Un inspector UEFA va evalua azi Stadionul Municipal
Un inspector UEFA va evalua azi Stadionul Municipal
Fotbal15 mai 2013

Pandurii este ca şi calificată în Europa League, gorjenii mai având nevoie de doar patru puncte în cele 3 etape rămase de disputat, în condiţiile în care două dintre ele vor fi pe teren propriu. Totuşi, contează şi locul de pe care se vor califica în Europa. În situaţia în care vor termina campionatul pe locul doi, oltenii vor intra în competiţie din turul doi preliminar, pe când, dacă se vor clasa pe locul 3 sau 4 (în funcţie de ce se întâmplă în Cupa României), ei vor începe aventura europeană mai devreme, din primul tur preliminar.

Cluj, Ploieşti sau Bucureşti?
În aceste condiţii, sârbul Nebojsa Ivkovic, inspector UEFA, a ajuns astăzi la Târgu Jiu pentru a evalua Stadionul Municipal. Acesta va determina dacă, şi câte meciuri va putea Pandurii să joace pe acestă arenă în Europa League. Cel mai probabil, echipa gorjeană va putea să evolueze la Târgu Jiu în primele două tururi preliminare, mai departe fiind greu de crezut că vor mai primi acceptul forului european. Dacă se va ajunge în această situaţie, Pandurii va fi găzduită de unul din stadioanele moderne din Cluj, Ploieşti sau Bucureşti.

„Suporterii noştri merită să vadă meciuri de Europa League aici”
UEFA a stabilit un caiet cu o serie de condiţii necesare pentru ca o arenă să poată gazdui meciuri din cadrul unei competiţii europene. Principalele puncte sunt: accesul spectatorilor, delegaţilor şi echipelor în stadion, securitatea tribunelor, instalaţia de nocturnă, starea gazonului, vestiarele şi locurile de parcare. „Sunt extrem de multe cerinţe. Sperăm să ieşim bine din această inspecţie. Am citit şi noi caietul pe care trebuie să-l îndeplinim, cred că primul şi al doilea tur din Europa League vom putea juca pe Municipal. Suporterii noştri merită să vadă meciuri de Europa League aici”, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

E nevoie de modernizarea bazei sportive
Între timp, Marin Condescu încearcă să îl convingă pe primarul oraşului, Florin Cârciumaru, să modernizeze baza sportivă. „Trebuie să facem un efort cum am făcut la promovare, să acoperim şapte mii de locuri, să facem locurile disponibile pentru presă, parcarea. Din punctul de vedere al vestiarelor, corespundem. Cu parcarea, blocăm strada din faţa primăriei şi am găsi soluţii. Ar trebui amenajat terenul din Târgu-Jiu. Stăm şi adunăm bani şi facem teren omologabil aici”, a spus Condescu.

Mai multe, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.