UCB – muzeul cu mortăciuni vii al comunismului de după comunism
UCB – muzeul cu mortăciuni vii al comunismului de după comunism
Investigatii1 iunie 2012

Un profesor al Universității “Constantin Brâncuși”a contestat modul de acordare a gradațiilor de merit, la care sunt abonați exclusiv Adrian Gorun și slugile sale nevertebrate. A fost deferit imediat “Comisiei de Etică”, unde a fost judecat în cel mai pur stil inchizitorial, chiar de către cei pe care-i acuzase în plângerea depusă. Tabloul colcăie de rahat pentru că printre “judecători” s-a aflat și un lider sindical, beneficiar, desigur, de gradație de merit, care legal și moral ar fi trebuit să-l apere pe profesorul – contestatar.
Înregistrarea “judecării” profesorului, disponibilă pe site-ul Ziarului de Investigații GORJNEWS, este cutremurătoare, cu atât mai mult cu cât Universitatea “Constantin Brâncuși” ar trebui să fie un izvor de democrație și de civilizare pentru Gorj și împrejurimi. Nu ospiciu, nu muzeul cu mortăciuni vii al comunismului de după comunism. (N.D.)

În Universitatea”Constantin Brâncuși”, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Ca urmare, în momentul în care s-a pus problema organizării concursului pentru acordarea gradațiilor de merit, ”puterea bolșevică” s-a ”mobilizat” pentru a evita ca vreunul dintre oamenii indezirabili să aibă vreo șansă în competiția cu protejații fostului rector Adrian Gorun. Încă rezistent la re-educare și nepurtător de cocoașă, Prof. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Inginerie, s-a apucat să conteste (?!) procesul de acordare a gradațiilor de merit la Facultatea de Inginerie, acuzându-i pe Adrian Gorun și Luminița Popescu de abuz în serviciu, iar pe liderul sindicatului, Cristinel Popescu, de luare de mită. Contestația nu s-a soluționat în termen legal. De altfel, conducerea UCB și-a obișnuit subordonații cu acest tip de dispreț. Mai mult, Prof. Gheorghe Popescu a fost deferit, de către Gorun și Luminița Popescu, Comisiei de Etică, ce s-a întrunit luni, 28.V.2011, pentru a analiza – conform notarului Titu Ionașcu – conținutul ”lipsit de excelență academică” al contestației, deși Senatul nu a soluționat contestația în termenul legal prevăzut de regulament. GORJNEWS a primit o înregistrare audio a acestei ședințe, în care membrii comisiei reiterează un evident comportament de torționari de pe vremuri. Scopul urmărit: intimidarea Prof. Gheorghe Popescu, în speranța că-și va retrage contestația.

Numai la UCB: contestatul îl judecă pe cel care-l contestă

Comisia secretă (?!) de acordare a gradațiilor de merit în UCB – sub președinția secretă a lui Cristinel Racoceanu – a încălcat regulamentul, favorizând pe Decana de la Inginerie, Luminița Popescu și pe liderul de sindicat, Cristinel Popescu – cei care trebuiau să asigure însăși legalitatea competiției; cei doi au câștigat, în mod ”surprinzător”, câte o gradație de merit, ca urmare a unui troc: decana a avut grijă să nu fie promovate dosare ale altor colegi indezirabili, iar liderul de sindicat a garantat că sindicatul va rămâne în continuare în genunchi.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/48195998″ params=”auto_play=false&show_artwork=false&color=ff7700″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Unul dintre cei nedreptățiți de acest troc, prof. univ. dr. Gheorghe Popescu, fost lider al sindicatului din UCB, a contestat acest proces vădit corupt de acordare a gradațiilor de merit. Nu numai că Senatul de ”cocoșați”al lui Gorun nu i-a luat în seamă contestația, dar a făcut încă un abuz: pentru a-l intimida, l-a deferit comisiei de ”etică”, pe motiv că, prin contestație, a adus o”ofensă” dictatorilor birocrați din UCB – Luminița Popescu (alias”Ceaușeasca”) și Adrian Gorun (alias ”Adrian Gorun”).

În cele ce urmează, vă prezentăm dovezi ale actelor de intimidare orchestrate de acești bolșevici penali, care au îngenuncheat o instituție a statului român. E de ajuns a spune că președintele comisiei care-l anchetează pe Profesorul Gheorghe Popescu este chiar unul dintre cei contestați de acesta, liderul de sindicat Cristinel Popescu, mituit cu o gradație de merit, pentru a-și da acordul în favoarea fraudării competiției.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/48196118″ params=”auto_play=false&show_artwork=false&color=ff7700″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

UCB – un ”zbor deasupra unui cuib de cuci” profund stalinist

Francis Fukuyama discută, în cea mai cunoscută carte a sa, de o incapacitate de schimbare în țările foste-comuniste, suprimate totalitar de către – ceea ce el denumește – dictatorii birocrați, care sunt pretextul pentru lipsa oricărei evoluții sau reforme socio-politice. La UCB există, după cum s-a semnalat în ultimul timp, o oligarhie birocratico-financiară, ce întreține un totalitarism grobian, de tip bolșevic și care-l are la vârful ”ierarhiei”, pe celebrul – în divizia județeană – Adrian Gorun, ale cărui abuzuri frecvente reamintesc izbitor de sora-șefă din ospiciul descris în romanul lui Ken Kesey, ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”. Întocmai ca pensionarii internați la ospiciu, angajații UCB au ajuns să nu-și mai dorească libertatea, de frică să nu stârnească furia Sorei-șefe. Dacă vreunul îndrăznește să se comporte ”prea” liber, sora-șefă îi promite, ca un mafiot de cea mai joasă speță, că-l va”aranja”: așa se pare că i s-a întâmplat și Profesorului Gheorghe Popescu, conform înregistrării de la comisie. Auzindu-și stăpânul criticat de abuz în formă continuată, juristul Popovici s-a pierdut cu firea și a început să urle …”academic” și cu ”excelență”, ceea ce mă îndreptățește a sugera că acele controale psihice făcute de cadrele didactice la începutul fiecărui an universitar (conform legii) să se extindă și spre personalul nedidactic din UCB.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/48196287″ params=”auto_play=false&show_artwork=false&color=ff7700″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Sora-șefă și ”copiii săi sovietici”

Aberațiile staliniste la care s-a ajuns fac ca unii dintre angajați să fie supuși unui proces de ”reeducare”, în așa fel încât ajung să pună în aplicare, la ordinul stăpânilor, adevărate persecuții împotriva colegilor, după cum se poate lejer sesiza din înregistrarea audio de la Comisia ucebistă de ”etică”(?). Comportamentul membrilor acestei comisii – în frunte cu notarul Titu Ionașcu – amintește de prototipul copilului sovietic, Pavel Morozov, care, din dragoste față de Stalin, a fost capabil să-și denunțe familia la poliție, instaurând pattern-ul de cruzime de care trebuia să dea dovadă cetățeanul – sclav al unei ideologii totalitare. Iată că, similar, Adrian Gorun are și el proprii săi copii sovietici – sclavii ideologici, dispuși oricând să decapiteze pentru stăpân (a nu se interpreta greșit – ne menținem, terminologic, în dialectica hegelian-marxistă esențială din filosofia istoriei – stăpân-sclav).

Copilul sovietic Titu Ionașcu este juristul auto-intitulat al unei comisii ucebiste semi-torționare

Din nefericire, universitățile din România au ajuns bastioane ale terorii instaurate de BIROCRAȚI GREȚOȘI semi-kafkieni (iar indivizi ca Titu Ionașcu, se achită – după cum veți vedea mai jos – cu minuțiozitate, de sarcinile torționare pe care le primesc). Ei sunt aceia care pun în practică abuzurile specifice dictatorilor birocrați din UCB: Sora-șefă și Ceaușeasca.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/48195550″ params=”auto_play=false&show_artwork=false&color=ff7700″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ștabii din UCB ia și sporuri de conducere și gradație de merit, pe motiv de funcție de conducere

După cum se poate constata din regulament, după ce că persoanele cu funcții de conducere au spor de conducere, fiind cei care dictează regulile în instituție, au avut grijă să facă niște criterii pentru gradații de merit, în care primesc puncte în plus pentru că au funcții.

Și în aceste condiții, Profesorul Popescu are dreptate în revendicările sale – oamenii cu funcție din UCB ia, CU NESIMȚIRE, de două ori sporuri pentru același lucru (vă reamintesc că patru astfel de ștabi ucebiști au adunat de la UCB, în anul 2011, conform Institutului Național de Statistică, venituri de peste un miliard și jumătate lei). Liderul de sindicat Cristinel Popescu (cel cadorisit cu o gradație de merit și pus președinte la Comisia de ”etică” ce-l judecă pe contestatarul său) nu are niciun răspuns la această remarcă. Membrii comisiei nu sunt dispuși să ia în seamă argumentele. Aceasta pare o comisie trimisă să execute un om revoltat că i se încalcă drepturile, care aduce argumente că procesul de acordare a gradațiilor de  merit a fost fraudat de conducere și de sindicat.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/48195915″ params=”auto_play=false&show_artwork=false&color=ff7700″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Staliniștii ucebiști își încalcă propriul regulament

Dictatura din UCB impune o distribuire a resurselor în așa fel încât oamenii liberi să fie sabotați, când se pune problema  de a-și cere drepturile conform legii. În ceea ce-l privește pe Profesorul Ghe. Popescu de la Facultatea de Inginerie, acesta reclamă nerespectarea regulamentului pentru acordarea gradațiilor de merit, aflat pe site-ul UCB, în special articolul 8 aliniatul 1.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/48195798″ params=”auto_play=false&show_artwork=false&color=ff7700″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Conducerea UCB și comisia ținută la secret, și activând la secret (deci ilegală), după cum constată Ghe. Popescu, nu au considerat că omul merită răspuns la contestația sa – până una alta nu toți angajații UCB sunt egali, ci egalitatea e dictată de bolșevicii care conduc, astfel că unii sunt ”mai egali” decât alții.
Ce dorește comisia de ”etică” de la acuzatul Gheorghe Popescu? Să accepte să moară cu dreptatea în mână, dar, mai ales, să-și retragă acuzele argumentate de abuz în funcție și corupție din contestația formulată împotriva sorei-șefe, a Ceaușeascăi și a simulacrului de vice-lider de sindicat, Cristinel Popescu. Cu ce e diferită această atitudine față de cea a torționarilor de pe timpuri, care torturau disidenții, pe motiv că nu-i iubeau pe Tovarășu’ și pe Tovarășa?
Membrii acestei comisii cu apucături semi-torționare – Titu Ionașcu,  Cristinel Popescu, George Popescu, Virgil Popovici, Lucian Medar – nu s-au distins cu nimic ”academic” în lumea universitară, însă nu au nicio jenă să devină instrumentele abuzurilor bolșevice orchestrate de conducerea UCB.
Cei cinci, depășindu-l numeric pe cel anchetat, nu ezită să ridice tonul, în speranța intimidării: acesta este nivelul de ”excelență” și ”academism” ce lipsește, ”gălăgios”, membrilor acestei comisii.
Vom avea grijă să transmitem acest material și către Președintele sindicatului ”Alma Mater”, Profesorul Hadăr. Este important să se afle la nivel național cum un lider de sindicat se lasă mituit și apoi acceptă să conducă o comisie de anchetă care să intimideze un coleg membru de sindicat, la ordinul conducerii unei universități ce înoată într-un penibil sfidător, sub conducerea unor ”ștabi” ce amintesc de personajele din ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”

Conducerea UCB, recunoscută pentru abuzuri în funcție și lipsă de profesionalism

Este de-a dreptul plictisitor cât de frecvente sunt abuzurile în această instituție. Profesorul Gheorghe Popescu detaliază aceste aspecte în pledoaria din fața Comisiei de ”etică”. Puteți asculta, pe site-ul GORJNEWS, interacțiunile anchetatorilor cu acuzatul. Înțelegem că, în legătură cu conducerea UCB, s-au făcut recent sesizări la Curtea de Conturi, MECTS și divizia proiectelor POSDRU (care, brusc, au dispărut de pe home-ul website-ului UCB). Așteptăm cu interes răspunsuri clare din partea directorului Camerei de Conturi Gorj, Dl. Ion Popescu, și a directorului Corpului de Control din MECTS, Dl. Robert Berezovski (secondat de fosta secretară a lui Gorun de la MECTS, Mihaela Dimitrescu).

Notă: FELICITĂRI PUBLICE PROFESORULUI GHEORGHE POPESCU PENTRU CĂ NU ACCEPTĂ CEEA CE MARE PARTE A ANGAJAȚILOR UCB AU ACCEPTAT DEJA ÎN ULTIMII 6 ANI: SĂ STEA ÎN GENUNCHI ÎN FAȚA UNOR PERSOANE CU REFLEXE PROFUND STALINISTE. UNII DINTRE OMENII PE CARE PROF. POPESCU ÎI CONTESTĂ AU FĂCUT LICEUL ȘI FACULTATEA LA SERAL ȘI CONFUNDĂ UNIVERSITATEA DE STAT DIN TG-JIU CU UN C.A.P.
ROG ȘI ALȚI ANGAJAȚI AI UCB SĂ ÎNREGISTREZE AUDIO ORICE ASTFEL DE ABUZURI, ȘI SĂ NI LE REMITĂ LA ZIAR.
CHIAR DACĂ GENERAȚIA TÂNĂRĂ DIN UCB A FOST DESTRUCTURATĂ DE ACTUALA CONDUCERE (NE REAMINTIM TOȚI, CU GREAȚĂ, SCENA ”EU ȘI MAIMUȚA MEA”, ORCHESTRATĂ DE ADRIAN GORUN LA GORJ TV, PE SEAMA SĂRMANEI LAURA TROCAN), MĂ BUCUR CĂ EXISTĂ, LA NIVELUL GENERAȚIEI PROFESORILOR EXPERIMENTAȚI, OAMENI CARE RĂMÂN VERTICALI.
ÎNTRE ATUNCI ȘI ACUM, MULȚI OAMENI DIN UCB S-AU PIERDUT PE DRUM.


19 COMENTARII
  • codincodin 01.06.2012 la ora 11:48 am
    Bravo Gepo ! Adevarat om de dreapta ! Sa ne ***** pe gorun!!!!!!!!!!!!!!!!!si pe acolitii lui!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha,ha,ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • C. CUTEANU 01.06.2012 la ora 18:42 pm
    Cat castiga pe an Adrian Gorun la UCB? Daca preparatorii, lectorii si asistentii din UCB sunt fortati sa munceasca, doar pentru un biet salariu de 80-90 milioane pe an (cam cat fac vanzatoarele din Rodna fara doctorat), Adrian Gorun tocmai a recunoscut pe declaratia de avere de la Comisia de Prognoza ca face in jur de un miliard si jumatate de lei vechi pe an. Asa sa tot lupti sa instaurezi dictatura la UCB: http://cnp.ro/user/repository/gorun_adrian_12.pdf Cum veniturile pe care acesta le declara la capitolul "proiecte de cercetare" se refera, in mare parte, la cele POSDRU (blocate de Comisia europeana pe motive de nereguli), este destul de clar de ce bugetul UCB este saracit de acesta si clica sa sub pretextul ca ei "fac cercetare" si atrag fonduri europene. In fapt, acestia isi ponteaza ore de cercetare care pe hartie sunt platite din proiectele POSDRU, dar in realitate din bugetul Universitatii, dat fiind ca banii nu au fost accesati si nici nu vor fi vreodata accesati... Este clar de ce nu mai sunt bani la UCB: cofinantari neprofitabile (a se vedea proiectul Life), incompetenta la nivel de management al proiectului si neefectuarea activitatilor (a se vedea prochimie.ro - zero activitati trecute pe website - http://prochimie.ro/content/activitatile-proiectului-0). etc Dupa cum am mentionat in textul de mai sus, asteptam cu nerabdare concluziile controlului pe care Camera de Conturi Gorj trebuie sa il efectueze la UCB, asta daca Directorul Ion Popescu nu este unul dintre protectorii lui A. Gorun. Nu cred ca gresesc daca sugerez ca, sub pretextul accesarilor de fonduri europene, anumite persoane din UCB au devalizat bugetul Universitatii. Iata ca Adrian Gorun este unul dintre cei 4 profesori din UCB despre care Gorj Exclusiv mentiona de curand ca au venituri de un miliard jumatate pe an. Oare cine sunt ceilalti 3?
  • elena 01.06.2012 la ora 20:28 pm
    Foarte bun articolul, foarte real ce se intampla in interiourul UCB si poate si cu inregistrarea o sa inteleaga toata lumea ca nu sunt doar aberatiile unor ziaristi care vor sa-l dea jos pe Gorun ci e realitatea oferita societatii civile care trebuie informata despre educatia in Gorj si care poate va avea si ea o reactie. Ma intreb oare nu le este rusine cand isi pun capul noaptea pe perna, cand fac rau, cand fura, cand iau bani de la studenti, cand plagiaza, cand fac parte din comisii pentru a-si judeca propprii colegi etc. Sincer, pe timpul lui Moroianu nu era atata lupa, ura intre colegi, oare psihoza s-a extins de la Gorun?
  • C. CUTEANU 02.06.2012 la ora 8:08 am
    Ceea ce se intampla la UCB este iesit din comun. Nu am mai auzit la alte universitati din tara sau strainatate de astfel de comportamente. Dincolo de orice, este uluitor tupeul acestor oameni ce nu dovedesc niciun pic de constiinta academica sau umana. Luminita Popescu, de exemplu, are salariu de prof univesitar, are spor de conducere, ca decan, primeste bani din asa-zisele proiecte europene (sustinute financiar, pana acum, doar din bugetul UCB) si mai ia si gradatie de merit in mod abuziv. O sa cerem sa ni se comunice totalul veniturilor incasate de aceasta doamna in 2011 si 2012 de la UCB. Nu cred ca nu vom fi surprinsi cu o suma similara celei incasate de A. Gorun - macar 150 000 lei. Nu doar ca acest grup din UCB isi aserveste mare parte din resurse, dar mai orchestreaza si persecutii si presiuni, precum cele prezentate de noi mai sus, impotriva unor oameni care-si cer un minim de drepturi legale. Revoltator si Rusinos! Toate acestea s-au intamplat gradual, pe fondul nefunctionarii institutiilor statului la nivel local, dar si prin blocarea oricaror verificari serioase din partea MECTS, ca urmare a interventiei unor slugi pe care Gorun si le-a angajat in Minister. Din informatiile mele, una dintre slugile din MECTS ale lui Gorun este si fosta sa secretara, Mihaela Dimitrescu. Aceasta doamna a evoluat - ca orice femeie serioasa care are contact cu Gorun - astfel ca acum e consilier juridic la Corpul de Control condus de Robert Berezovski si blocheaza petitiile impotriva abuzurilor lui Gorun. Daca nu ma insel, directorul Corpului de control din MECTS, Dl. Berezovski si sotia sa au fost "studentii" lui Gorun la una dintre specializarile facultatii de litere si stiinte sociale. Asa ca nu mira pe nimeni ca doamna Dimitrescu a fost cea care a raspuns sesizarii noastre legate de ilegalitatea actelor lui Gorun in campania pentru alegerile de rector, transmitandu-ne ca Dl. Gorun renuntand la functie nu trebuie pedepsit ca a incalcat legea. Mai mira pe cineva reactiile nervoase ale jursitului Popovici la adresa lui Ghe Popescu, in cadrul comisiei de "etica"? Si Dl. popovici se pare ca e student la un masterat din UCB... sa intuiesc ca e un masterat unde preda Dl. Gorun? E penibil ceea ce se intampla in aceasta universitate, dar si cu institutiile statului, pe care clica ucebista probabil le corupe, sau p]oate sunt doar inompetente. De aceea, ne propunem sa verificam fiecare institutie care primeste o sesizare din partea oricarui angajat nedreptatit din UCB. va rugam doar sa ne-o transmiteti pe mail la ziar. Momentan, vom intreba Camera de Conturi Gorj si pe directorul acesteia, Ion Popescu, dar si Corpul de Control al MECTS, unde director este Berezovski, ce raspunsuri dau sesizarilor inregistrate in legatura cu ilegalitatile din UCB.
  • Cetatean 02.06.2012 la ora 12:18 pm
    Cititind articolul in ziar am decis sa intru pe siteul dvs. pentru a putea asculta inregistrarile. Din ziar am inteles ca dl. Popescu Gheorghe a fost "calcat in picioare" si ca toti au urlat la el dar din cate am ascultat in inregistrari, cel care se insterizeaza ca o fata mare este exact el. Nu cred dl Cuteanu ca era necesar sa-l victimizati in asa hal incat lumea sa aiba impresia ca el a plans si ceilalti au urlat si l-au imbrancit. Totusi sunt pasaje in care el urla fara motiv. I se cer explicatii clare, iar el bate campii ca dl Gorun trebuie sa nu mai fie presedinte de senat, etc. Pai domnul Popescu va mai aduceti aminte cum va insterizati in amfiteatru la inginerie in perioada campaniei electoral de la rectori? Atunci cand dl. Chiritescu era ud de nervi pt ca nu il asculta nimeni, iar dvs. comentati in bataie de joc la toti cei care vorbeau la microfon? Pai domnul, ori va respectati colegii, ori nu? Din cate am discutat cu diferite cadre didactice, dvs. sunteti vesnicul nemultumit. NU contest faptul ca va aparati drepturile dar trebuie sa intelegeti ca nimeni nu va poate lua gradatia de merit daca ii depasiti in punctaj pe ceilalti. Este logic zi la mintea cocosului ca nimeni nu risca asa ceva din moment ce se poate proba acest lucru. Dvs. veniti cu afirmatii ca decana Popescu Luminita si-a dat abuziv gradatie. Nu cred asa ceva dat fiind faptul ca dansa este implicata in diferite proiecte, ar un nr. de articole ISI publicate, erc. Cred ca aceste lucruri se puncteaza la gradatia de merit. Am dreptate? Daca da, atunci dvs. ce ati facuta dl. Popescu? As dori sa prezentati clar situatia in urmatorul mod: Popescu Gheorghe are punctajul X obtinut din urmatoarele: X lucrari, X contracte, X X X, iar Luminita Popescu are punctajul N obtinut din urmatoarele: N lucrari, N contracte. Daca dl Popescu o depaseste pe doamna Luminita atunci trebuie sa fie luate masuri urgente! Ma indoiesc de acest lucru dar orice este posibil! Asteptam dovezi concrete ca de vorbe ne-am saturat cu totii!
  • C. CUTEANU 02.06.2012 la ora 14:41 pm
    @ cetatean Din nou, felicitari Prof. Ghe. Popescu ca a rezistat cu brio in fata unei comisii ce aminteste de tortionarii de pe vremuri. "cetatean", reprezinta o tipologie generalizata in UCB - oameni care se emotioneaza de placere cand li se face rau. Este foarte clar ca aceasta comisie abuziva de etica - abuziva pt ca si-a programat sedinta inainte ca lui Ghe Popescu sa i se raspunda la contestatia facuta - a avut rolul de a-l intimida pe acesta. Mai ales ca respectiva comisie "ancheteaza" la ordinul Luminitei Popescu si al lui Adrian Gorun. Si da! Luminita Popescu si-a dat abuziv gradatie de merit! Astept cu nerabdare sa-si faca publica declaratia de avere pt anul 2011 si o sa fac personal o cerere de informare publica pentru a verifica si veniturile incasate de aceasta doamna din bugetul UCB in ultimele 6 luni, dar si numarul de ore de cercetare pe care le are pontate zilnic. Ceea ce a facut Luminita Popescu este foarte clar abuz in functie. Asta pe langa lipsa de bun-simt pe care am exemplificat-o mai sus: pe scurt, unde e de luat bani, este mereu abonata aceasta doamna. Altfel este interesanta viziunea Dvs legat de punctaje in cazul gradatiei de merit. Unde sunt acestea? de ce nu s-au facut publice? SUnt unedva pe site, la vreun avizier af Fac de Inginerie, sau doar tinute la secret sub fustele Luminitei Popescu? De ce nu i s-a raspuns Prof. Popescu la contestatie, spunandu-i-se exact ce sugerati mai sus: "D-le Popescu, nu ati luat gradatie de merit si a luat doamna geniala Popescu ca are functie si liderul de sindicat [pentru ca, ambii, au urmatorul punctaj, urmatoarea activitate, etc". In loc sa se procedeze asa, Senatul lui Gorun a raspuns ca se reia procesul. De ce? NU ascunsesera indeajuns de bine frauda si au repetat exercitiul... Ce competitie pt gradatiile de merit este asta, unde exista toate semnalmentele de frauda? In concluzie, acordarea gradatiilor de merit a reprezentat, la Facultatea de Inginerie, inca o dovada a stilul abuziv stalinist de management din UCB si a faptului ca sindicatul - condus de Cornescu si Cristinel Popescu - este vandut conducerii. Pe scurt, dragi angajati ai UCB, nu e intamplator ca face ce vrea conducerea cu Dvs - sindicatul este in genunchi; dupa cum se vede in cazul Prof Ghe Popescu, daca birocratii cu functie doresc sa va anuleze orice drept, in dictatura UCB, acest lucru este usor de facut. Exact acelasi lucru s-a incercat prin comisia semi-tortionara de etica: ingenuncherea lui Ghe. Popescu pt a renunta la un drept al sau. Cu totii suntem uluiti ca acesta a rezistat cum a rezistat in fata atacurilor unor oameni care nu par a avea constiinta specifica unui dascal. Mai degraba, una de agenti ai politie lui Stalin. Di nou: ceea ce au facut Luminita Popescu si Cristinel Popescu, in cazul procesului de acordare a gradatiilor de merit si sub protectia lui Adrian Gorun, este jenant, odios, rusinos, abuziv.
  • Aly 02.06.2012 la ora 16:30 pm
    Oare BEREZOVSKI Robert poate fi si la minister si in proiectul „Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare”, Proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative”- Cod SMIS 30342 ? http://www.utm.ro/files/file/documente/proiect_30342_PCE/rezultate_finale_selectie_formatori_module.pdf
  • Narcis DAJU 02.06.2012 la ora 17:26 pm
    Academicienii de renume mondial de la Tg Jiu se sustin unul pe altul si se propun in tot felul de ministere. Carciumaru, de pilda, i-a cerut lui Ponta sa-l puna pe Gorun secretar general in Ministerul Educatiei http://www.gorjtv.ro/?do=Articole&optiune=Actualitate&id=11912&hl=gorun&tip=toate Pacat, premierul Ponta moare inainte sa i se fi uscat buricul. Deci, sa ne asteptam la ce e mai rau, si sa ni se faca repede dor de Emil Bobu, de Emil Boc...
  • C. CUTEANU 03.06.2012 la ora 7:11 am
    Este uluitor clipul cu primarul si optiunile sale la nivel universitar. Nu am nicio indoiala ca Dl. Carciumaru are o optiune onesta, dar naiva, pe baza informatiilor ce rezulta, la o privire superficiala, dinspre UCB. Motivul: Dl. Adrian Gorun are - prin intimidare - majoritate in cazul oricarui vot la nivelul universitatii, indiferent de dezastrul institutional pe care-l intretine in UCB, astfel ca oamenii din exterior care nu se pricep la sistemul universitar cred ca are legitimitate. Cea mai recenta proba in acest sens (de simulare a legitimitatii institutionale) a fost eliminarea lui Malaescu de la facultatea de sport, si inlocuirea acestuia cu una dintre doamne...:). Din acel moment aceasta componenta a cazut in penibilul comic ce caracterizeaza restul de facultati pe unde mai sunt "alte" doamne... Practic, cu eliminarea lui Malaescu s-a facut proba publica a irelevantei rectorului Bojinca. Teoretic rectorul este cel care alege decanii, insa Gorun a demonstrat public ca puterea de a alege "decane" ii apartine... Cam acesta este maximul de contributie "universitara" pe care-l aduce de 6 ani institutiei Gorun: jocuri cu functii si oameni, de fapt diverse dame nepricepute si intimidabile, prin care sa mentina controlul dictatorial asupra UCB. Este, daca vreti, un feminism rasturnat, dat fiind ca criteriile definitorii in aceasta directie sunt unele - sa fiu elegant - "obscure". Ceea ce nu cunosc oamenii din afara UCB este ca institutia este parazitata de oligarhia constitutita in jurul lui Gorun si ca situatia nu este cu nimic diferita de perioada in care universitatea statea sub semnul lui Mischie si Morega (nu intamplator cei doi sunt sustinatori ai lui Gorun). Spre deosebire de acea perioada, profund anti-competitiva, acum coruptia dezgustatoare este mascata printr-o dictatura ce vrea sa simuleze buna -organizare. In fapt nu se intampla altceva decat devalizarea financiara a unei institutii a statului roman (a se vedea cazul proiectelor europene, sustinute financiar, pana acum, din banii UCB, astfel ca in curand nu vor mai fi bani de salarii). Am, totusi, o nelamurire: pana recent in UCB se introdusesera, ca urmare a viziunii "moderne" a d-lui Gorun condici de prezenta. Profesorii erau obligati sa semneze in condica pentru 8 ore/zi. Se faceau chiar verificari, ca in timpul comunismului, ceea ce nu s-a mai intamplat vreodata in alta universitate din tara. O sa fac o cerere de informare publica ca UCB sa ne transmita copie dupa condica unde semneaza zilnic dl. Gorun, in conditiile in care e plecat din localitate de luni pana vineri. Nu cred ca e normal ca un individ mediocru, la nivel universitar, precum A. Gorun, sa ia doua salarii de la bugetul de stat. Aceste informatii oare le avea Primarul Carciumaru, cand a facut aceste afirmatii publice, sustinand un navetist care a blocat institutional UCB, prin diverse decizii aberante in ultimii ani si care are vreo 3 procese cu statul roman? Daca intr-adevar e constient de aceste aspecte si inca-l sustine, atunci probabil presedintele PSD lucreaza, mai degraba, pt PD-L sau PP-DD in aceasta campanie pentru locale.
  • puscu 03.06.2012 la ora 23:44 pm
    CARCIUMARU sa si vada de treaba si sa nu mai puna LICHELE POLITICE in diferite functii! Acest ******** va juca oare si cu PSD cum a jucat cu PDL si cu alte JAGARDELE politice? PSD si PNL sint de tot rasul daca recicleaza astfel de carieristi si impostori!!! sau este vorba de un SANTAJ MARE la care USL e neutralizat!
  • ligia 03.06.2012 la ora 23:51 pm
    CIRCIUMARU SI CALINOIU sint niste nevertebrati care stau drepti in fata lui Gorun, ii sint recunoscatori pentru ce??? Ei nu vor sa schimbe atmosfera INFECTA de la UCB??? Sau vor sa nenoroceasca invatamintul iar cu avortoni pedelisti??? USL este TOTAL DEZORIENTAT si pe punctul de a pierde foarta multa sustinere! MAI TARE E PDL la GORJ decit CirciumaruCalinoiu si alalalt Circiumar de Ticleni!
  • anonim 05.06.2012 la ora 10:50 am
    @ ligia: Cu cativa ani in urma, Dl. Calinoiu a luptat foarte tare sa-l aduca pe fiul lui asistent la facultatea de drept de la UCB. A adus un dosar din care reieseau "calitatile" fiului, insa Dl. Gorun a fost impotriva si l-a respins. Asa se face ca, de atunci, Dl. Calinoiu il pupa cu orice ocazie pe Rectorul Gorun, poate acesta se imbuneaza si isi schimba parerea.
  • marius 05.06.2012 la ora 13:35 pm
    O singura solutie si anume desfintarea porcariei numita UCB. Toti mangafetii astia se isterizau de dragul lui gorun atunci cand l-au pus rector. Bineinteles ca stiau ce rahat fac dar lacomia, si anume ca asta le va aduce mormane de bani, sa ii sature pe toti, inclusiv pe amante (daca scriu curve nu imi publicati comentariul asa ca citici metrese), i-a orbit. Acum trag ponoasele si inca mult timp, fiindca ministrul Marga joaca dupa melodiile lui gorun, altfel afla basescu niste chestii din trecut, cu creta si o dacie.
  • C. CUTEANU 05.06.2012 la ora 18:04 pm
    @marius Foarte spiritual comentariu; intre platitudinile specifice UCB, aflata - iata- la "ceas aniversar" si inotand in abuzurile unei conduceri staliniste, sustinute de un senat iresponsabil si "cocosat", e placut a interactiona cu idei inteligente si nepredictibile. In ceea ce priveste treaba cu venirea lui Gorun - sa zicem ca ma pricep si eu un pic - acesta a venit ca "salvator" (a nu se pierde din vedere ca intr-o posibila filosofie a istoriei, putem comenta in legatura cu o suprapunere perfecta intre salvatori si dictatori)... Lumea de aici l-a acceptat irational pe Gorun in 2005, avand la CV trecerea absolut anonima si irelevanta pe la UBB (eu fiindu-i contemporan la UBB Cluj, pot sa o afirm si confirm) si pe la Ministerul Educatiei, se zice, loc prin care a trecut ca urmare a afacerilor cu creta. Legat de o afacere cu masini dacia, nu stiam, dar sunt mereu perfect interesat sa primesc dovezi pentru ambele posibile acuzatii... De asemenea, sunt extremde curios de numele altor oameni care ofera protectie - mai mult sau mai putin - politica clicii Gorun. Pana acum cunoastem subiectul Marga (un biet pensionar neconsolat), tot primi informatii in legatura cu Robert Berezovski (seful corpului de control de la MECTS)... daca mai cunoaste cineva alte nume si poate aduce si dovezi, sunt sigur ca va fi interesant. In ceea ce priveste un comentariu anterior, Calinoiu, Carciumaru sau Popeanga sunt irelevanti in ecuatie, nu cred ca Domniile-lor au o perceptie corecta a sistemului universitar, deci nu pot fi juedcati ca fac rau fara sa realizeze. Astept plin de interes sugestii...
  • codincodin 05.06.2012 la ora 21:32 pm
    Se zice -de fapt s-au facut speculatii in presa timpului respectiv ca ***** de gorun adrian i-ar fi vandut Putin-eiului de Marga -rina vreo 3tone de creta pe vremea cand era taur comunal -pardon inspector general la coana educatie...vai de ea !!!!!!!!! De atunci s-a facut si doctor - as in politologie - era sa scriu ***********...si secretaur general in fandositul minister marga=riot...!
  • NICU 05.06.2012 la ora 23:19 pm
    BRAVO LUMINITA I-AI TRAS-O LUI OLARU. ACUM POTI SA PETRECI CU RUNCEANU SI GROFU! PE CATI ARGINTI LA-TI VANDUT PE OLARU ,OMUL CARE V-A ADUS ACOLO?
  • parinte 05.06.2012 la ora 23:21 pm
    DRAGI ELEVI SI DRAGI PARINTI, NU MAI MERGETI SI NU MAI TRIMITETI TINERII LA FACULTATEA DIN TG JIU CARE A AJUNS SA FIE CONDUSA PE CRITETII LEGATE DE ASPECTUL FIZIC SI DISPONIBILITATEA SESXUALA. MERGETI LA CRAIOVA, LA PETROSANI LA TIMISOARA. FARA VOI SE VA DESFIINTA. CALITATEA INVATAMANTULUI AICI LA T GJIU TINDE SPRE ZERO.
  • C.CUTEANU 06.06.2012 la ora 12:16 pm
    @parinte GorjNEWS si subsemnatul nu incurajaza posibilii studenti sa nu studieze la UCB, ci doar semnaleaza multiplele nereguli din ultimii 6 ani. Desigur progresul pretins in aceasta perioada al institutiei este , mai degraba, un regres. In acest sens trebuie interpretat demersul nostru - ca unul in interesul institutiei. Totusi, patriotismul local nu trebuie sa ne determine a ascunde sub pres aberatiile si abuzurile din aceasta institutie. Din nefericire, cei care o conduc fac tot ce pot sa determine absolventii de liceu sa nu studieze la UCB. Dorinta mea cea mai puternica ar fi sa se inscrie cat mai multi studenti buni care sa gaseasca in UCB un mediu academic sanatos. Momentan, multumita conducerii, este doar o mocirla totala definita prin abuzuri zgomotoase ale unei conduceri iresponsabile public.
  • O sesizare…pierdută, instrument de ab 25.06.2013 la ora 10:54 am
    [...] s-a dovedit a nu fi doar ”retorică”… Câteva luni după această amenințare, profesorul Gheorghe Popescu a fost deferit Comisiei de Etică a UCB (sub acuzația că a și-a ”permis” să conteste procesul de acordare a gradațiilor de merit [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.