT MINE SI MAI MULT PT NASUL GATA FACEM JUMI JUMA
  • altcineva 17.12.2011 la ora 22:01 pm
    Auziti si voi ce spune Tudor ca jura cu mana pe Biblie pai vreau sa o vad si eu pe asta ca il are pe fiuso ala umflat de impresii expirate si e pacat totusi, ma gandesc totusi ca tine la el. Tudore iti aduc eu Biblia numai sa juri ca din cate ai comis si, dosare penale, esti nevinovat. La puscarie cu tine si sa nu crezi ca ai castigat ceva, nimic, esti disperat omule si suni in stanga si dreapta. Stai linistit ca nu e finalul, vorba lui Urdea esti un c...t
  • dorel 17.12.2011 la ora 22:06 pm
    Tudor la puscarieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee uhooooooooooooooooooooooooooooooo
  • secretarul in vise 17.12.2011 la ora 22:12 pm
    Oameni buni nu am avut ce face am excutat ce mi-a spus seful meu Tudor, asta e v-a facut politic astfel ma tragea si pe mine in jos care am semnat de ilegalitati atatea hartii, cred ca stiti cine sunt nu ? evident 2,60 :) din pacate am ramas si eu fara permis dar nu e nevoie de el ca conduc si asa sunt sef la circulatie normal , nu ?:) va pup, si credeetima trebuie sa mananc si eu o piane dama drecau ca sunt jurist in toata desteptaciunea
  • frate cu dracu 17.12.2011 la ora 22:19 pm
    Ce frumos suna ''7 ani de puscarie....''':))
  • Suspendare 19.12.2011 la ora 13:01 pm
    Domnule Narcis Daju am si eu o intrebare simpla : Din moment ce s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva "domnului" Tudor , nu cumva acesta trebuie sa fie suspendat din functie pana la finalizarea procesului?!!
  • un angajat 20.12.2011 la ora 14:26 pm
    Domnule Daju stiati ca unul din baietii lui Tudor a cumparat 3000 de ziare cu acest articol de la un vanzator ambulant.Sunt niste nenorociti .
  • urdea 23.12.2011 la ora 17:40 pm
    DOMNULE TUDOR, VA UREZ MULTA SANATATE SI UN CALDUROS LA MULTI ANI DE PUSCARIE, 7 CEL PUTIN, SI UN NOU AN PLIN DE *****, CA SI ACESTA
  • urdea 23.12.2011 la ora 17:43 pm
    DOMNULE DAJU DE CE ACEST PRIMAR CU NUME DE ***** CARCIUMARU NU IA AMINTE DE LA PRIMARIA VASLUI, CARE A DECAPITAT POLITIA LOCALA DEOARECE AVEA LA CONDUCEREA EI PE TUDOR 2? DIFERENTA ESTE CA PE PRIMARUL DE ACOLO NU-L AVEA LA MANA DIRECTORASUL, CUM IL ARE LA MANA TUDOR PE NEA FLORINEL.
  • irina 04.01.2012 la ora 16:30 pm
    sa cumpere si bilete la mormninte aia care au luat ziarele lui Daju
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.