”Veterinarul gagicar” Dobrin, care este și penal, impus director adjunct la DSVSA Gorj
”Veterinarul gagicar” Dobrin, care este și penal, impus director adjunct la DSVSA Gorj
De cititInvestigatii28 aprilie 2017


Conducerea PSD Gorj se pregătește să promoveze în postul de director adjunct al  Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor pe ”veterinarul gagicar” Octavian Ilie Dobrin, care s-a consacrat în Dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, unde a apărut ca apropiat al lui ”Tori nimfomana” şi al lui ”Teo sensibila”, conform relatărilor presei locale, de la acea vreme.
Individul selectat de șefii PSD să-l secondeze pe Călescu, consăteanul și protejatul deputatului Văcaru, în conducerea DSVSA este și puțin (mai mult) penal, deoarece a uitat să-și declare calitatea de acționar la două firme și contractele de 160.000 de euro, bani publici, primite chiar de la DSVSA. Se pare că Dobrin e un fin cunoscător al tablei împărțirii, el făcând ”parte” conducerii de partid, din cei 160.000 de euro, din moment ce nu doar că nu e cercetat pentru evidentele infracțiuni pe care le-a comis, în formă continuată, ci, din contră, este promovat ca director adjunct.

Pentru ca tabloul să fie complet, Dobrin de la DSVSA este fratele altui penal, mult mai celebrul ”paharnic” Adrian Virgil Dobrin, de la DSP Gorj, pentru impunerea căruia, ca șef la SANEPID, Marius Boeriu a ajuns să fie cercetat de DNA Craiova. Spre readucere aminte, puteți reciti anchetele noastre pe acest subiect aici și aici. În fotografia de mai sus îl puteți vedea pe Adrian Virgil Dobrin în postura de sclav personal al inegalabilului farmacist-șef Mădălin Călinoiu.

Călescu, pe urmele șpăgarului Iliuță

La nivel de Gorj, DSVSA e o instituție a cărei existență nu se resimte în niciun fel în viața omului de rând. Fostul director, Ion Iliuță, a fost un neobosit colecționar de șpăgi, pentru el și pentru sistem, motiv pentru care a și fost promovat în ANSVSA, în momentul în care i-a ajuns apa la gură. Noul director, Călescu, consătean și protejat al deputatului Văcaru, pare să funcționeze după același algoritm. Chemat recent la raport de unii consilieri locali, Călescu a fost incapabil să lege două fraze cu sens, în ceea ce privește atribuțiile instituției pe care o conduce în chestiunea cailor de pe străzile din Târgu Jiu.
Până în 2015, ”veterinarul gagicar” Octavian Ilie Dobrin a fost și consilier local, în comuna Jupânești, a eternului primar PSD Petre Gușiță.

160.000 de euro, bani publici, de la DSVSA pentru firmele lui Dobrin

Ca deținător al S.C TAVIVET S.R.L., Dobrin a primit în perioada 2007 – 2014 contracte în valoare de 140.000 de euro, de la DSVSA.

Sursa: www.baniitai.info

Din păcate pentru el, a uitat să-și declare calitatea de asociat în firma respectivă, precum și contractele în cauză. Cel mai mare astfel de contract se ridică la 49.771, 08 euro, și a fost obținut în 2014. Spre edificarea organelor de cercetare penală, iată și declarația de interese a lui Dobrin din 2015, în care nu suflă nicio vorbă nici despre S.C. TAVIVET S.R.L., nici despre contractul respectiv.


Trebuie spus că am verificat toate declarațiile lui Dobrin, de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, și e clar că a suferit continuu de amnezie, în privința firmelor și a contractelor lui cu statul. Căci Dobrin a mai figurat ca acționar și la o a doua firmă, S.C. SORVET S.R.L., în perioada 2010 – 2011. În intervalul respectiv, Dobrin a obținut tot de la DSVSA două contracte în valoare cumulată de 20.000 de euro. Cum s-a retras din firma respectivă, S.C. SORVET S.R.L. n-a mai primit niciun leu.
Întrucât a făcut ”parte” din cei 160.000 de euro încasați de la DSVSA, Dobrin a ajuns să fie angajat, recent, chiar la sediul din Târgu Jiu al DSVSA, și să participe, indirect, chiar la împărțirea tortului cu bani publici din care și el s-a înfruptat din plin, de-a lungul timpului.

Cu sau fără amintiri venerice?

În opinia șefilor PSD Gorj, toate aceste elemente îl fac pe Dobrin perfect pentru postul de director adjunct al DSVSA. Având în vedere că structura aceasta ar trebui să vegheze și la ”siguranța alimentelor”, nu ne rămâne decât să sperăm că Dobrin n-a rămas cu amintiri de natură venerică din colaborarea lui cu prostituatele ”Tori nimfomana” și ”Teo sensibila”. Numele lui Dobrin apare atât în convorbirile aflate în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, dar și în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. În cele din urmă, a ajuns să fie citat doar ca martor în dosarul respectiv, pentru că, după cum ne amintim cu toții, sistemul acesta jegos a salvat VIP-urile abonate la serviciile prostituatelor în cauză. Mare parte dintre acele VIP-uri conduc și azi instituții publice, sunt la vârful politicii și ne țin aproape zilnic lecții de moralitate la radio și televiziune.
În final, o întrebare firească, pentru excepționalii frați Dobrin: mai aveți frați?

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.