Un fleac, ne-a REGULA(menta)T
Un fleac, ne-a REGULA(menta)T
FotbalSport2 martie 2012

Pas cu pas, ies la iveală lucruri care ne fac să ne întrebăm ce am făcut să merităm asemenea oameni în fruntea fotbalului românesc.

Nu este prima dată când abordez în acest colț de pagină problema celor care conduc sportul rege în România, probabil nu va fi nici ultima dată, pentru că încă nu văd că ne îndreptăm spre o ieșire din această situație, însă nu încetez să fiu uimit de sarcasmul cu care personaje precum Mircea Sandu și Dumitru Dragomir continuă să ne schingiuască.
Începe să devină clar pentru toată lumea cum au fost executate cu sânge rece Craiova, Timișoara sau Bistrița, echipe pe care nu le găsesc fără vină, dar care, cu siguranță, nu sunt mai bălțate decât altele care merg mai departe, fără nicio problemă. De fapt, Mircea Sandu și-a dat arama pe față în acel Comitet Executiv al FRF în care s-a comportat întocmai unui Naș mafiot recunoscând cu mândrie că l-a regulat pe Marian Iancu. E doar o stenogramă scăpată publicului larg, însă modul în care Nașul s-a purtat și se poartă în continuare ne face să fim siguri de faptul că patronul Timișoarei nu este singurul care a fost siluit. Chiar și explicația pe care Mircea Sandu a dat-o „regulatului”, spunându-ne că s-ar traduce prin ”regulamentat”, Nașul frizează nebunia și ne sfidează inteligența.
Boala de care se pare că suferă Mircea Sandu, și nu mă refer la cea operată și pe care ne bucurăm că a învins-o, este una pe care au avut-o și alți conducători, dar de stat, conducători pe care istoria i-a amendat și i-a denumit dictatori. Acțiunea forțelor de ordine la ultimul meci al naționalei, când suporterii care au îndrăznit să protesteze în tribune scandând contra șefilor fotbalului românesc și afișând bannere cu mesaje contra FRF au fost maltratați și scoși din incinta stadionului ne arată că lui Sandu nu-i ajung la regulat doar câteva persoane ce conduc cluburi din fotbalul românesc și a trecut și la oamenii de rând.

Ca suporter al echipei naționale, ca împătimt al fotbalului și, nu în ultimul rând, ca român, mă simt regulat de acțiunile domnului Sandu. În niciun caz regulamentat. Iar ca mine sunt mulți. Mult mai mulți decât Nașul sau Corleone își închipuie.
Regulați sau reglulamentați, cum vrea Sandu să o dea, oamenii vor continua să-și exprime părerile pentru că Nașul nu va putea să închidă toate gurile, iar vremea în care rolurile se vor schimba pare să nu mai fie atât de departe. Atunci să-l vedem pe Sandu, când se va transforma din ditamai regulator în regulat. Sau regulamentat de justiție…

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.