Victoria care a liniștit apele
Victoria care a liniștit apele
Alte sporturiSport11 octombrie 2012

Energia Rovinari – CSU Atlassib Sibiu 66-56

Ratarea calificării în optimile cupei și ceea ce a urmat după această ratare, concedierea lui Rashaad Singleton fiind încă o nebuloasă, au tulburat apele la echipa de baschet a Energiei, însă victoria din primul meci de campionat le-a mai liniștit. Cel puțin pentru moment.
Despărțirea de Rashaad Singleton, pivotul adus cu surle și trâmbițe în această vară ca fiind o soluție de completare în joc a cehului David Steffel, este încă învăluită în mister, antrenorul spune că este decizia conducerii, în vreme ce conducerea tace încă, dar cu subînțeles, părerea generală fiind că, totuși, jocurile au fost făcute tot de tehnicianul plav.
Ceea ce este însă clar este faptul că Energia a rămas din nou într-un singur pivot, David Steffel urmând a se descurca de unul singur sub panou cel puțin până în iarnă, în locul lui Singleton fiind adusă o extremă, muntenegreanul Darko Vujacic. Acesta a fost prezent la meciul de debut al echipei gorjene în noul sezon, dar nu a fost trimis pe teren, Nikolic considerând că acest risc nu merita să fie asumat, Vujacic nefiind pus la punct cu ceea ce înseamnă sistem de joc la Energia.

Fără probleme cu Sibiul

Surprinzător, Energia nu a avut probleme în partida cu CSU Atlassib Sibiu și asta nu pentru că nu am fi avut așteptări prea mari de la echipa gorjeană, ci din contră, pentru că acestea au fost prea mari în ceea ce îi privea pe sibieni. Dragan Petricevic a venit la Târgu Jiu cu o echipă modestă ca lot, evoluție și exprimare, CSU Atlassib Sibiu fiind, cel puțin în acest moment, o echipă limitată, care n-a emis pretenții decât vreme de cinci minute în partida cu Energia, care s-a impus cu 66-56 (17-12, 22-14, 13-16, 14-14). „Am câștigat un joc foarte, foarte important pentru noi pentru că Sibiul reprezintă o echipă bună, care a câștigat trei meciuri în Cupa României. A fost un meci dificil la un moment dat. Sunt foarte mulțumit de defensivă, de apărarea pe care am făcut-o. Pentru cei care nu cunosc Sibiul e bine de știut că au avut în cele trei meciuri câte 12-13 recuperări ofensive pe meci, iar astăzi au avut doar 8, un detaliu baschetbalistic foarte important, pe care noi l-am câștigat. Pentru mine cel mai important scor este cel de la recuperări, 38-30, asta pentru că Sibiul este o echipă foarte periculoasă la acest capitol, în special la recuperările ofensive. Nu sunt îngrijorat de atac pentru că avem încă rezerve acolo”, a declarat Nikolic după partida cu CSU Sibiu.

Succes obligatoriu la Miercurea Ciuc

Planurile antrenorului Energiei cuprind un succes la Miercurea Ciuc în cea de-a doua etapă a Ligii Naționale de baschet masculin: „Am câștigat acum, trebuie să câștigăm și la Miercurea Ciuc și apoi vom vedea ce vom mai face în viitor. Începând cu partida de la Ciuc va juca și Vujacic, un jucător cu o vastă experiență, care ne va ajuta foarte mult în ofensivă”, a declarat Slobodan Nikolic privind spre etapele viitoare. Energia a mai jucat în acest sezon cu BC Miercurea Ciuc, la Sibiu, în Cupa României, echipa gorjeană impunându-se la o diferență de 14 puncte, însă partida nu a fost atât de ușoară precum o arată această diferență, una făcută abia în ultimul sfert.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.