Veşnicul şi fascinantul caz “Ilie Iordache”
Veşnicul şi fascinantul caz “Ilie Iordache”
FotbalSport18 februarie 2011

Până când vor mai trage Pandurii de codiţa datoriei către Dinamo? E o întrebare pe care fiecare suporter al gorjenilor şi-o pune după cea de-a „n”-a ameninţare cu neprogramarea primită de Pandurii.

Au trecut deja doi ani de când telenovela „Ilie Iordache” a început şi, în ciuda faptului că jucătorul a plecat între timp de două ori de la Pandurii, a mai jucat şi pe la AEK Atena şi Rapid şi s-a antrenat o vreme şi cu Dinamo, Pandurii încă mai trag ponoasele unui contract prost făcut făcut de conducere.
Faptul că Ilie Iordache a păcălit fotbalul este de acum bine cunoscut, însă este greu de conceput cum s-au fript oficialii gorjeni atât de tare punând în contract nişte clauze înrobitoare, clauze pe care dacă le-au respectat sau nu se pare că nu vom afla niciodată.
Cert este că acum, înaintea meciului cu Oţelul, Liga Profesionistă de Fotbal a mai trimis o atenţionare Pandurilor. Plăteşti, joci, nu plăteşti, nu joci! Este deja un scenariu cu care s-au obişnuit nu doar jucătorii, ci şi Sorin Cârţu, Liviu Ciobotariu, Ionuţ Badea şi Petre Grigoraş.
Probabil că şi de această dată problema va fi rezolvată pe ultima sută de metri şi Pandurii vor juca cu Oţelul. Nu de alta, dar este greu de crezut că, având în vedere şi camaraderia dintre Gigi Becali şi Marin Condescu, „păstorul” echipei din Ghencea să-l lase la greu pe liderul echipei sindicaliştilor mineri. Va găsi oportun să achite la timp suma datorată pentru transferul lui Matei, şi Pandurii vor putea să opună rezistenţă Oţelului. E şi interesul lui Becali, nu? O echipă a Oţelului câştigătoare la masa verde la Târgu Jiu ar duce şansele Stelei la titlu undeva la 0,0…%, ceea ce nu i-ar conveni deloc lui „nea Jiji”.
Şi uite-aşa, trec Pandurii de la o datorie la alta, chiar dacă, veţi spune, la Becali nu e datorie atâta vreme cât el doar onorează o plată. Dar tot datorie se cheamă dacă ea vine atunci când îţi arde buza.
Făcând un calcul simplu şi luând în considerare că Ilie Iordache a fost adus din anonimatul ce se instaurase la Dinamo II, că a jucat la Pandurii 84 de meciuri marcând 12 goluri şi având, conform anumitor surse, salarii şi de 200.000 de euro pe an, că AEK Atena s-a lămurit repede de el, aşa cum şi Rapidul a făcut-o, dar şi faptul că, plecat acum liber de contract de la gorjeni, mijlocaşul căruia Marin Condescu îi mânca din palmă acum trei ani şi-a găsit locul la Juventus Bucureşti, acolo intră în partea a doua a meciurilor amicale, se naşte o nouă întrebare. Pentru cine s-a ajuns în această situaţie ce pare fără ieşire?

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.