Un premiu pentru jurnalism acordat scriitorului Vasile Vasiescu!
Un premiu pentru jurnalism acordat scriitorului Vasile Vasiescu!
Gorjul culturalUltra - Scurte21 noiembrie 2014


La 15 noiembrie a.c., prestigioasa revistă culturală “Clipa”, editată de Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală “Nişte Ţărani”, a scriitorului Dinu Săraru, a acordat premiile anuale. Manifestarea s-a desfăşurat în Bisericuţa de la Vioreşti, aparţinând de comuna Slătioara, din judeţul Vâlcea.
diploma-vasiescu
În acest cadru spiritual creştin şi tradiţional, criticul de artă plastică Vasile Vasiescu, scriitor important, editor şi coleg, afiliat de ani buni şi redacţiei GORJNEWS, a primit Premiul pentru jurnalism – fiind “dedicat universului cultural al provinciei de azi şi, în mod deosebit, pentru revistele create în judeţul Gorj şi inspirate de arta şi mitologia brâncuşiană”.
Celelate personalităţi premiate au fost: prof. univ. Elena Murariu, pentru cele două expoziţii “Puterea Viziunii” şi “Apa vie la Foişorul de Foc” şi pentru albumele “Rădăcini brâncoveneşti” şi “Constantin Brâncoveanu – Puterea viziunii”, admirabile opere de artă picturale consacrate mitologiei brâncoveneşti – Marele Premiu “Potecaşul de Bronz”;  scriitorul si istoricul Vartan Arachelian pentru volumul “Mărturisiri Corneliu Coposu” – Premiul pentru istorie; scriitorul Ştefan Mitroi, pentru volumul “Jocuri de nenoroc” – Premiul pentru proză.
În fapt, pe meleagurile vecine – în Vâlcea – având girul scriitorului Dinu Săraru s-a pus pecete de recunoaştere activităţii culturale marca Vasile Vasiescu, fondatorul şi realizatorul importantei reviste de cultură “Lumea Gorjenească”, a unei serii consistente a revistei “Brâncuşi”, revistei “Castelul de Apă” ş.c.
Cu ceva vreme în urmă, şi organizatorii Atelierului Naţional de Poezie “Serile la Brădiceni”, ce se desfăşoară anual în Gorj, i-au acordat lui Vasile Vasiescu un Premiu special pentru revista “Lumea Gorjenească”, preşedinte al juriului fiind scriitorul Gheorghe Grigurcu.
diploma-vasiescu1
Cu o cătuşă de dezlegare avută de la un doktor de iarbă, eu dau vina succeselor de mai sus pe sărbătorirea celor 65 de ani ai lui Vasile Vasiescu şi pe vinul de Bălăneşti numa bun de pus în călimară de argint. Ca onorabilii preşedinţi de jurii – maeştrii Dinu Săraru şi Gheorghe Grigurcu – să fie harnici la semnătură!
Iar bucuria noastră de gorjeni cu căciula şură o (a)stâmpărăm, alăturat, cu o lectură la luna plină a unei scrieri aparţinând lui Vasile Vasiescu, publicată în numărul din septembrie al revistei “Clipa”.
Nu înainte de a aminti cititorilor că anul trecut un alt mebru al redacţiei, Cerasel Cuteanu, a fost onorat de Freedom House Romania cu un premiu pentru jurnalism de investigaţie, după o anchetă acceptată în programul „Supporting Investigative Journalism”, al prestigioasei fundaţii!

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.