Un copil are nevoie de noi! Orice gest contează! Să salvăm o viaţă!
Un copil are nevoie de noi! Orice gest contează! Să salvăm o viaţă!
Altele20 ianuarie 2011

Vă prezentăm mai jos drama pe care o trăieşte de mai multe luni Paul Ispas, un băiat de 11 ani, vesel şi plin de viaţă până de curând, cu note foarte bune la învăţătură şi o familie obişnuită. În luna iunie 2010 a fost diagnosticat cu hemipareză partea dreaptă, de atunci starea sa înrăutăţindu-se continuu, astfel încât în prezent nu se mai poate îmbrăca singur şi nu se mai poate deplasa nesusţinut de cineva. Până în prezent părinţii au făcut tot ce le-a stat în putere, copilul fiind văzut de cei mai buni specialişti români, dar singura soluţie rămâne tratamentul în străinătate, pentru accesarea căruia este necesar ajutor financiar urgent.

GORJNEWS garantează veridicitatea acestui caz şi necesitatea intervenţiei specializate imediate.
În luna iunie 2010, Paul Ispas a fost diagnosticat cu hemipareză partea dreaptă, cauzată de leziuni cerebrale cu cauză necunoscută, de atunci starea lui de sănătate deteriorându-se continuu.
În urma a trei internări la Spitalul Obregia, o internare la Spitalul Matei Balş şi o internare la Spitalul Victor Gomoiu, unde cazul a fost studiat de specialişti renumiţi (prof. dr. academician Dimitrie Dragomir, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, dr. Carmen Burloiu, asist. univ. dr. Catrinel Iliescu, conf. univ. dr. Dana Craiu si mulţi alţii), nu s-a putut stabili un diagnostic, fiind tratat în continuare cu medrol (hidrocortizon), care însă nu are efectele dorite.
Starea de sănătate este gravă: a slăbit mai mult de 10Kg (25% din greutate), mănâncă foarte puţin, este sever deshidratat, are vărsături frecvente şi  o pareză pe partea dreaptă (cap, ochi, faţă, mână, picior), care nu-i permite să meargă şi să se îmbrace singur.

În prezent, copilul este internat la Spitalul Victor Gomoiu Bucureşti, iar doctorii, care au purtat timp de mai multe luni corespondenţă cu specialişti din Olanda, Franţa şi Israel, spun că singura şansă pentru diagnostic şi tratament este deplasarea urgentă la o mare clinică în străinătate, cazul fiind foarte complicat şi necesitând investigaţii ce nu se pot face în România.
Există corespondenţă avansată purtată de doctori cu Clinica Mayo din SUA şi Spitalul de Pediatrie din Paris, Franţa, însă costurile depăşesc posibilităţile financiare ale familiei, o zi de internare costând până la 1.500 euro, la care se adaugă costurile investigaţiilor şi analizelor medicale.

Din păcate, nu se poate accesa formularul E112 pentru că, în absenţa unui diagnostic cert, prin corespondenţă nu s-a putut obţine un accept al unei clinici din străinătate, cu ofertă de preţ.
GORJNEWS face un apel la solidaritate cu familia Ispas, care traversează această dramă. Orice donaţie poate fi făcută într-unul din următoarele conturi bancare:
Cont IBAN RO49BRDE290SV09462372900 (RON) BRD, cod SWIFT: BRDEROBU.
IBAN RO54 RNCB 0200 1198 9602 0001 (RON) BCR
IBAN RO27 RNCB 0200 1198 9602 0002 (EUR) BCR
Familia lui Paul Ispas poate fi contactată la telefonul 0725445012.
Alte detalii pot fi găsite la adresa de internet http://paulispas.wordpress.com/ .

6 COMENTARII
 • Apel catre blogosfera: un copil are nevo 21.01.2011 la ora 15:33 pm
  [...] Sursa: Gorj News [...]
 • Paul are nevoie de noi. « catarato 21.01.2011 la ora 18:29 pm
  [...] Sursa: Gorj News [...]
 • Apel: Un copil are nevoie de noi | Ionu� 22.01.2011 la ora 16:15 pm
  [...] Gorj News şi Nea Costache If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed! Posted in [...]
 • O mână intinsă pentru a dărui o via� 25.01.2011 la ora 16:51 pm
  [...] Gorj News — Sper eu că aceste rânduri v-au convins că acest copil merită un sprijin din partea [...]
 • Să-l ajutăm pe Paul Ispas !! « Sfinxu 25.01.2011 la ora 18:44 pm
  [...] Sursa: Gorj News [...]
 • Blogosfera alături de Paul Ispas | Blog 05.02.2011 la ora 17:03 pm
  [...] trecută aflam de pe ziarul online de investigații GorjNews, despre situația disperată în care se află un copil de 11 ani din Slatina, micuțul Paul Ispas. [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *