Vicele Băloi s-a îmbogățit la Primăria Padeș
Vicele Băloi s-a îmbogățit la Primăria Padeș
Investigatii30 martie 2012

Băloi C. Ion refuză să-și declare toată averea. Patru case, două magazine, două baruri și patru mașini nu pot fi justificate dacă însumăm veniturile sale legale de viceprimar. În 2009, Băloi a înșelat APIA, obținând subvenții de 14 ori mai mari ca în 2008, prin raportarea unor suprafețe mai mari decât cele avute în proprietate.
Într-una din edițiile anterioare ale Ziarului de Investigații GORJNEWS am prezentat mecanismul prin care edilii comunei Padeș au înșelat Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) cu sute de mii de euro. Pentru că nimeni nu a verificat suprafețele de teren raportate în 2008 și subvenționate de APIA, în 2009 numeroși cetățeni din Padeș, în frunte cu aleșii lor, au declarat suprafețe mult mai mari și și-au însușit ilegal subvenții de zeci de ori mai mari.

La astfel de practici ilegale s-a dedat și viceprimarul Băloi C. Ion. În loc să fie printre primii care să ceară respectarea legii, Băloi a dat tonul fărădelegilor.

În declarația de avere formulată și depusă în data de 16.04.2008, când avea funcția de referent la primăria Padeș, document înscris în baza de date a Agenției Naționale de Integritate, Băloi susține că deține un teren agricol în suprafață de 1,14 hectare, dobândit în anul 1985 ca zestre. Din situațiile financiare oficiale ale APIA, rezultă că în contul suprafeței declarate, viceprimarul a primit în 2008 o subvenție de 293 euro. În 2009, însă, Băloi primește o subvenție de 14 ori mai mare (!!!), în cuantum de 4317,37 euro, întrucât a raportat în fals o suprafață de teren mult mai mare.
Viceprimarul Băloi, urmând exemplul primarului Nicolescu Viorel, căruia, la o analiză sumară, GORJNEWS i-a găsit șapte falsuri în declarațiile de avere, a făcut și el scamatorii în documentele oficiale depuse la Agenția Națională de Integritate. Se poate vedea clar în facsimilele alăturate că în 2009 Băloi își amintește că deținea încă din 1981 o suprafață de 13 ha teren agricol, primită moștenire. Reamintim că un an mai devreme viceprimarul recunoștea că are în proprietate doar 1,14 ha.
De altfel, în declarațiile oficiale se regăsește o parte infimă din colosala avere a viceprimarului, venit “student” la Primăria Padeș și îmbogățit peste noapte. Am fost recent la Padeș, și i-am numărat, așa, în treacăt, 4 case, 2 magazine, 2 baruri și vreo 4 mașini. Plus că localnicii vorbesc de suprafețe imense de teren și pădure ajunse în proprietatea sa. Creșterea exponențială a averii lui Băloi s-a făcut legal doar dacă viceprimarii, în România, au salarii de mii de euro, lunar. Altfel, în cazul lui Băloi ceva e putred și rămâne a fi documentat de organele abilitate.
Ca să se poată fura mai cu spor, de mai mult timp Primăria Padeș nu mai are nici contabil, atribuțiile acestuia fiind preluate tot de viceprimarul Băloi.

1 COMENTARII
  • gorjanul 03.04.2012 la ora 10:35 am
    Daca DNA ul doarme mai abitir decat Baloi ,,,,,,
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.