Ura față de Râmescu naște monștri: Filip și Iordache
Ura față de Râmescu naște monștri: Filip și Iordache
Opinii18 decembrie 2014


Teoretic, Partidul Național Liberal a câștigat alegerile și a dat noul președinte al României: Klaus Iohannis. În realitate, Iohannis a fost mai mult singur, pe parcursul campaniei. Amintiți-vă de prima confruntare televizată cu Ponta, de la Realitatea TV. Știți cu cine a venit Iohannis? Singur. Deși românii l-au ales pe Iohannis, PNL-ul se pregătește să ia puterea.
În Gorj, a fost un procent foarte mare de voturi anti-Ponta și anti-PSD. La acel procent, contribuția politicienilor din opoziție este infimă. Dian Popescu a fost nu doar inexistent în campanie, dar s-a remarcat și prin boicotarea tentativelor palide ale colegilor lui de alianță de a se face vizibili. Dan Vâlceanu, un lider politic în general onest, a făcut tot ce a putut, pentru ca Iohannis să fie noul președinte al României. Asta nu înseamnă că Vâlceanu a fost decisiv, și asta pentru că resursele umane ale fostului PDL sunt destul de sărace. La asta a contribuit și Vâlceanu, care din dorința de a-și consolida poziția de lider, a făcut în așa fel încât în jurul său să existe mult spațiu gol, și multe plante.
Deși victoria lui Iohannis aparține lui Iohannis și oamenilor de rând care l-au votat, liberalii vechi și noi se bat deja pentru împărțirea puterii. Este cam ca la revoluție. Atunci, cei care au ajuns primii la scaune au rămas pe ele, deși n-aveau nicio calitate și niciun merit. Unii mai dăinuie și azi. Constantin Stângă, de pildă, figurează pe lista oficială a eroilor răniți la revoluție! Și ca el sunt destui.
Pe fondul haosului din organizația centrală a PNL, pe care Iohannis ori n-a putut, ori n-a vrut să-l elimine (în ambele situații devenind detestabil), cadavrul politic Dian Popescu a fost resuscitat în buza pușcăriei de niște gunoaie, unele mai penale ca el și mai avide de putere. S-au adunat toți în sediul vechiului PNL Gorj și au decretat că revoluția și puterea sunt numai ale lor. La fel ca în 1989.
La prezidiu, de-a dreapta lui Dian, pigmeul politic Octavian Mitu. Un fel de mulțimea vidă mustind de nesimțire. Nu l-a văzut nimeni pe niciunde, în ultima campanie electorală, nu i-a auzit nimeni glăsciorul. Dar vrea acum putere. În stânga condamnatului penal Dian, au luat loc două monumente de bună practică în materie de achiziții publice în administrația locală: Dorin Filip și Ion Iordache. De fapt, sunt doi penali care zburdă în voie, adunând zeci de miliarde din bani publici, an după an, fără să-i deranjeze niciun organ al statului cu nimic. Bine, mai apare câte un dosar, la mișto, pe la DNA, făcut exact de oamenii lor, pentru a dovedi ierarhic că da, ei, procurorii, sunt călare pe aceia pe care, în realitate, îi protejează.
mihai ramescu
Dacă ați lua comunicatele IPJ Gorj și ale unităților de parchet din acest județ ați vedea că în peste jumătate din ele apare un cuvânt magic: Motru. Rovinari și Turceni, cam deloc. De ce? Pentru că din cauza aversiunii față de Mihai Râmescu a unui luptător din gură anti-mafia, toate efectivele de polițiști și procurori sunt cantonate de ani de zile la Motru. În vremea asta, Iordache și Filip ciuruie bugetele primăriilor din sudul județului, prin firmele interpușilor lor, și nu-i întreabă nimeni de nimic. La Rânca, la fel, nici picior de polițist sau procuror. Sunt toți, ciorchine, la Motru.
Deși nu ăsta e subiectul, Râmescu își merită soarta. Sper să-și cheltuie toți banii investind în starlete masculine de televiziune, cu batista apretată în piept.
L-am auzit zilele trecute pe interlopul politic Iordache spunând public, indirect, că se duce la București cu sacul de bani și pune la PNL Gorj ce președinte vrea mușchii lui, doar așa, ca să-i dea o lecție lui Dan Vâlceanu. Este o sfidare fără precedent la adresa gorjenilor care, atunci când au votat cu Iohannis, au crezut că votează pentru democrație. De fapt, iată mafia, în toată splendoarea ei, confiscând noua revoluție. Dacă vă amintesc, în context, că în campanie Iordache a anunțat că-l susține pe Ponta, sunt întrunite toate condițiile ca să vă dați cu capul de pereți.
Joi seara, Dian a fost înconjurat în sediul PNL Gorj de niște inși fără crez politic, fără proiecte personale, niște vânători de conjuncturi lipsiți de scrupule și avizi de putere. Mare parte din ei îl înjură în dos de ani de zile. Orzan, de pildă, este la a nu se mai știe câta piruetă de curvă din viața lui. Indiferent câți bani bagă firma sa în organele de presă locale, e limpede că s-a epuizat și ca curvă, și ca om politic.
În momentul de față, Dian Popescu e ilegitim ca lider politic din toate punctele de vedere. Condamnat penal în primă instanță de Înalta Curte de Casație și Justiție. Vasal al PSD-ului și al lui Ponta, inclusiv în ieșirile publice. Rupt de liberalii de rând din Gorj și detestat de aceștia. Inexistent ca senator. Țepar și falimentar ca om de afaceri. Mincinos, fără cuvânt, fără scrupule. Teleghidat și ținut în viață de banii lui Iordache.
Din păcate, oamenii de rând, cei care au făcut noua revoluție votându-l pe Iohannis, n-au cum să schimbe mersul acestor lucruri. Pentru mar eparte din ei, Dian și Iordache nici nu există.
Klaus Iohannis are de făcut o alegere cât se poate de grea. Poporul, sau hienele. Vom trăi și vom vedea.

1 COMENTARII
  • cosmin_stejar 24.12.2014 la ora 9:14 am
    Ce cauta in PNL tradatorul Gheorghe Gorun , lingaul lui Carciumaru si distrugatorul Liceului Spiru Haret ? Frate-sau a nenorocit UCB , iar asta a ciordit cat a putut de la fosta Scoala Normala pe care a facut-o anormala ca si el !!! Cand zici Goruni zici impostori si infractori ! Pe asta nu-l vezi , Narcis ?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.