Vești proaste pentru angajații CEO: somaj tehnic pentru toți, prime doar pentru unii
Vești proaste pentru angajații CEO: somaj tehnic pentru toți, prime doar pentru unii
Ultra - Scurte15 noiembrie 2013

Venirea iernii aduce noi vești proaște pentru mineri și energeticienii. După propunerea administrației CEO de a trimite în șomaj tehnic toţi salariaţii în perioada 21 decembrie- 13 ianuarie, din care 30 şi 31 decembrie să fie fără plată, Laurențiu Ciurel a anunțat ieri că, în cazul în care se vor da prime de Crăciun, nu toți salariații vor beneficia de acest lucru.
Propunerea de a trimite toți salariații CEO în somaj tehnic a fost primită oarecum bine de liderul sindical Ion Rușeț, care a menţionat că este de acord cu perioada de şomaj tehnic pentru că şi aşa depozitele sunt pline, dar nu acceptă cele două zile de concediu fără salariu. În schimb, sindicalistul Crețan nu acceptă şomajul tehnic.
„Este cea mai mare tâmpenie să plăteşti omul cu 75% şi să stea acasă. Vrem un concediu de sărbători dar nu şomaj tehnic. Nu am fost de acord cu această propunere”, a spus acesta.
Mai mult, dacă inițial Laurențiu Ciurel declara că nu există bani pentru prime, câteva ore mai târziu s-a răzgândit și a declarat că este posibilă această variantă, însă nu toți angajați vor beneficia de acești bani.
„Nu pot să ştiu acum. Face parte dintr-un pachet de performanţă nu se va da pentru că nu am produs. Vom face nişte filtre, cei care au fost neserioşi, cu nemotivate, cu concedii medicale din astea care nu pot fi luate în considerare nu ştiu dacă putem să le dăm şi primă“, a declarat Ciurel.
Detalii, aici și aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.