Vezi aici cum comentează Weber și Davițoiu vizita lui Ponta la Washington
Vezi aici cum comentează Weber și Davițoiu vizita lui Ponta la Washington
Ultra - Scurte22 octombrie 2013


Vizita lui Victor Ponta la Washington este văzută cu ochi diferiți de Mihai Weber și Nicolae Davițoiu. Astfel, în timp ce primul crede că este extrem de importantă pentru ţară, cel de-al doilea este convins că vizita lui Ponta este doar un exerciţiu de imagine.
Mai mult, Weber a declarat că este pentru prima dată în ultimii 10 ani, când un prim-ministru român ajunge în Statele Unite ale Americii şi poartă discuţii la nivel înalt cu oameni politici şi de afaceri.
În schimb, Nicolae Davițoiu vede vizita lui Ponta în SUA doar ca pe un exercițiu de imagine, fără beneficii reale pentru țara noastră.
„Este o vizită de imagine prin care premierul încearcă să-şi facă lobby în Statele Unite. S-a întâlnit cu oameni de mâna a doua din staff-ul corporaţiilor”, a declarat Davițoiu.
Davițoiu a mai adăugat că Victor Ponta este interesat, în principal, să dea garanţii companiilor Chevron și Exxon Mobil că înţelegerile cu statul român rămân valabile. Cât despre investitorii americani care ar putea fi atraşi de acţiunile CEO, Nicolae Daviţoiu este sceptic.
„Nu cred că CEO este atractiv pentru marile companii americane din domeniul energetic”, a mai precizat Davițoiu, care a adăugat că nu vor fi obţinute 30-40 de milioane de euro pe pachetul de 15% din acţiunile gigantului energetic.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.