Valentin Popa și Vasile Râbu acoperă incompetența comisarului Caragea
Valentin Popa și Vasile Râbu acoperă incompetența comisarului Caragea
Investigatii8 februarie 2010

Teoretic, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism independent, constituit pe lângă Consiliul Judeţean Gorj, care funcționează în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc.

La Gorj, lucrurile nu se potrivesc întocmai și la fel, existența ATOP reprezentând doar un prilej în plus pentru Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean, de a-și răsplăti apropiații cu noi sinecuri. În context, sinecura desemnează o funcție într-o comisie, pentru care ești plătit regește să nu faci nimic. Doar când te plictisești, e recomandabil să aduci elogii poliției și comandantului ei suprem, Viorel Salvador Caragea.
Așa au procedat deunăzi Valentin Popa și Vasile Râbu, când au semnat un Raport asupra eficienței serviciului polițienesc în 2009, plin de gogoși și de omisiuni. Dacă gogoșile le-au moștenit din vremea când înregistrau recolte mai mari pe metru pătrat decât la hectar, omisiunile sunt de-a dreptul sfidătoare, semnatarii mizând, probabil, că nimeni nu va avea vreodată altceva mai puțin util de făcut decât să citească raportul elogios elaborat de domniile lor.

Carevasăzică, după ce trec sub tăcere performanța istorică a polițiștilor gorjeni, care au depistat cu vigilență că din carierele de cărbune din Motru se fură dublul cantității produse, Popa și Râbu n-au văzut, n-au auzit de copilul dispărut la Rânca astă-vară, căutat cu maxim de eficiență de efectivele de polițiști și găsit mort, de un localnic, după câteva săptămâni.

OK, Popa și Râbu, foarte bine, ați fost magnifici, somn ușor acum.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.