Un nou dosar penal, pentru Cârciumaru și Pasăre: garsoniere ilegale, vis-a-vis de Hotel Gorj! Edilii nu știu nimic!!!???   
Un nou dosar penal, pentru Cârciumaru și Pasăre: garsoniere ilegale, vis-a-vis de Hotel Gorj! Edilii nu știu nimic!!!???  
FotbalInvestigatii18 decembrie 2014


Omul de afaceri Viorel Cremeneanu, prevalându-se de statutul său privilegiat de vechi partener de combinații financiare cu conducerile mai vechi și mai noi de la Pandurii Târgu Jiu, calcă în picioare legislația în materie de urbanism și construcții.
Cu un tupeu nemaiîntâlnit, fără niciun fel de aprobare, Cremeneanu s-a apucat să-și construiască garsoniere deasupra coșmeliilor pe care le deține vis-a-vis de Hotel Gorj, chiar pe Calea Eroilor. Vorbim de o zonă protejată, în care nu se poate construi sau demola nimic fără aprobarea Ministerului Culturii, cu atât mai puțin în această perioadă în care se fac eforturi pentru înscrierea Ansamblului Brâncuși pe lista UNESCO.
Nu numai că afaceristul nu are aprobarea Ministerului Culturii, dar el nu respectă nici măcar legislația care reglementează construcțiile din zonele neprotejate.  De această situație nu sunt deloc străini nici primarul Florin Cârciumaru, nici șefa Serviciului Urbanism din Primărie, Ermina Pasăre. Cu toate că am solicitat niște informații punctuale de la Primărie, nu le-am primit până la închiderea ediției. Cert este că dughenele lui Cremeneanu situate vis-a-vis de Hotel Gorj dețin doar autorizații provizorii, emise cu foarte mulți ani în urmă. Deși cunosc această situație, nici Cârciumaru, nici Pasăre nu mișcă niciun deget, la această stare de lucruri contribuind prietenia lui Cremeneanu cu Prunariu și alți politruci locali.
Cu toate că dughenele nu sunt autorizate și ar trebui demolate, iată că deasupra lor, cu acordul tacit al edililor și al oamenilor legii, apar alte construcții… Totuși, din informațiile noastre, zilele trecute reprezentanți ai ITM Gorj ar fi găsit muncind la negru, la construcțiile ilegale, mai multe persoane, fapt pentru care Cremeneanu ar fi primit o amendă usturătoare. Bine, e de așteptat să o conteste și să și-o anuleze în instanță, așa cum se întâmplă de obicei. Șefii de instituții sunt suficient de bine cointeresați să facă blat în justiție…
garsoniere-ilegale-viorel-cremeneanu-2
Este de neînțeles cum nimeni de la IPJ Gorj, cum nimeni de la Poliția Municipiului Tg Jiu, cum nimeni de la Poliția Locală, cum nimeni de la Inspecția în Construcții, cum nimeni de la Serviciul de Urbanism al Primăriei, cum nimeni de la Direcția de Cultură nu a observat că fix pe Calea Eroilor se ridică niște construcții ilegale deasupra unor dughene care ar fi trebuit, la rândul lor, demolate de mult. Pe locul lor ar fi binevenite o galerie de artă sau orice alt așezământ cultural, că doar vorbim de Calea Sacră a Artei Moderne.  Din păcate, ea se află astăzi în grija unor putregaie penale care, iată, au orbul găinilor.
Se dovedește astfel că mult trâmbițatul dosar penal referitor la restaurarea clădirii Primăriei Târgu Jiu e doar praf în ochii proștilor. Altfel, este de neînțeles cum conducerea Primăriei devine, prin inacțiune, complice la alte situații penale, chiar pe Calea Eroilor.
magazin-pandurii-targu-jiu
În cea mai neagră perioadă a echipei Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu a avut nesimțirea de a deschide un așa-zis magazin oficial al clubului chiar într-o astfel de dugheană, pe 3 metri pătrați, într-un magazin cu boarfe deținut de afaceristul Cremeneanu. L-am văzut pe marele antrenor Grigoraș îngrămădit printre boarfe la lansarea oficială a ”magazinului”, și nu mi-a venit să cred că girează, la pachet cu Aurel Țicleanu, prezent și el la inaugurare, o astfel de improvizație. Îl întreb public pe primarul Cârciumaru cum se face că din zecile de spații comerciale deținute de Primărie și închiriate pe de-a moaca la tot felul de păduchi, nu s-a găsit niciunul pentru a fi alocat fostei vicecampioane a României? Este unul din motivele pentru care Cremeneanu nu este controlat de aproape nimeni: Pandurii, echipa devenită între timp a PSD-ului, are ”colț oficial” la el în coșmelie.
magazin-pandurii-targu-jiu-2
 
Ca fapt divers, sursele noastre relatează că, de la înființare până acum, ”colțul” dintre boarfe totalizează vânzări de 3000 de lei. La așa director de marketing, angajat de Prunariu după ce nu făcuse niciun purice la Gorj Exclusiv , așa vânzări.
Pe această cale, solicităm conducerii Primăriei să prezinte public situația construcțiilor respective și să identifice o soluție pentru deschiderea unui magazin oficial autonom, pentru clubul Pandurii Târgu Jiu.
Vom reveni.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.