"Victor Ponta va candida toată viaţa în Gorj"
"Victor Ponta va candida toată viaţa în Gorj"
Interviuri18 octombrie 2009

claudiu teodorescu
Claudiu Teodorescu, cel mai tânăr consilier judeţean şi şef de cabinet al deputatului Victor Ponta, este, de vineri, şi preşedinte al organizaţiei judeţene a Tineretului Social Democrat (TSD). Despre proiectele sale, trecute şi viitoare, într-un scurt interviu.

Narcis Daju – Câteva cuvinte despre acţiunea organizată vineri de TSD Gorj…

Claudiu Teodorescu – Pentru organizaţia judeţeană de tineret a PSD, a fost cel mai important eveniment din ultima perioadă, conferinţa judeţeană. Acum vreo trei luni şi jumătate, de comun acord cu fostul meu coleg şi prieten Dan Vâlceanu, am decis ca de organizaţia de tineret să mă ocup eu. El s-a retras, în prima fază, din activitatea de tineret, apoi, din păcate, s-a retras şi din PSD. În schimb, eu am continuat munca în teritoriu. Sincer, sunt foarte mulţumit de ce am reuşit să fac în aceste luni, am creat o organizaţie care are peste 1000 de tineri în structurile de tineret. La conferinţa judeţeană au participat peste 600 de persoane…

N.D. – I-aţi adus cu autocarele?

C.T. – Nu, au venit singuri, cu maşinile lor. Colegii s-au mobilizat. Din păcate, noi nu avem resursele financiare de care dispune PDL-ul. Nu, au venit tinerii pentru că aşa au simţit ei şi sunt alături de noi.

N.D. – De la ce nivel ai preluat organizaţia de tineret?

C.T. – De la cinci la sută din ce este acum. Cred că în teritoriu aveam cinci – şase organizaţii mai bine închegate. La ora actuală există şaizeci de filiale, cu conducere aleasă. Sunt foarte mulţi tineri care au venit în această perioadă alături de PSD, şi chiar ieri, un coleg, cred că dl. senator Greblă, spunea că, de obicei, tinerii simt când vine schimbarea… Şi, după şase decembrie, sigur va fi o schimbare…

N.D. – De ce acum trei luni organizaţia de tineret era la cinci la sută, cum spui, din ce înseamnă acum?

C.T. – Poate o lipsă de implicare a vechii conduceri, în ceea ce priveşte organizaţiile din teritoriu. Am avut mai mult activităţi la nivelul municipiului Târgu Jiu.

N.D. – Printre tineri se manifestă cel mai acut dezgustul faţă de politică şi politicieni. Ei tind fie să îşi caute de lucru în străinătate, fie, cei foarte bine pregătiţi, să intre în companii private. De unde afluenţa asta, de care vorbeşti, a tinerilor înspre PSD?

C.T. – Cred că, prin munca pe care am depus-o, atât eu cât şi echipa mea, prin faptul că nu doar am creionat pe hârtie organizaţia de tineret, ci am şi iniţiat tot felul de acţiuni în care au fost angrenaţi mulţi tineri, ne-au simţit foarte aproape de ei şi au decis să se implice.

N.D. – Cu excepţia partidelor politice, nimeni nu mai oferă astăzi tinerilor posibilitatea de a se aduna, de a comunica şi de a socializa între ei…

C.T. – Da, este şi asta o explicaţie.

N.D. – Referitor la tinerii care au părăsit, recent, PSD-ul, optând să intre în PDL, ce îmi poţi spune?

C.T. – Nu este adevărat că au plecat optzeci de tineri. Sunt până în douăzeci de tineri, majoritatea foşti simpatizanţi PSD, şi şapte sau opt membri. Nu aveau cum să plece optzeci de mebri PSD. În ceea ce priveşte calitatea lor, încerc să nu comentez, dar vom vedea activitatea lor la PDL…

N.D. – Ne aflăm la debutul unei campanii electorale destul de agresive. Vor fi tot felul de provocări. Preconizezi ciocniri între lipitorii de afişe?

C.T. – Nu vom tolera agresiuni, dar nici nu vom intra în clinciuri cu colegii de la alte partide. Dacă seniorii au destul de multe păcate de spălat între ei, noi reuşim să ne înţelegem destul de bine.

N.D. – Ai 28 de ani, eşti la primul mandat de consilier judeţean. Cu ce te poţi lăuda din activitatea ta de consilier judeţean?

C.T. – Deocamdată, încă aprofundez procedurile specifice, nu am avut nicio iniţiativă personală până în prezent.

N.D. – Conduci cabinetul parlamentar al deputatului Victor Ponta. Rămâne la Gorj, alege o altă organizaţie, ce se va întâmpla?

C.T. – Victor Ponta a fost delegat de Biroul Permanent să se ocupe de alegerile interne desfăşurate, recent, la organizaţia de la Prahova. Acolo a fost ales, deja, preşedintele, de acum Victor Ponta nu mai are nicio atribuţie faţă de acea filială. Aşa cum a declarat, Victor Ponta va candida toată viaţa la Gorj.

N.D. – Este în preocupările lui Victor Ponta iniţierea unui proiect de dezvoltare durabilă a judeţului?

C.T. – De fiecare dată s-a zbătut şi a ajutat cu tot ce i-a stat în putinţă. Victor Ponta a adus Pirelli în Gorj, şi astfel s-au creat 1000 de locuri de muncă. Sunt convins că va găsi şi alte soluţii.

N.D. – Care sunt principalele tale obiective, ca preşedinte al TSD Gorj?

C.T. – Vineri, odată cu alegerea mea ca preşedinte, m-am apucat de cea mai serioasă muncă în PSD. Mi-am asumat responsabilitatea în faţa a 600 de delegaţi, că vom continua munca şi vom avea cea mai puternică organizaţie de tineret. Îmi propun să avem 70 de consilieri locali de la organizaţia de tineret, să aducem un suflu nou în consiliile locale.

N.D. – Cum vei reuşi să-i pui pe liste, pe locuri eligibile?

C.T. – Ajutându-i să îşi facă treaba. Dacă îşi vor face treaba, seniorii îi vor promova. Eu, după opt ani de politică, am fost ales consilier judeţean.

4 COMENTARII
  • fiul gorjui 19.10.2009 la ora 10:00 am
    ce vrei sa zici prin: " N.D. – Cu excepţia partidelor politice, nimeni nu mai oferă astăzi tinerilor posibilitatea de a se aduna, de a comunica şi de a socializa între ei… " am vazut ca se poate juca sah in parc, te poti da pe mess si mirc, discoteci, biserica de duminica. partidele pulitice reprezinta singura forma de socializare ? de unde ai scos o ? si pentru intervievat: Te-ai pregatit 8 ani si .. in continuare aprofundezi ? fratele meu oltean, intr o companie ai 1-3 luni de acomodare, apoi zbori. poti promite autostrazi suspendate, orice, zbori intelegi ?!! " C.T. – Deocamdată, încă aprofundez procedurile specifice, nu am avut nicio iniţiativă personală până în prezent. " intre noi fie vorba, nici nu va avea. pare consilierul ideal. Telul lui in viata e unul din posturile de consilieri la ritzi. partide diferite, tanar, metehnele orientale identice.
  • de la al cu firma 19.10.2009 la ora 12:31 pm
    Il stiu bine pe Radu.E baiat bun, trage tare pentru partid.Mai sunt 2-3 care , ca el, spera ca vine ziua in care trebuie sa se schimbe ceva.Schimbarea asta e doar un miraj, o fata morgana, nu credeti???? Cat timp va fi acel TRASH, GARBAGE,PAPUSARUL LUI ALIN RADULESCU CE POARTA NUMELE DE adi tudor NIMIC NU VA MERGE ACOLO. A FACUT MARE SCANDAL SA FIE RADULESCU PRIMVICEPRESEDINTE LA JUDET, STIATI???? ASA A FOST SI ACUM 3 ANI CAND LA START ERAU ORGANIZATII BUNE PESTE TOT IN JUDET MULT SUCCES RADU TEODORESCU, ALIN VACARU SI ALTII!!
  • SS LAZZIO 20.10.2009 la ora 0:06 am
    Organizatia de tineret aPSD-ului de azi ,nu este decat o umbra a celei de acum cativa ani condusa de Marius Vlaicu ,cand lider la seniori era contestatul Mischie...A fost o adevarata euforie atunci cand Gorjul a facut marea "bravura"de a scapa de "baronul" sau...de parca nu se mai nastea nici unul in veci!Acum am placerea de a vedea un alt jocheu(Mantog)care calareste slugile umile...Limbajul lui C.T. poate sa se teleporteze prin anii"47!
  • Dinica 20.10.2009 la ora 0:30 am
    ...organizatii din tot Judetul,avem nevoie de mobilizarea voastra doar in campanii electorale "la lipit de afise" (angajati la posta romana cu limba scoasa pt a lipii timbre)...Facem pariu ca dupa campanie organizatiile mici din judet se sting si se reactiveaza la urmatoarele campanii...(Teodorescule vad ca ai invatat deja sa manipulezi oameni) asa ca stai aproape de Ponta ca poate mai pica cate un OS
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.