UCB își ascunde plagiatorii
UCB își ascunde plagiatorii
Investigatii7 septembrie 2012

Alianța pentru o Românie Curată a demarat o inițiativă prin care solicită tuturor universităților recunoscute de Ministerul Educației să expună o situație a plagiatorilor. Dintre toate, doar 4 au catadicsit să răspundă, pentru că mizeria morală în universitățile românești este una la cote alarmante. Evident, printre universitățile care au ascuns plagiatorii sub pre, se află și UCB. Din fericire, în cazul universității de stat din Tg-Jiu și a plagiatorilor săi, toate dovezile în acest sens se află deja în spațiul public, grație GORJNEWS. Nu știm care este situația la celelalte 45 de universități, însă, la UCB, cercetarea pe bază de plagiat a provocat daune de sute de mii de euro din banul public.

Când hoții din conducerea UCB fură, fură din buzunarele noastre!

Cu ajutorul cititorilor noștri, am demonstrat că toată conducerea UCB este formată din plagiatori, adică hoți infiltrați în mediul universitar, hoți grețoși, pe care-i susținem financiar din taxele și impozitele pe care le plătim statului român.
Rog cititorii să conștientizeze că asemenea impostori, găinari, falși universitari, când își iau salariul sau primele de ”cercetare” (adică prime pentru furt), fură din buzunarul nostru… Pentru că UCB nu primește bani din alte bugete, decât cel public, iar bugetul public este constituit din taxele și impozitele plătite de noi și familiile noastre. Explicația e simplă: mediul privat, ce oferă bani pentru cercetare, nu susține financiar hoții de cea mai joasă speță, ci oamenii competenți și competitivitatea, iar conducerea UCB fură cu tupeu ordinar, sub pretextul cercetării, și cu complicitatea Curții de Conturi. Nu era nicio problemă dacă victimele lor erau milionari în euro sau multinaționale cu capital privat, însă pe aceia nu-i pot păcăli.
La fel, mi se pare ultra-amuzant că, și atunci când câte o damă ”bine”, precum plagiatoarea Luminița Popescu, obține bani de ”cercetare”din exteriorul UCB, Necuratul face că se descoperă ulterior că și acei bani sunt tot rezultatul unor deturnări de fonduri (a se vedea cazul cu ”prestările de servicii de cercetare” ale decanei pe la SNLO. Acești impostori abuzivi sunt o continuă amenințare pentru bunăstarea noastră și a  statului român. Iar sumele pe care le fură sunt exorbitante.
În caz că vreunii dintre Dvs. se întreabă în legătură cu rezultatele investiției pe care le facem în acești plagiatori sau cu raportul cauză-efect, sau investiție-rezultat… E bine a ști că întru ”progresul societății” și pentru dezvoltarea instituțională a UCB (”evaluată” de o comisie condusă de Vasile Popeangă), noi, poporul român, am cheltuit miliarde cu d-na Luminița Popescu, decanul Facultății de Inginerie, în timp ce urmările pentru universitate și societate sunt futile: doamna a ajuns posesor de garderobe și mașini de fițe, coordonator de proiect cu cofinanțare ”de lux”, de 250 mii euro (bani luați din fondul de salarii al UCB), posesor de gradație de merit (posibil obținută prin abuz în serviciu) și de bonusuri de cercetare care i-au asigurat un salariu anual mediu de peste un miliard și jumătate. Deci, cercetarea face bine la unele doamne din conducerea UCB și șefilor din UCB, în general.

O conducere a hoților ”academici”

Până acum, GORJNEWS a demonstrat că:
– președintele de ședință al Senatului (posesor a două slujbe la stat) – Adrian Gorun – a furat bani publici la UCB din multe puncte de vedere, fiind un tătuc al deturnării de fonduri (ce altceva este frecventa schimbare a destinației unor sume spre fondul de cercetare, în timp ce rezultatul este producerea unor plagiate?); desigur, din nou, rog cititorii să nu transmită astfel de informații spre Curtea de Conturi Gorj, condusă de pensionabilul penibil Ion Popescu – Domniile-lor au controlat financiar UCB și, se pare, au găsit de cuviință că totul e în regulă… Ca atare, complicitatea obscenă a lui Gorun cu cocoșații din Senat, complicitate cu efecte negative uluitoare asupra banului public, este una dezirabilă pentru instituțiile statului;
– Decanii impuși de Adrian Gorun rectorului Bojincă sunt patru femei, de asemenea, niște plagiatoare ordinare; fete cu principii, ele fură nediscriminant – și de la morți, și de la vii;
– șeful Comisiei de Etică, Cristinel Popescu, care are datoria de a lua măsuri împotriva fenomenului plagiatului în UCB – este, la rându-i, PLAGIATOR, când cu șefa Luminița, când cu Vasile Cozma. Cristinel trebuia să răspundă solicitării ONG-ului condus de Alina Mungiu-Pippidi, însă Adrian Gorun i-a acordat o gradație de merit ca să tacă din gură. Și a tăcut!

    UCB nu dorește deconspirarea plagiatorilor, adică a conducerii

    Alianța pentru o Românie Curată a cerut tuturor universităților acreditate să prezinte o situație în ceea ce privește palgiatul. Mare parte din universitățile românești, recunoscute de Ministerul Educației, au ignorat această cerere, reconfirmând că, în învățământ, e plin de nesimțiți. Evident printre aceștia, UCB.

    În încheiere, doresc să sfătuiesc toți studenții UCB să copieze fără frică la examenele din sesiune, în special la următorii profesori care, la rându-le, au copiat pentru a ajunge pe funcții la această unversitate, dar și cu scopul evident de a fura neostoit din banul public: Adrian Gorun, Luminița Popescu, Gabriela Babucea, Monica Bîcă, Cristinel Popescu. Dacă vreunul dintre ei îi pică la examen sau, mai rău, îi elimină din examen, e motiv de copiat, îi rog pe studenți să-mi reclame acest lucru la adresa ziarului. De acum încolo, studenții UCB au voie să copieze, iar conducerea trebuie să-i recompenseze cu burse de excelență, ca pe Cristinel Popescu.

    Notă: Jurnaliști de la un cotidian local de partid, deghizați în forumiști anonimi, mă acuză că folosesc cuvinte dure în demersul meu jurnalistic. Bărbaților purtători de fustă de la această publicație, care, și înainte de 1989, stăteau în genunchi în fața unui partid, ca și acum, nu pot a le replica decât că faptele obiective sunt dure, în timp ce cuvintele doar le oglindesc adecvat, atunci când ai bărbăția și demnitatea de a spune adevărul.
    De asemenea, reiterez public faptul că, în ceea ce privește GORJNEWS, acesta își propune un demers cu implicații oneste, la nivelul societății civile, și nu să stea în genunchi în fața unui partid politic, după cum unii cu reflexe paseiste o fac și în anul de grație 2012. Aceștia sunt aceiași”jurnaliști”care s-au aliat, de curând, cu săteni analfabeți din Gorj, pentru a alerga procurori într-o țară membră UE și NATO. Scene de 1907, numai că pline de ipocrizie ordinară în sec. XXI!
    Ca să se înțeleagă și mai clar – dacă bărbați cu profil de purtători de  fustă au a comenta că și mai sus folosesc cuvinte prea dure împotriva impostorilor din conducerea UCB (pe care i-am dovedit a  fi plagiatori odioși), nu pot să explic altfel decât că demersul meu este cel potrivit acestor teroriști ucebiști ai banului public; pentru a fi și mai elocvent, în a argumenta validitatea demersului, fac trimitere la o propunere pe care Președintele Bush o făcea poporului american în legătură cu Bin Laden: ”let’s smoke him out of his cage” și invit la a recunoaște analogia.
    UCB este, în momentul de față, o peșteră în care se ascund niște ”teroriști” care au deturnat educația universitară. Teroriștii sunt plagiatorii din conducere. Victimele suntem noi, care le plătim salariile și bonusurile de cercetare/furt. Sună dur? E  adevărul…

    14 COMENTARII
    • Lili 07.09.2012 la ora 11:12 am
      ...super tare articolul.Sper din suflet sa se indrepte lucrurile in UCB,dar ma tem ca ramanem cu speranta,atata timp cat este Gorun si clica in UCB. In ceea ce priveste partea feminina din UCB...imi repugna,deoarece au facut totul doar pe f..d,deci nu merita respectul. Studentii stiu asta...
    • legistul 08.09.2012 la ora 8:09 am
      Narcis daca tot te bati cu pumnul in piept ca vrei sa demasti ilegalitati, vreau sa te vad daca ai vana sa publici si sa afli ilegalitatile lui Isfan. Dar ma indoiesc ca le-ai publica fiindca imediat ce ai scris un articol despre el, ai fost contactat si ti s-a cumparat tacerea! Are ilegalitati fara numar in cele 3 luni se cand comduce ISJ-ul. Un singur exemplu: o eleva de la CT Motru o fost eliminata in vara de la ultima proba din bac si in loc sa i se anuleze probele anterioare si sa stea 2 sesiuni pe tusa a sustinut in toamna asta proba eliminata! De ce numai ea, cand au fost o gramada eliminati?
    • Narcis DAJU 08.09.2012 la ora 9:51 am
      @) legistul Cazul ar fi interesant, dar nu pot scrie despre Istfan, ca mi-a dat multi - multi bani. Mi-a dat si Mitescu, dar miroseau a branza, de aia m-am inervat si-am scris. Mi-a dat si Gorun, da' in rate, si pana nu le termina n-am ce-i face, o sa tot scriu... P.S.: Cum o cheama pe fata aia?
    • gorjanu 08.09.2012 la ora 11:37 am
      Este a lui Coleasca Raca,din capul satului,nepoata lui Ion M Ion al Lenei de pe valea scurta.
    • mona 09.09.2012 la ora 10:44 am
      Felicitari pentru articol! Ziarul vostru este citit foarte mult si in Bucuresti. Sunteti singurul ziar care prezinta realitatea din institutiile gorjene si care face investigatii adevarate. Ma distreaza comentatorii care dorind sa va atraga atentia de la subiectul "UCB" arunca tot felul de informatii nefondate si, oricum, nu inteleg ca Daju si Cuteanu nu scriu "la comanda". Se mai trezeste unul ca ofera sugestii de articole, du-te dle la Gorjeanul, poate pe ei ii intereseaza subiectul Isfan sau trimite date concrete, exista si adresa de mail;)) Se pare ca ucb-istilor nu le mai pasa ce se scrie despre ei pentru ca au siguranta ca nimic nu se intampla, institutiile statului nu se autosesizeaza, voi ce credeti?
    • velcea 09.09.2012 la ora 17:30 pm
      Cocosatii lui Gorun s-au potolit si nu mai inunda acest forum cu abjectiile lor! lumea in timp o sa se convinga de ilegalitatile lui gorun si ale haitei lui! Frumos articol!
    • bebe 09.09.2012 la ora 20:36 pm
      Ce ciudat de cate ori apare un articol cu Gorun aici,apare si unul despre fetele lui Chiritescu in Gorj-Domino? Razbunarea lui Gorune abjecta! Ce ar fi daca ar scrie unul despre fiul lui care ii place carciuma mai mult decat UCB sau despre nepotul lui care invita studente la intilniri amoroase? Multe studente au reclamat acest fapt dupa un articol aparut in Pandurul,dar nimni nu s-a sesizat culmea! Profesori de marca au fost dati afara de la UCB pt mai putin!
    • C. CUTEANU 10.09.2012 la ora 8:18 am
      Multumim pentru aprecieri! Impartasesc opiniile voastre, atat in legatura cu mare parte a presei locale, cat si in legatura cu institutiile. Ce pot sa spun este ca, si presa si institutiile (mai ales unii dintre directorii de institutii), au noroc cu directorul Daju, care e mai calm si mai tolerant ca mine, altfel eu demult intram frontal in asemenea specimene odioase, ce mentin un comunism kitschos in Gorj. La modul general, trebuie spus ca, pana nu vom opri politicienii gretosi de la a numi directori de deconcentrate si de la a politiza totul (inclusiv educatia), lucrurile vor ramane la fel! Si de ce raman la fel? Pentru ca e mentinut un cerc vicios in care politicienii controleaza si presa si discursul public. V-ati intrebat vreodata de ce, desi nu stim exact ce face Carciumaru pentru Tg-JIu, continua sa fie votat?!? Mai mult, de ce presa este asa tacuta, in ceea ce-l priveste? Incearca cineva sa-mi dea solutii de raspuns? In paralel, acest domn- sef de partid ce are un discurs complet anti-intelectual, indrazneste sa sustina public ca el face numirile in educatie - gen inspector general, secretari prin ministere, etc ?!?? De unde pana unde o persoana cu profil complet neintelectual isi permite sa deschida discutia despre astfel de domenii mult peste nivelul sau de intelegere?!?! Un raspuns clar este ca in Gorj nu exista opozitie; PD-L este de un penibil incredibil la nivel de resursa umana, ca atare se merge la alibi, si de-o parte si de cealalta, iar situatia reala o vedem cu totii zi de zi in acest judet fara directie si fara personalitate...
    • gorjanu 10.09.2012 la ora 13:23 pm
      Nea Cuteanu bre ,intelectualu,este si"partial anti-intelectual=cu complet neintelectual+bebe,neintelectualul"?Altfel ai dreptate,continuandu-se mantogareala punerii pe functii de conducere dupa criterii de partid,ci nu dupa competente morale si profesionale.Iar,IS Gorj este un jenant exemplu,chiar mai mult decat atat.Inca ceva,ajutati-l pe velcea strambulescu sa-si elimine dejectiile de genul"cocosatii",e posibil sa fie recompensat cu o scifoza.
    • C. CUTEANU 11.09.2012 la ora 7:54 am
      Confirmarea ca actuala generatie de universitari romani este incompetenta ....clasamentul mondial... http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/exclusiv-clasamentul-care-ne-trimite-in-lumea-a-treia-a-performantelor-stiintifice-de-ce-universitatile-din-ungaria-sunt-mai-potrivite-pentru-copilul-tau-276705.html
    • alin filip 11.09.2012 la ora 17:19 pm
      Cum ar putea UCB sa fie intr-un astfel de clasament cand tot ce stim despre ea tine de impostura, plagiat, relatii personale cu tenta sexuala, privilegii acordate doar celor care nu-l contrazic pe Gorun, proiecte acordate pe ochi frumosi, cercetare mimata pentru creduli, decizii luate unilateral de un presedinte de Senat care vine in universitate doar in weekend. Rectorul Bojinca AR PUTEA SA DEVINA, MACAR IN AL 12-LEA CEAS, RECTORUL TUTUROR, NU DOAR AL CELOR CARE AU VOTAT, DE FRICA SI DIN PREA MULTA UMILINTA, cu tatucul lor gorunache-stalinache-hitlerache.
    • bebe 12.09.2012 la ora 20:26 pm
      @gorjanu Tu esti intelectual dupa cum scrii? Poate esti student la UCb unde 70% din studenti au restante-stire de ultima ora Este rezultatul politicii lui gorun!
    • corcodel 13.09.2012 la ora 0:26 am
      Bebe ,esti chiar atat de prost,incat sa nu-ti dai seama ce a vrut sa zica gorjeanu?
    • iryna 28.09.2012 la ora 9:46 am
      va sa zica astfel de ,,specialisti” are scoala asta profesionala care isi zice cu mult tupeu UCB!!!!
    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.