Umiliți la Timișoara, obligați să câștige cu Giurgiu
Umiliți la Timișoara, obligați să câștige cu Giurgiu
Alte sporturiSport9 noiembrie 2012

Baschetbaliștii Energiei ne-au arătat că sunt capabili de orice. După ce au făcut-o în sensul bun, învingând pe BC Timișoara, ne-au oferit și reversul medaliei contra celeilalte echipe a Timișoarei, cu Timba. Eșecul de la Timișoara este unul dureros, dar care obligă. Trupa lui Nikolic nu mai are dreptul la pași greșiți.
Timba Timișoara părea victimă sigură pentru trupa lui Nikolic, însă Energia a dormit în prima parte a meciului din Banat, astfel că nou promovata echipă timișoreană a reușit să uimească pe toată lumea și să învingă cu 96-89 (31-21, 23-12, 24-31, 19-25). Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât, Energia a fost fără replică în primele două sferturi, când gazdele au condus și cu 23 de puncte. Acuzând ora de joc, puțin diferită de cea cu care era obișnuită să-și joace meciurile, Energia a dat semne că-și revine. Elevii lui Nikolic au preluat conducerea jocului și au recuperat punct cu punct până când, cu un minut și jumătate înainte de final, Energia reușea să conducă cu un avans de patru puncte, scor 85-89. Ultimele 90 de secunde au fost de coșmar, gazdele au revenit în forță, au avut un parțial de 11-0 și au câștigat al doilea lor meci pe prima scenă a baschetului românesc, primul succes fiind înregistrat pe terenul unei alte echipe nou promovată, Farul Constanța, acolo unde Energia va ajunge peste încă o săptămână.

Arbitri acuzați

Dincolo de jocul foarte slab al unor jucători din prima parte a întâlnirii, unii dintre ei nereușind să-și revină nici în cea de-a doua, antrenorul Slobodan Nikolic a aruncat o parte din vina acestui eșec și pe seama arbitrajului. „În loc să ne detaşăm în învingători când mai era de jucat doar un minut şi ceva, arbitrii şi-au intrat în rol văzând numai infracţiuni de joc la echipa noastră. Vă spun sincer, din acel moment am pierdut doar din cauza arbitrajului! Bine, am pierdut şi pe mâna noastră, Darby, deşi a marcat multe puncte, nu a fost în cea mai bună zi, iar Lăpuşte a avut serioase probleme sub panou”, a acuzat tehnicianul Energiei.

Nu-l sperie rezultatele

Antrenorul Slobodan Nikolic nu este speriat de seria de trei eșecuri consecutive înregistrate de echipa sa. E drept, două dintre ele au venit în compania unor adversari evident superiori, cel puțin la nivel de tradiție și obiective, Asesoft și Gaz Metan Mediaș, însă eșecul de la Timișoara ar trebui să-i dea de gândit. Totuși, Slobodan Nikolic este încrezător în continuare în echipa sa, iar rezultatele le vede ca fiind în grafic: „Nu sunt speriat de acest ultim rezultat. Au fost şi ceva circumstanţe atenuante… Oricum, nu e deloc o catastrofă, acest sezon este unul al marilor surprize. Aşa cum la noi totul este posibil, să pierdem cu Timba şi să batem Timişoara. Ca şi rezultate înregistrate de Energia, e vorba de un start normal, avem 3 victorii şi 3 înfrângeri. Deci nu e aşa bine, dar nici rău”.

Probleme pe bancă

Sâmbătă, trupa lui Nikolic nu mai are loc de întors, victoria este obligatorie, altfel lucrurile ar putea lua o întorsătură nefastă pentru antrenor. Energia are un bilanț pozitiv în întâlnirile cu giurgiuvenii, ambele întâlniri oficiale fiind câștigate în sezonul trecut de echipa gorjeană. Și în presezon cele două echipe s-au întâlnit, iar partida a fost foarte echilibrată, Energia câștigând abia în over-time, asta după ce oaspeții au acuzat că arbitrajul nu i-a lăsat să câștige la Târgu Jiu deși ar fi meritat asta. Nikolic nu mai poate risca un meci slab al echipei sale, altfel riscul se mută pe banca sa. Și dacă vorbim de bancă, să menționăm și problemele cu care se confruntă la acest nivel gorjenii. Energia a rămas fără Viorel Mocanu, accidentat, Darko Vujacic nu s-a antrenat o perioadă acuzând dureri la spate, dureri care nu i-au permis să joace în ultimele două partide, iar Flavius Lăpuște trece printr-o lipsă de formă, astfel că banca echipei gorjene este una firavă, în cazul în care titularii au probleme, acestea având șanse minime să fie rezolvate de oamenii de pe bancă.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.