Vamvu calcă hotărât pe urmele lui Pavel
Vamvu calcă hotărât pe urmele lui Pavel
Investigatii22 iunie 2012

Un drum forestier de peste 32 miliarde lei vechi, “modernizat”  mai degrabă pe hârtie de S.C. C&I EUROCONSTRUCT  în comuna Crasna, este deja praf și pulbere la câteva luni de la recepționare. Firma bucureșteană este campioana licitațiilor câștigate la Primăria Crasna, angajați ai acestei instituții și mai mulți consilieri locali declarând pentru GORJNEWS că între primarul Aurel Vamvu și Ion Udangiu, directorul general al S.C. C&I EUROCONSTRUCT, există “o relație specială”. Așa cum demonstram în numărul precedent, cu acceptul tacit al lui Vamvu și al polițiștilor din zonă, Udangiu a deschis ilegal o carieră de microagregate într-o zonă naturală protejată, pe raza Crasnei, fără a avea vreo aprobare legală. Luni de zile, tirurile cu agregate furate de firma lui Udangiu s-au plimbat pe ulițele comunei dinspre cariera ilegală către drumurile “modernizate” pe zeci de miliarde de lei. Cu complicitatea lui Vamvu, Udangiu a vândut Primăriei Crasna agregatele furate, în schimbul unor sume fabuloase. De altfel, în ultimii ani Udangiu a câștigat la Crasna lucrări de investiții publice de 115 miliarde lei vechi! Cât a fost partea lui Vamvu? Doar procurorii pot spune asta. În paranteză fie spus, între situația de la Peștișani, cu primar proaspăt arestat, și cea de la Crasna, nu există mari diferențe…

Potrivit facsimilului alăturat, la 08.01.2007, C&I EUROCONSTRUCT a câștigat o licitație de peste 32 miliarde lei vechi, pentru modernizarea drumului forestier Cărpiniș I – Cărpiniș II, cu o lungime de 12 km. De reținut că Udangiu n-a avut contracandidat la această licitație. Localnicii spun că drumul a fost recepționat anul trecut, deși era deja deteriorat. Între ce s-a angajat contractual și ce a făcut Udangiu pe acest drum există diferențe imense, dovadă și halul în care arată acum, la câteva luni de la recepționare. Și, totuși, Vamvu n-are absolut nimic să-I reproșeze. Mai mult, închide ochii la masacrul făcut de S.C. C&I EUROCONSTRUCT în situl Natura 2000, prin deschiderea ilegală a unei cariere de agregate.

Deși legea îl obligă să afișeze un panou cu detaliile modernizării drumului, Vamvu a dat-o în prosteală, punând doar o tăbliță pe care scrie atât: drum forestier nesemnalizat, 12 km.
Dacă în timpul guvernării PDL primarul Vamvu n-a fost întrebat de nicio autoritate a statului despre jaful de la Crasna, rămâne de văzut cum vor reacționa colegii săi din PSD, care se pregătesc să înlocuiască portocaliii în fruntea instituțiilor publice. Pare-se că abia acum s-a dat verde la furat în localitățile cu primari USL.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.