"Tudor şi slugile sale i-au făcut campanie lui Ponta prin cele mai mizere mijloace"
"Tudor şi slugile sale i-au făcut campanie lui Ponta prin cele mai mizere mijloace"
Investigatii1 septembrie 2010

La 26 iulie a.c. GORJNEWS a început aici seria dezvăluirilor despre Poliţia Comunitară Târgu Jiu, continuată aici, aici şi aici. În momentul de faţă, mai multe instituţii ale statului de drept aprofundează cercetarea ilegalităţilor semnalate de GORJNEWS.

Când am demarat investigaţia-serial mă aşteptam să descopăr în Poliţia Comunitară doza obişnuită de nereguli pentru o instituţie de stat, poate chiar diminuată, având în vedere că Ion Tudor, la adăpostul trecutului său profesional, mimează că ar fi un manager uns cu toate alifiile. În realitate, am probat şi voi continua să probez, în Poliţia Comunitară aproape totul este putred. Ion Tudor s-a purtat cu subordonaţii ca un brigadier de CAP pe tarla şi şi-a încurajat şefii de servicii să adopte atitudini similare. Încă o menţiune: cinste poliţiştilor comunitari care nu au cedat ameninţărilor şi presiunilor şi au mers mai departe cu dezvăluirile. Ei s-au dovedit mai integri decât cocoşaţii cu studii superioare din alte instituţii de stat, care exersează umilinţa cel puţin opt ore pe zi, în speranţa păstrării locului de muncă, cu orice preţ.

Mai multe zile la rând, unul dintre şefii de servicii din Poliţia Comunitară Târgu Jiu a prezentat Ziarului online de investigaţii GORJNEWS mărturii incredibile din interiorul instituţiei. Nu le-am publicat înainte de a face verificările de rigoare. Mai jos, aflaţi cum se fac achiziţiile publice în Poliţia Comunitară, cum se prezintă organele de control direct la chefuri, despre cum plânge contabila şefă de teama puşcăriei, cum s-a preparat organigrama pentru a rămâne în instituţie cei cu stea în frunte, cum s-a refăcut lista fiilor ploii ce nici măcar nu au fost admişi în concurs şi despre cum s-a îngrijit Ion Tudor ca nici musca să nu se aşeze pe afişele electorale ale lui Victor Ponta, văzut ca un fel de Mesia care aduce NUP-ul.

„Controalele de la Primărie şi Curtea de Conturi au venit direct la masă şi la petrecere”. Ilegalităţi crase în achiziţiile publice

In legatura cu activitatea de contabilitate si administrativ, nimic nu este in ordine si nimic nu este in legalitate. Ultimele controale ce au avut loc, acum mult timp, controale din partea primariei si a Curtii de Conturi au fost facute doar de fatada si au iesit foarte bine pentru ca cei ce au controlat au facut acest lucru doar teoretic, in realitate au venit direct la masa si la petrecere, in treacat doar s-au uitat pe cateva hartii care evident erau in regula si asta a fost tot, iar constatarea a avut rezultatul scontat, adica a iesit totul foarte bine. In realitate totul este jalnic in momentul de fata, un control corect si nepartinitor va constata lucruri inimaginabile, in ce fel s-au putut sifona banii si cati bani…. Nu exista contracte pentru diferitele achizitii facute, nu s-au facut licitatii pentru nimic asa cum cere legea, cu ofertanti si toate cele, s-au achizitionat produse de proasta calitate la preturi exorbitante, s-au achizitionat si platit multe lucruri doar pe hartie si care nu au ajuns niciodata in institutie, dar s-au platit fara greseala, evident pentru a se scoate de catre conducerea Politiei Comunitare a unor sume considerabile din aceste tranzactii, cu concursul celor care au vandut respectiva marfa. In general sunt doar cateva firme cu care s-a lucrat sau prin care s-a adus ceea ce a fost nevoie si de fiecare data s-a scos maximul posibil de profit.

„Contabila şefă a făcut forţată nenorociri economice şi acum plânge că se va ajunge şi la ea”

Deja cei posibil expusi, contabila sefa de exemplu care la ordinul conducerii a semnat si a facut FORTATA tot felul de nenorociri economice, plange si nu are liniste de nici un fel cu gandul ca se va ajunge si la ea si nu va putea demonstra mare lucru si cel mai probabil va suporta consecintele. Un lucru care se prefigureaza tot mai in relief zi de zi este faptul ca daca vor incepe controale si investigatii corecte si nu doar de fatada, ca pana acum, toti cei aflati in prezent in cardasie vor incerca fiecare sa-si scape pielea individual, nu va interesa pe nimeni de conducere, de prietenie, colegi, etc…, fiecare va spune tot ce stie in apararea sa, dar numai in cazul in care lucrul asta se va intampla, va fi impartial si nu ca pana in prezent.

„Băluţă Florin, executantul perfect al oricărei mizerii”

Organigrama Politiei Comunitare Targu Jiu a fost facuta exact dupa cei ce se intentioneaza sa ramana si atat, mai exact dupa nivelul de studii, gradatii si functia ocupata a fiecaruia in parte din cei care trebuie sa ramana in sistem. Cei inscrisi initial in sindicatul Pro Lex si care ulterior s-au retras, au facut acest gest ori constransi sau amenintati ori datorita faptului ca li s-a promis in principal de catre sef serviciu Baluta Florin (mana dreapta si executantul perfect al oricarei mizerii ordonate de Dir. Ex. Tudor Ion) ca vor fi ajutati prin diverse mijloace sa ramana in viitoarea structura a Politiei Locale. Desigur ca acest lucru nu s-a intamplat absolut deloc, ba mai mult s-a intamplat exact contrariul. Aproximativ 20 de agenti care au depus o cerere pentru a opta pentru un loc scos la concurs au fost respinsi din start pe motiv ca cererea nu a fost completata corect. In realitate s-a premeditat de catre conducerea Pol. Com. A fost embargou total in a discuta, consilia si indruma de catre conducere si apropiatii acesteia pe toti ceilalti sau pe fiii ploii, cum mai sunt numiti cei fara niciun sprijin. In mod explicit s-a dat ordin de catre Dir. Ex. Tudor Ion sa nu se explice nimanui nimic, sa nu fie ajutat nimeni in a se lamuri cu privire la locurile afisate ca scoase la concurs, pentru a putea intocmi fiecare in mod corect cererea de participare la examen.

„Simulacru de examen”

Daca veti avea posibilitatea sa analizati nominal pe cei ramasi inscrisi pentru examen veti observa ca acolo sunt cel putin CINCI persoane, desigur apropiati ai conducerii, care nu au facut nici un minut ordine publica si totusi au avut acces (li s-a permis sa participe la examenul ce va avea loc in zilele urmatoare, in ideea ca vor trece neobservati) pentru a putea concura pe o parte din locurile scoase la concurs, locuri pe care le vor si ocupa desigur. In plus mai este si un caz medical, care si acela a fost aceptat si i s-a acceptat cererea de inscriere.
Ca si concluzie este cert faptul ca si examenele se vor desfasura in aceeasi nota de blat generalizat, ilegalitate crasa ce va fi transformata in legalitate cu ajutorul unui simulacru de examen.

Lista cu cei 28 de respinşi a fost refăcută

In urma numeroaselor discutii si dezbaterilor publice si nu numai pe marginea subiectului celor 28 de politisti comunitari din cadrul Politiei Comunitare Targu Jiu carora li s-a interzis sa participle la examenul concurs pentru pastrarea unui loc de munca in cadrul institutiei, astazi s-a incercat sa se mai dreaga cat de cat ce se mai poate drege in aceasta directie. Mai exact a aparut un anunt la avizierul intitutiei care se adreseaza angajatilor carora li s-a respins cererea de participare la examen, sa se adreseze conducerii institutiei in scris cu o contestatie pana pe 31.08.2010 orele 16.00. In plus de asta (AICI ESTE LUCRAREA) s-a refacut lista cu cei 28 de politisti comunitari carora li s-a respins cererea, prin inlocuirea in majoritatea cazurilor a faptului ca a formulat gresit cererea cu ceva de genul ca respectivul agent a avut calificativul satisfacator intr-un an anume, prin urmare au ramas doar cateva cazuri din care reiese ca cererea nu a fost editata corect. In acest moment nu stim daca acele calificative afisate nu au fost premeditat masluite ca sa existe o dovada in plus, cert este ca in acest moment asta este motivatia principala de respingere a participarii la examen a celor 28 de politisti comunitari.

Sanctionat disciplinar, rudă a unui şef de birou, admis în concurs

Tot mai multi dintre colegii nostrii au aflat si este deja certitudine ca agentul comunitar Mitroi Daniel, din cadrul Politiei Comunitare Targu Jiu, are o sanctiune disciplinara si cu toate acestea i s-a acceptat cererea depusa si astfel i s-a permis accesul la examenul ce va avea loc. Acest lucru a fost posibil pe de o parte pentru ca Mitroi Daniel este ruda cu dl. Tudorache Ovidiu, acesta fiind sef de birou. Mai sunt si alte probleme intre cei care au “prins” direct postul vizat, in conditiile in care cei care aveau de drept meritul sa aiba o sansa pentru a ramane in sistem au fost impiedicati prin varii motive.

„Tudor şi slugile sale i-au făcut campanie lui Ponta prin cele mai mizere mijloace”

Speranta conducerii in momentul de fata este ca actualul guvern PD-L sa cada si sa ajunga din nou la putere PSD-ul, pentru ca atunci vor rezolva absolut toate acuzele existente si inexistente cu ajutorul presedintelui PSD Victor Ponta care a avut colegiul de candidatura la Gorj si caruia Tudor Ion si slugile sale i-au facut campanie electorala prin cele mai mizere mijloace (au rupt afisele contracandidatilor si au lipit pe cele cu Victor Ponta, s-au pazit efectiv zonele de afisaj, ca nici macar musca sa nu se aseze pe acele afise, diverse actiuni ilegale in ziua votului, etc…). Chiar daca se va ajunge la actiuni in instanta, la parchet, etc., totul va fi taraganat intentionat pentru a se ajunge la momentul cand PSD-ul va fi din nou la putere, ca atunci sa se rezolve cu NUP pentru toate faptele sesizate, multe fiind evidente si toate reale.

19 COMENTARII
  • popi ion 02.09.2010 la ora 0:05 am
    felicitari narcis ceea ce ai scris este adevarat dar sunt relatate cam 10 la suta din magariile ce au fost facute si se fac cu stirea lui carciumaru care este nasul lui tudor adrian veniti in sediul nostru si o sa credeti ca sunteti in sediul psd la toate chefurile psd sau unde era tudor nas erau colegi civili care ajutau baluta nu a lipsit niciodata la nunta lui maruta am fost civili si pazeam pe invitati la nunta fetei lui carciumaru la fel nici apa de baut nu ne-au dat dar sa ne plateasca rusine
  • popi ion 02.09.2010 la ora 0:13 am
    erau colegi care erau scosi din grafic pt a merge in campanie pt psd care mergeau cu masiniile personale li se dadeau bonuri apropo baluta conduce acel matiz ca si cum ar fi al lui microbuzul merg doar consilieri la chefuri pe banii si munca noastra cand lucarau puscariasi la loga pt cladire erau carati dimineata si seara cu microbuzul nostru iar noi la misiuni mergeam cu masinile personale echipamente nu avem cumparam de ka coleus in scimb acvila baieti batausi condusi de gabi tudor au cate 7 - 8 randuri de echipamente unde e dreptatea tudore
  • andrei 02.09.2010 la ora 7:35 am
    Tudor va pati exact ce au patit colonelul Stroescu si maiorul Foanen, care si-au incheiat cariera de sefi ai aceleeasi institutii in arestul politiei. Sa stiti domule reporter ca Foanene a facut un prejudiciu de 2 miliarde iar Tudor nu s-a indreptat in instanta impotriva lui ca sa recupereze acei bani deoarece predecesorul sau este omul de casa al lui Sanda. Si mai este ceva pentru care a lasat ca bugetul institutiei sa fie vitregit de acea suma imensa, fodul de salarii pe o luna! madam Preda de la personal, era unul dintre girantii lui Foanene, iar daca bunurile acestuia ar fi fost executate silit, .. cine ajungea sa plateasca?? tocmai madam de la cadre. Tudor este un PAPAGAL, creeaza o falsa aparenta de om cunoscator. nu este deloc asa. chiar daca se vorbeste ca ar fi el ceva pri SRI, este tot un neica nimeni... de prin Lelesti. Eu cred ca de fapt el nu este decat un biet lucrator, dat afara din serviciu care acum isi linguseste sefii ca sa-i mai dea cate un grad in rezerva. Viata le rasplateste pe toate! Asa sa ne ajute Dumnezeu.
  • andrei 02.09.2010 la ora 19:11 pm
    Nesimtitilor a-ti trimis oamenii in strada la minus 10 grade si plus 35 grade si sau facut presiuni asupra lor sa munceasca sa aduca activitate "ca trebuie sa muncim sa ajungem unde trebuie..." asa le spuneati, a-ti tinut trantori si smecherii in spate, PREFACUTILOR. Ati jucat un rol de manglitori.Oamenii v-au fost buni pana sau inscris in sindicatul Pro Lex dupa, va sunt dusmani. De fiecare data cand va adreseasa cineva o intrebare ocoliti raspunsul sau poate chiar persoana, e clar ca undeva in spate exista o ilegalitate de care va feriti sa fie descoperita. Ati plimbat prosteala prin institutia asta cat sa putut iar nesimtirea a depasit cota Everestului. De asemenea a-ti avut voi grije ca sa va slectati oamenii din timp adica, la unii se faceau observati si erau sanctionati direct iar la alti treceati cu vederea. Aveti un tupeu in voi fantastic dar si noi o ambitie nebuna si o sa dam cartile pe fata. Nu uitati ca sunteti intr-o institutie cu obligatii dar si drepturi, ori va culcati pe urechea ca asa e peste tot legea e incalcata si se trece cu nevederea, Trecutul nu se uita niciodata, prezentul il traim, viitorul ne apartine noi celor care v-am respecat. Daca ar fi sa verificati activitatea fiecaruia din ai 50 cu stea in frunte,apropo sa le faceti cate o coronita la fiecare si sa le-o puneti pe cap, va asigur ca sunt multi pe minus. GLORIEEE ORIEEE..!! ATAT VA DUCE CAPUL MAI MULT NU , ASTA S-A CONSTATAT.
  • popi ion 02.09.2010 la ora 21:12 pm
    ati inceput sa dati preavizele lai facut si pe dinu petre unul din cei mai pregatiti oameni din pol com cunoaste 3 limbi straine iar p ca dispecer este as dar a facut gresala sa se certe cu analfabeta de prima doamna iar ea ia promis cal va arde sunt martori zilele astea o sa i dea preavizul rusine tudore nui mosia liiu mata dute la pensie acolo e locul pardon am gresit la parnaie iar prima doamna pe centura acolo ii e locul
  • cici 02.09.2010 la ora 21:54 pm
    sluga de baluta nu stie ce sa mai faca e teama ca se duce la puscarie plange beat si l injura pe tudor ca datorita faptului ca ia ascultat ordinele orbeste ca un catelus cuminte se poatre duce la puscarie azi veni itm sunt disperati au bagat oamenii dupa tura de 12 ore la misiuni direct fara pauze lucrand peste 18 ore continu speram ca inspectorii sasi faca treaba
  • andrei 03.09.2010 la ora 18:40 pm
    Inspectorii ITM trebuie sa isi faca treaba si trebuie in cel mai scurt timp sa dea rezultatul controlului.
  • andrei. 03.09.2010 la ora 19:47 pm
    Apropo, urmariti ca oamenii sa isi depuna demisia ca sa numai beneficieze de somaj si sa le imputati la plata uniforma. Poate nu stiati dar, conform art. 45 (anexa nr. 1)din HG 2295/2004 privind REGULAMENTUL-CADRU de organizare si functionare a Politiei Comunitare, uniforma are o durata maxima de uzura iar aceasta a fost purtata in interesul institutiei, ci nu personal, iar dupa expirarea duratei de uzura sau dupa incetarea raporturilor de munca, articolele de uniforma se pot transforma in echipamente cu croiala civila, eliminandu-se in mod obligatoriu accesoriile si insemnele. Deci mai atenti cu cerutul banilor pe tinuta !!!
  • andrei. 03.09.2010 la ora 20:32 pm
    Ata fapta comisa : Pentru cursul cu PROGRAM DE PERFECTIONARE la care suntem inscrisi o parte din angajatii Politiei Comunitare Tg-Jiu si viitori disponibilizati sau oprit bani 600 Lei, curs ale carui costuri trebuiau suportate din fondul Primariei sau Consiliului Local.
  • andrei. 03.09.2010 la ora 20:56 pm
    Daca erati corecti si drepti in toate trebuiau ca pentru cele 97 de locuri (posturi) sa sustina examenul toti angajatii Politiei Comunitare, bineinteles fiecare pe functia detinuta, nu 50 intra fara sa sustina macar o proba iar 28 sa fie eliminati din schema pentru o cerere, cerere care defapt ati urmarit sa se greseasca la intocmirea ei de catre unii angajati. E strigator la cer sa muncesti un om atata timp in strada iar acum la ''FINAL'' sa-l respingi pentru o cerere. Aveati obligatia sa afisati in sediul institutiei un model, daca sunteti cinstiti, iar daca totusi vreti sa fiti cinstiti verificatile la toti dosarele din aia 50 si unde nu gasiti activitate eliminatii, unde au medicale multe eliminatii, care nu au desfasurat activitati similare postului vizat eliminatii, care au sanctiuni disciplinare eliminatii, daca sunteti corecti.
  • andrei. 03.09.2010 la ora 21:16 pm
    VA BATETI JOC !!! fara sa va dati seama de cea ce faceti. O DATI IN PROSTEALA si nu mai incetati odata. Acelasi respect o sa il aiba si altii de voi. Domn' Tudor respecta data de salariul conform contractului de munca daca vrei sa fi om bun sau dumneata nu ai nevoie hrana, nu ai facturi si familie. Ar trebui ca la fiecare intarziere de salariu sa venim cu, copiii la usa biroului. Mi-ar fi si rusine sa apar in fata camerelor de filmat si sa spun ca '' oamenii primesc banii lunar..." pai degeaba domnule ca poti sa le dai si 15 milioane dar daca le dai cate 50 lei pe luna ca la mucea. Asta e respectul dumneavostra fata de oameni.
  • penalu 07.09.2010 la ora 23:37 pm
    andrei daca ai sti ca politia, jandarmeria, politia comunitara,nu au probleme cu temperatura cu vantu sau cu ploile ei trebuie sa isi faca treaba indiferent de situatie. cat despre intarzierea salariilor .....ce sa spun daca iti intarzie alocatia copilului,pensia,ajutorul de somaj,etc..... ce faci te duci la prefectura sa ceri schimbarea guvernului? dar lasa, ca te faci tu mare!
  • jojo 09.09.2010 la ora 1:34 am
    De acord cu serviciu si conditiile lui, dar dece sau facut presiuni asupra oamenilor sa munceasca ca, de ''munca avem nevoie ca sa ajungem unde trebuie'' , pai uite unde am ajuns unii intra efectiv ca ranjitii iar altii eliminati pentru o cerere, e normal penalule ? Nu te poti duce in strada asa cum vror unii pentru ca esti reprezentant al legii pana la urma nu milogul satului. Tupeul inca functioneaza bravoo. Sincer mi-ar fi si rusine sa mai comentez dar te cred ca orice om ai interesul tau personal nicidecum unul comun, dar sper sa te faci si tu mare si sa gandesti ca aici e vorba de soarta unor oameni, da ? Cat despre politie si jandarmerie pai scuzama dar tu chiar vrei sa te compari cu cele doua institutii, te rog frumos. Atata timp cat se intampla ce se intampla in politia comunitara tg-jiu la ora actuala si inca se mai plimba prosteala iti dau un sfat lasa raspunsul la comentarii in alta parte, vorbim dupa ce vor da si cei 50 examen, cand se va lua activitatea fiecaruia in parte si multe alte aspecte. Bafta pe viitor !!
  • andrei 09.09.2010 la ora 1:36 am
    andrei nu jojo. ma cuprind emotiile cand stau de vorba cu oameni cinstiti
  • andrei 09.09.2010 la ora 1:55 am
    De acord cu serviciul si conditiile din strada, dar dece pana acum ceva timp in urma se facea chiar presiuni asupra oamenilor sa aduca activitate ca ''trebuie sa muncim ca sa ajungem unde trebuie'' , pai bun penalule unde este rasplata acelora care au fost respinsi ti-se pare corect ca unii sa i-ti ranjeasca in fata ca ei sunt smecheri din lista celor 50 fara sa ai intrebe cineva de sanatate iar altii sa fie respinsi pentru o cerere, pai voi v-ati facut mai de ras nu oamenii aia. Cat despre politie si jandarmerie....scuzama penalule dar tu chiar vrei sa te crezi mai tare decat iei pana la urma ce sa inteleg din asta nici macar in urma lor nu suntem mai ales cu situatia de fata unde voi a-ti dat dovada de disperare si a-ti oprit multi inteligenti, nu contest asta ca noi nu suntem nepoti sau rudele cuiva. Vad ca totusi tupeul functioneaza si prosteala, bravooo. Bateti-va joc de cine doriti. M-ai usor cu ultima fraza ca inca nu traim SF-uri. Bafta in viitor !!
  • mascatu 12.09.2010 la ora 18:36 pm
    Baietii! MAI,MApN au ministere tata si nu se pot face chiar asa pe fata magarii! Nu uitati ca aia sunt totusi militari si au o cale ierarhica si ,,tatic,, cui sa se planga cand li se ancalca drepturile! Pai an cazurile an speta acesti baieti cui sa se planga?!! La dl primar?! sa fim seriosi!! Ma apuca rasul desi e de plans ce se antampla tinand cont ca POLITIA COMUNITARA este o institutie a statului an interesul cetateanului si pt cetatean! Dupa cum am vazut legea privind anfiintarea organizarea si functionarea acestei institutii este chiar foarte buna dar prb este ca nu este aplicata corect de catre conducerea institutiei si a dl primar!!! Iar ceea ce este mai grav ca aplicata an mod incorect,an scopuri personale, si la conducerea ei ajungand cine nu trebuie,aceasta institutie poate deveni un pericol!!! Deaceeea institutiile statului cu drept abilitat de control ar tebuii sa se autosesizeze si sa-si faca treaba!!!!!!!!!!
  • comisaru' 12.09.2010 la ora 21:36 pm
    daca in lege scrie ca unde este doar un om pe post nu se da ex! de ce nu si-au depus cererile p posturile unde au fost doar un om! pai nu aveau cum ca nu stiu sa faca o cerere!
  • comisaru' 12.09.2010 la ora 21:39 pm
    si app tudor are oameni din gasca voastra asta de reclamangi si stie tot ce faceti unde si ce aveti de gand! o sa ramaneti cu reclamatu si atat! la revedere pasari moarte de smecheri uitate....
  • justitarul 1 14.09.2010 la ora 11:35 am
    DL COMISAR...SEF?! STIATI CUMVA DVS CARE SUNT ACELE POSTURI?! DACA DA AT VA ROG EXEMPLIFICATI!!! STITI CUMVA PRIN CE METODE AU FOST FACUTE ACELE CERERI ?! ORI CUM PARCA VAD CA NU VA DURA MULT SI VEI TRECE SI TU AN GASCA LOR!!! IAR DACA STIE DL TUDOR TOT CE FAC ACESTI BAIETI NU VAD CARE E PROBLEMA?! ORI CE OM ARE DREPTUL LA LIBERA INFORMARE!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.