Un spital de stat, bătaia de joc a unor privați
Un spital de stat, bătaia de joc a unor privați
Ultra - Scurte12 noiembrie 2013

Situație incredibilă la Spitalul Județean Târgu Jiu. Tetraedru Medical Consulting SRL, societatea care a preluat managementul privat al respectivei unități spitalicești, își bate joc de procesul de schimbare a managerului, la conducerea spitalului aflându-se, în acest moment, două persoane: atât Cristian Vlădoianu, a cărui demisie a fost anunțată chiar de Ion Călinoiu, cât și medicul Claudia Manu, cea care i-a prezentat raportul de activitate în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de la sfârşitul lunii octombrie.
Cei doi sunt de negăsit pentru presă, aceştia impunând legea tăcerii în spital. Mai grav este că în tot acest timp, Consiliul Judeţean Gorj nu reacţionează în nici un fel, lăsând firma Tetraedru Medical să batjocorească un spital de stat.
De vină pentru această situaţie de-a dreptul penibilă este chiar directorul firmei Tetraedru Medical Consulting SRL, Dorel Dumitraş. Şeful celor doi angajaţi de la Spitalul Judeţean adoptă aceeaşi atitudine şi chiar lasă impresia că ia în derâdere unitatea spitalicească de la Târgu-Jiu, refuzând, de asemenea, să ofere un punct de vedere oficial.
„Înlocuirea din funcţie a domnului Cristian Vlădoianu a fost o decizie luată la nivel intern, mult indusă de decizia colegului nostru de a fi mai aproape de casă. Aşteptăm ca în cursul acestei zilei să vină decizia oficială”, declara Nicoleta Manu, ieri dimineaţă.
De asemenea, și Cristian Vlădoianu a confirmat anunţul cum că ar fi cerut înlocuirea din funcţie.
„Am anunţat că am nişte probleme personale, dar până una alta sunt în acelaşi birou cu doamna Manu şi ne înţelegem foarte bine”, a declarat Vlădoianu.
Cristian Vlădoianu urma să părăsească scaunul de manager începând cu ora 12:00, urmând ca Nicoleta Manu să îi ia locul. Pe ultima sută de metri, medicii veniţi la o şedinţă de lucru au avut o surpriză de zile mari. Aceştia au aflat că Vlădoianu rămâne manager. Referitor la situaţia jenantă produsă, atât managerul, cât şi Claudia Manu nu au nimic de spus, cei doi refuzând să răspundă la telefon de câteva zile.
Mai grav este că nimeni din Consiliul Judeţean Gorj, în subordinea căruia se află spitalul, nu ia nici o măsură pentru a stopa bătaia de joc a firmei private. Mai trebuie menționat și că de la preluarea managementului privat, nimic nu s-a îmbunătăţit, nici actul medical, dar nici situaţia economică a unităţii.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.