Un student UCB dezvăluie culise penale și extrem de jegoase din campania electorală a lui Mihnea Costoiu
Un student UCB dezvăluie culise penale și extrem de jegoase din campania electorală a lui Mihnea Costoiu
InvestigatiiUltra - Scurte12 iunie 2014

Publicăm, în continuare, scrisoarea primită de Ziarul de Investigații GORJNEWS de la un student UCB, căruia îi vom proteja identitatea. Intertitlurile aparțin redacției.

“Bună ziua, domnule Daju. Vă scriu acest mail pentru a vă supune atenției modul în care s-a desfășurat campania electorală a lui Costoiu.
Ca ministru al Educației, a implicat studenții în campanie.

Cei care nu merg, sunt persecutați

Eu sunt student la facultatea de ______, la specializarea ______, anul ___. Vă rog să nu dați aceste informații despre mine, pentru că nu vreau să aibă de suferit colegii mei sau eu. Știu cum sunt persecutați cei care nu merg cu Liga studenților și nu vreau să am probleme la licență, că președintele de comisie o să fie Horațiu Gorun.

 În spatele Ligii studenților este Gorun

Situația a fost următoarea: a venit Moșoi Ștefan, de la Liga studenților, și mi-a spus că dacă merg în campania lui Costoiu o să mă ajute el cu examenele și nu o să fie probleme, iar în plus o să primim și bani la sfârșit.
Am fost __ zile în campanie. Moșoi a tot insistat să merg eu și alți colegi, că o să ne fie bine dacă îl ajutăm pe Costoiu, el spunând că altfel să nu îi cerem ajutorul. El mai promitea că o să vorbească cu profesorii ca să nu ne pună absențe și să nu avem probleme că lipsim. Spunea că e în Consiliul de Administrație, și să nu ne facem probleme. Ce nu înțeleg este cum de profesorii ascultă de studenți și nu pun absențe? Acest lucru mă duce cu gândul că altcineva, mai sus – pus, e în spatele Ligii. Am citit la dvs. pe site că ați mai scris despre Ligă, acum un an și ceva, când Marcău cu Ciorei au făcut o scrisoare de elogiere lui Adrian Gorun. Acum, președinte e Moșoi și cred că el este acum lângă Gorun, de își permite să facă așa ceva.
Eu am salvat câteva poze de pe facebook, care demonstrează că studenții au fost în campanie, împreună cu Moșoi Ștefan de la Liga Studenților, și alți studenți de la aceeași Ligă. Am salvat poze de pe unele conturi de facebook ale unor studenți care sunt și în Senatul Universității: Bușe Dan, Papuc Valentin și Gigel Adămuțe.

Moșoi a primit bani, noi nu

Pe scurt, celor care au mers în campanie li s-a promis că o să fie ajutați la examene și la licență, promisiune făcută de Ștefan Moșoi. Am înțeles că el e noul președinte la Liga studenților, și se laudă peste tot că poate să rezolve orice, deși, sincer vă spun, nu cred că știe să scrie corect o frază.
Bani eu nu am primit, și nici colegii mei care au mai mers, dar știm sigur că s-au dat bani lui Moșoi.
În campania lui Costoiu au fost foarte mulți studenți de la UCB, în special de la Ligă: Ștefan Moșoi (președinte Ligă), Bușe Dan (e în Senat și e vicepreședinte Ligă), Papuc Valentin (e în Senat), Gigel Adămuțe (e în Senat si e prim – vicepreședinte Ligă), Mălăescu Adrian (e vicepreședinte Ligă).
Moșoi s-a ocupat de strâns studenții. L-au ajutat Gigel Adămuțe și Papuc Valentin. Papuc a adus studenții de la Facultatea de Sport. A adus pe Murgilă Andreea, Mălăescu Adrian si pe alții. Gigel a adus de la Facultatea de Științe Economice. Moșoi a adus de la Facultatea de Relații Internaționale, Drept și Științe Administrative.

Studenți analfabeți primesc numai 10 la examene!

Unii dintre colegii mei au început să primească numai 10 la examene, deși ei sunt analfabeți. Se pare că Moșoi le-a aranjat totul!
Papuc si Bușe primesc și bursă de excelență de la Universitate, iar Moșoi are bursă de performanță. Nu știu cum de iau ei asemenea burse de 1200 si 600 lei, când ei nu știu să despartă cuvintele. Moșoi primește note mari pt că e la Ligă și în Consiliu, iar ăia doi pt. că sunt în Senat.
Au fost implicați și studenți de la alte universități din Bucuresti. Am găsit un check in dat de Mirel Sbirciog, de la Politehnică, membru al Ligii Studenților Social Democrați, la hotel Laguna, împreună cu Poenaru Ion Cristian (membru al Senatului Politehnicii București, fost președinte al Uniunii Naționale a Studenților din România).
Au mai fost în campanie Mocioacă Liviu, membru al Senatului Politehnicii București, fost președinte al aceleiași federații, Necula Marius Cosmin, de la ASE București, și Neagu Ionuț, de la Politehnică.
Poenaru a adus studenți, cazați în Regie. Se lăuda că a adus peste 100 de studenți numai el.
Au fost mult mai mulți care au venit de la București, și au fost cazați la Hotelul de lângă piața de la Interex. Tot hotelul a fost închiriat de Costoiu.
De citit, în context:

Exclusiv: fotografii cu studenți de la UCB, ASE și Politehnica București, implicați în campania lui Costoiu

De la Gorun, studenții UCB învață pragmatismul de tip politruc – mafiot…

În Târgu Jiu, niște cadavre conduc și omoară tot

22 COMENTARII
  • Student 12.06.2014 la ora 13:21 pm
    Vedeti ca studentul asta fantoma al dumneavoastra a uitat sa va spuna ca si Marcau cu Ciorei au bursa de excelenta. Ei nu au fost in campanie?
  • paganel 12.06.2014 la ora 13:27 pm
    toate campaniile trecute si viitoare ale psd le va face cu naivii care pentru niste bani promisi nu de multe ori si achitati fac treburi de multe ori murdare....
  • Narcis DAJU 12.06.2014 la ora 13:30 pm
    @) Student Nu e vorba de un "student fantomă", ci de o persoană care a depus deja o plângere penală în nume propriu, și care sper că va beneficia și de protecția anchetatorilor.
  • paganel 12.06.2014 la ora 13:49 pm
    ala de vorbeste probabil la platit de sare ars ca de nu asi loa simbria da alt comentariu ... e din gasca pionerilor ce se pozau in rosu
  • pentru student 12.06.2014 la ora 14:35 pm
    Pentru student, ia si tu bursa de excelenta daca te duce capul. Sunteti niste lepre astia care aruncati cu pietre dar la voi nu va uitati. Articolul nu cred ca trebuia publicat pentru ca studentul ala poate are vreun interes. De ce nu a spus atunci si de ce s a mai dus in campanie daca el e asa de corect? Citesc ca si el a fost in campanie. Nu a primit bani iar acum a inceput sa scrie la presa? E corect oare, domnule Daju?
  • Papagal 12.06.2014 la ora 15:11 pm
    Dar cine esti tu Paganel de stii toate informatiile astea? Eu sunt sigur ca dl Gorun nu a avut nici cea mai mica implicare in actiunile acestora. Din cate stiu domnia sa nu si-a manifestat public sustinerea fata de Costoiu, asa cum a facut dl Bojinca in materialul video care era difuzat pe posturile locale. Avand in vedere acest aspect am putea spune, cu usurinta, ca dl Bojinca este cel care a implicat Universitatea Constantin Brancusi in campania electorala, nu credeti? Nu inteleg de ce ati dat curs acestui mail primit de la asa zisul student. Daca el doar voia sa faca rau sau daca el doar isi urmareste interesul sau pur si simplu el nu exista!?
  • Narcis DAJU 12.06.2014 la ora 15:20 pm
    Studentul există, dovezile sunt veridice nu contrafăcute, iar pentru Gorun si altii puscaria e doar o chestiune de timp.
  • trix 12.06.2014 la ora 15:26 pm
    Unde o veziti pe Mihaela Ciorei in vreo fotografie. Ce dovada aveti in acest sens?
  • Narcis DAJU 12.06.2014 la ora 15:36 pm
    Ciorei e doar o figură de ceară, aparent vie, in muzeul ambulant al comunistilor contemporani. Vezi elogiul scarbos semnat de ea și Marcău, în numele studenților din UCB, la adresa puscariabilului Gorun. Sunt convins ca altceva esential nu va mai face, restul vietii ei.
  • paganel 12.06.2014 la ora 17:29 pm
    multi catei care vorbesc in plus... nu stie lumea cum e cu campaniile electorale? mici bere si multe promisiuni care dupa votari se uita..... studentii masa de manevra la fel si cei de la clubul varstnicilor care li se fac mese festive si plimbari... sa iti mai zic una??? hai sa o sti si pe asta psd gorj si psd in general are structuri pina in ultima ulita din ultimul sat uitat de lume si oameni care cara la vot naivii cu promisiuni deserte... iar cand nu fac fata sti la ce apeleaza? intreaba pe ppdd ce a patit in 2012 la gorj cu dd si cu cine sa razboit...cu oameni care nu au treaba cu psd si politicul au treaba cu sportul; ca si la miting la rovinari laeuroparlamentare tot mercenarii au dat tonul la strigat ca ailalti dormeau in bocanci erau oameni adusi de primari cu autocarele
  • Papagal 12.06.2014 la ora 17:46 pm
    Bai paganele, lasa dracului vrajeala asta ieftina si mai pune mana pe niste "alamanahe" ca te cam bate frumoasa Limba Romana. Pricepi matale? Revenind la subiectul mult discutat si prezentat in acest articol de presa, dl Gorun nu are nicio treaba cu implicarea Universitatii in politica. (punct) Nu exista nicio dovada care sa-l lege pe acesta de acetiunile studentilor, in afara de "suspiciunile" misteriosului student (care dupa mine numai student nu este). Eu personal nu cred ca au fost promisi bani sau ca s-a promis vreo aranjare de examene. Pe Mosoi il cunosc de ceva ani buni (la fel cum ii cunosc si pe ceilalti) si va pot spune ca nu au avut nicio treaba cu "racolarea" studentilor sau cu incercarea de interveni pe langa personalul didactic pentru ca un student (care a participat in campanie) sa primeasca vreo nota mai mare. De bani nici nu se pune problema pentru ca nu avea Mosoi de unde sa-i dea. Poate de la el de acasa ca Mihnea Costoiu sigur nu a platit vreun ban pentru cineva! @Narcis Daca acea scrisoare de sustinere a fost facut de catre studenti, nu credeti ca acestia aveau dreptate? La fel ca si in politica, intr-o Universitatea studentii de ce nu ar avea dreptul sa sustine o anumita persoana pentru postul de Rector? Greu raspuns, nu? Probail o sa-mi spuneti ca dl Gorun a facut cine stie ce si ca nu merita. Din punctul studentilor de vedere domnia sa merita sa conduca Universitatea. In incheiere va rog sa-mi spuneti de ce considerati ca studentii nu au aveau dreptul sa-l sustina pe Costoiu in campania electorala? Ocupau cumva vreo functia care sa-i plasesze in categoria incompatibilitatii cu tot ce tine de politica? Nu! Sunt simpli studenti care au dorit sa-si ajute ministrul. O fi bine sau nu asta o sa ne arate timpul. Va ramane de vazut daca Costoiu isi va respecta promisiunile facute fata de electorat, ori ba!
  • sadicul 12.06.2014 la ora 17:58 pm
    De cand a ajuns senator Adamute Gheorghe are numai aere in cap. Mosoi a dorit sa il ,,impuna" si primvice si el duduie de prostie. La sedintele de la liga se duce numai conducerea ca in rest nu ii mai vine nimeni Nu am nimic cu Mihaela Ciorei tot respectul pentru ea.
  • Sadicul 2 12.06.2014 la ora 18:54 pm
    Aere? Pai sa-i vezi gazele lui Mosoi. Miroase dupa el numai a mercaptan de cand e mare presedinte la Liga Studentilor. A fost buna aia cu "La sedintele de la liga se duce numai conducere" dar eu cred ca fabulezi pt ca nici macar toti din conducere nu mai merg la sedinte. La ultima sedinta cred ca am fost prezenti doar maxim 10 studenti. Pai cand era Mihaela era sala plina. Nu ajungea o coala a4 ca sa se faca prezenta
  • gorjanul 12.06.2014 la ora 19:26 pm
    Mai Papagal , dar ce nume predestinat ti ai tras !!!!
  • student 13.06.2014 la ora 9:10 am
    Eu am fost la aceasi facultate cu mosoi si pot spune ca e are niste aere de nu ii ajuge nimeni cu prajina la nas. Parca el a infiintat universitatea si datorita lui am fost noi studenti aici. Imi e sila de astfel de comportamente de maidan. Toata lumea stie ca el e in consiliu si sef la Liga si pentru asta el se considera vreun important. In facultate a fost un student mediocru dar primea note mari pentru ca era la liga si profesorii il ajutau dar va spun ca el era maxim de nota 7 cu indulgenta
  • ionescu 13.06.2014 la ora 14:25 pm
    Am stat si am analizat fiecare comentariu in parte,e clar ca domnul cu nume predestinat ,,papagal'' ,face parte din cei saraci cu duhul si care chiar crede ca tot ce zboara se mananca.Din pacate sau din fericire chiar am cunoscut o parte din cei numiti in acest articol,pe Adamutei, pe Mosoi, pe Ciorei,si pot sa spun ca am fost siderata de faptul ca sunt studenti eminenti cu burse de excelenta si de performanta.Ma gindesc cu groaza ca viitorul nostru si al vostru (pt ca eu sunt destul de batran,si am o cariere frumoasa in spate,si in fata) poate sa fie lasat pe mainile acestor tineri BURSIERI de exceptie care sun certati cu limba romana. Sunt curios domnilor profesori de la UCB TG JIU,cum poate sa sustina eminentul student Adamute,un examen de nota 10,in fata dumneavoastra,cind el nu stie sa faca acordul intre substantiv si predicat si sustin acest lucru pt ca daca incerci sa ai un dialog cu el in afara de A si I nu poate sa spuna mai mult. Ma intreb iarasi,de ce doar conducerea Ligii studentilor din UCB,poate obtine note de 10 la examene,locuri in taberele studentesti,si alte si alte facilitati? Da cred ca pun prea multe intrebari si faptul ca nu am nici o legatura cu aceasta liga sau universitate,iar face pe unii sa spuna ,,Da ce te bagi?''.Acum iar stau si ma gindesc,pt ca la batranete,asa tot stai si te tot gandesti,ca datoria noastra a opiniei publice este sa luam atitudine. Asta cu atitudinea a fost buna,trebuie ,trebuie,dar suntem si auziti sau bagati in seama?Se sesizeaza cineva si sunt luate masuri? Ca au participat la campania electorala,foarte frumos din partea tinerilor studenti,inseamna ca le pasa de viitorul acestei tari iar convingerile politice ale fiecarui individ,nu pot fi comentate.Ca au primit bani,foarte urat din partea celor care le-au dat,acum hai sa nu fim ipocriti ,daca ti se ofera de ce sa nu primesti.Grav este ca au fost dati de cei votati de noi si de voi in fruntea tarii.Eu sunt curios insa cum e cu notele de la examene pt cei numiti in articol,cum au putut ei sa fie de nota 10 daca au chiulit de la cursuri ca sa mearga in campanie?:)))))))
  • Denis 13.06.2014 la ora 17:14 pm
    Adămuțe chiar este un om de nimic, care are capul plin de aere si se crede mare smecher, cand defapt el este aproape analfabet. Nus tiu cum a ajuns acolo unde este acum, probabil cu pupatul altora in f*nd. Nu am nimic cu el, doar ca o sa fie vai samar de noi cu asemenea "tineri" ca el...
  • Frix 13.06.2014 la ora 21:35 pm
    Ce aveti cu Mosoi este un om de mare caracter. Adamute ala e idot rau nustiu cum de a ajuns primvice
  • FostStudentUCB 14.06.2014 la ora 10:59 am
    Cand apuci sa vezi dintr-astea te ia cu durere de cap. Si numai un netot la minte nu ar crede. Toata lumea stie, de fapt, ce se face prin facultati. Eu, unul, cand vad chestii din astea, ma simt discreditat ca am studiat acolo. Ah, ce m-as bucura sa dea puscaria in toti pe acolo, toti mafiotii astia care fac de ras si distrug cultura unui oras frumos care deja e pe moarte.. pentru mine, UCB mai exista doar pe hartie si prin 2 profesori pe care nu o sa ii enumar, dar care au aratat ca sunt oameni printre "alte specimene".
  • gica fara frica 19.06.2014 la ora 0:41 am
    De cand e mare personalitate aceasta NULITATE gorun adrian ?
  • gica fara frica 19.06.2014 la ora 0:42 am
    Imi puteti spune vreo carte de valoara semnata de acest impostor ?
  • gica fara frica 19.06.2014 la ora 0:43 am
    UCB ar trebui sa se numeasca UGB adica Universitatea gorun bojinca nu sa poarte numele unui geniu !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.