Viceprimarul ”BEZNĂ”, suspect de uzurpare de calități oficiale! Omologii din Roman și Amara îi calcă pe urme
Viceprimarul ”BEZNĂ”, suspect de uzurpare de calități oficiale! Omologii din Roman și Amara îi calcă pe urme
De cititInvestigatiiUltra - Scurte8 mai 2017


În 11 iunie se organizează alegeri parțiale în 14 orașe, care nu au primari aleși. Târgu Jiul este singura reședință de județ în care viceprimarul cu atribuții de primar a încălcat legea, autoproclamându-se ”primar”, și semnând mii de documente oficiale cu titulatura abuzivă de ”primar”. Am verificat situația din toate cele 14 orașe, și am descoperit că la fel stau lucrurile cu viceprimarii din municipiul Roman, județul Neamț, și din orașul Amara, județul Ialomița. Dacă e să ne luăm după ”BEZNĂ” și omologii lui, în Târgu Jiu, Roman și Amara n-ar trebui să se mai organizeze alegeri, din moment ce există ”primari”, și acest lucru este clamat atât pe site-urile primăriilor respective, cât și în toate documentele oficiale. Restul de 11 orașe în care vor fi alegeri parțiale sunt conduse de edili responsabili, care se limitează la a-și asuma titulaturile legale de viceprimari cu atribuții de primari.

”BEZNĂ” întreține întunericul de la Coloana Infinită

Viceprimarul cu atribuții de primar al Târgu Jiului, Aurel Popescu, și-a căpătat renumele de ”BEZNĂ” deoarece de peste o jumătate de an nu este în stare să remedieze problemele de iluminare a Coloanei Infinite, una dintre capodoperele brâncușiene de la Târgu Jiu, abandonată de autoritățile locale în … beznă.
După ce primarul ales Florin Cârciumaru a optat pentru postul de senator, ”BEZNĂ” a fost desemnat de Consiliul Local ca viceprimar cu atribuții de primar.

Cu toate acestea, încă de a doua zi și-a asumat ilegal calitatea de primar. Viceprimarul e cât se poate de consecvent în a încălca legea, autoproclamându-se ”primar” atât pe site-ul oficial al Primăriei, cât și în toate documentele oficiale emise de instituția respectivă.
Iată, la întâmplare, extrase de pe site-ul Primăriei Târgu Jiu…

dintr-un proiect de convocare a Consiliului Local …

și dintr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local …

Codul Penal spune, la art. 258, că ”folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate”, constituie uzurpare de calități oficiale și se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Deși se pretinde a fi deja primar, ”BEZNĂ” nu are niciun fel de autoritate asupra aparatului Primăriei, lucru reflectat și în haosul generalizat din Târgu Jiu. Caii zburdă în voie pe străzi, generând recent și un accident auto mortal, maidanezii mișună printre blocuri, mutilând de curând o minorăpolițiștii locali ”invită” localnici să-i avertizeze pentru limbaj necuviincios pe facebook, chiar împotriva … Poliției Locale, bugetul pe 2017 este adoptat în secret, fără niciun fel de consultare publică, Coloana Infinită este scrijelită de două ori în 10 zile. Și, totuși, viceprimarul ”BEZNĂ” se consideră deja ”primar”.

Craiova și alte 10 orașe respectă legea!

La Craiova – Dolj, viceprimarul Genoiu Mihail nu-i așa de grăbit ca ”BEZNĂ”…

Nici viceprimarul din Moinești – Brașov …

Nici viceprimarul din Râșnov – Brașov

Pe site-ul Primăriei Lehliu Gară – Călărași, e încă primar Iacomi Iulian, care a fost ales deputat și a renunțat la calitatea de edil …

Primăria Lupeni – Hunedoara nu și-a plătit abonamentul de găzduire și nu mai are site deloc …

Primăria din Fierbinți – Târg – Ialomița va avea primar abia după 11 iunie, așa cum este legal …

La fel stau lucrurile și în Țăndărei – Ialomița

Pe site-ul Primăriei Ulmeni – Maramureș încă figurează ca primar fostul edil, care a demisionat optând pentru calitatea de consilier județean …
 

Pe site-ul Primăriei Baia Sprie – Maramureș este în continuare menționat ca primar fostul edil, deși a fost suspendat din funcție …

Orașul Bușteni – Prahova are viceprimar cu atribuții de primar, nu primar abuziv, ca Târgu Jiul …

Orașul Băicoi – Prahova va avea primar doar după alegerile din 11 iunie …

Omologii lui BEZNĂ: la Roman și Amara

La coada listei, omologii lui ”BEZNĂ”.
În orașul Roman – Neamț, viceprimarul s-a autoproclamat, deja, ”primar”…

 
La fel și în Amara – Ialomița

Cel puțin în cazul lui ”BEZNĂ”, asumarea abuzivă a titulaturii de ”primar” este de natură a amplifica impostura acestui edil care s-a dovedit, în ultimele luni, total depășit de atribuțiile sale funcționale. De cele mai multe ori, nevoia de titluri este direct proporțională cu incompetența și impostura.
GORJNEWS și Asociația Grupul de Acțiune în Interes Public vor petiționa organismele abilitate în restabilirea legalității la nivelul Primăriilor din Târgu Jiu, Neamț și Amara.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.