Urma scapă turma: consilierul județean Victor Banța
Urma scapă turma: consilierul județean Victor Banța
Altele3 octombrie 2013

“În Gorj, inițiativa este un delict!”

În ultima ședință a Consiliului Județean, consilierul liberal Victor Banța a propus spre discuție un proiect de hotărâre prin care impozitele plătite de fermierii din Gorj ce au dat sau au luat terenuri în arendă să fie sincronizate cu valoarea reală, pe piață, a recoltei obținute. O inițiativă cât se poate de binevenită și de firească, în concordanță cu legile reale ale economiei. Din păcate, discutarea propunerii lui Banța a fost amânată, fără vreun temei real, pentru o ședință ulterioară a Consiliului Județean. Până atunci, fermierii continuă să plătească impozite nefiresc de mari, raportat la prețul mic înregistrat în acest an la produsele agricole, în condițiile unei recolte deosebit de bogate.

Impozitul ce trebuie plătit de arendași și arendatori se calculează în funcție de prețul mediu al produselor agricole, care este stabilit de Consiliul Județean. În luna ianuarie a.c., acest for a dispus creșterea cu 16% a prețului mediu, comparativ cu 2012. În condițiile unei recolte foarte mari, realizată în acest an, oferta de produse agricole pe piață este abundentă, deci prețul este mult mai mic față de cel estimat de Consiliul Județean în ianuarie a.c. Deci, fermierii sunt în situația de a plăti un impozit cu 16% mai mare ca în 2012, deși prețul produselor agricole a scăzut foarte mult. Pentru reglarea acestui decalaj, Victor Banța a propus scăderea cu 25 % a prețului mediu, estimat de Consiliul Județean pentru produsele agricole și, implicit, a impozitului. În argumentația sa, Banța a arătat că în acest fel ar crește profitul producătorilor și ar scădea și evaziunea fiscală.

Deranjat, probabil, pentru că o asemenea inițiativă nu i-a aparținut lui, Ion Călinoiu a amânat în mod nejustificat discutarea în plen a propunerii lui Banța. În context, consilierul liberal a declarat următoarele: << Constat cu surprindere că, pentru această inițiativă am fost criticat de unii de parcă aș fi comis un delict de lezmajestate și stau și mă întreb: Oare inițiativa este un delict în Gorj? Vreau să le transmit tuturor celor care mă consideră ”delicvent”, că la Ilfov, Giurgiu, Prahova etc. alți ”delicvenți” ca mine au materializat deja astfel de inițiative prin hotărâri ale Consiliilor Județene, care deja produc efecte pozitive.>>

1 COMENTARII
  • TinA 04.10.2013 la ora 22:40 pm
    Liviu Andrei a fost angajat temporar pe un post de expert la ANFP de Szakal Andras, fost subprefect la Brasov care si el a fost promovat in Guvern pentru... incompetenta deosebita! Presedintele sectiei de fotbal a clubului Corona Brasov, Szakal Andras este si patronul echipei, fiind un model de urmat pentru Andrei, care se vrea si el in fotbal! S-a obisnuit atat de tare sa plagieze, ca il copiaza pe Szakal in toate ! Si cum il plimba pe la Ranca atunci cand venea la Gorj , Szakal i-a intors serviciul si i-a dat voie sa-si schimbe lucrarea plagiata cu care a sustinut examenul la INA, astfel incat sa se constate doar 50% identitate cu cea a autoarei de drept. Ulterior Andrei a scos si o carte, unde nu mai este o surpriza faptul ca nu apare versiunea modificata de la ANFP ci cea copiata integral de la Vatuiu ! La Biblioteca Nationala nu a mai merrs cu schimbatul cartii.. Andrei ar fi trebuit sa aiba promovat legal examenul la INA pentru a da concurs pe un post de IFP, dar cum s-a dovedit ca lucrarea a fost plagiata, oare cum a fost primit la examen? Oare Eugen Coifan, actualul def de la ANFP nu stie de plagiat?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.