Video: Alo? 112? Pe scaunul doamnei viceprimar Iulia Vână e o petardă care bubuie de proastă!
Video: Alo? 112? Pe scaunul doamnei viceprimar Iulia Vână e o petardă care bubuie de proastă!
Opinii25 octombrie 2013

 Iulia Vana

Pentru că i-au plăcut băieții mai mult decât școala, Vână tocmai a pocit, rău de tot, într-o conferință de presă în care trebuia să arate ce dășteaptă e, numele Excelenței Sale Gustin Philippe, ambasadorul Franței la București
Din nopțile lungi în care asuda în schimbul trei pentru viitori oameni de stat, pe la Tineretul Social Democrat, Iulia Vână a fost debarcată, cu parașuta, de Victor Ponta, fix în scaunul de viceprimar al Târgu Jiului. O poziție temporară, care nu concordă nici pe departe cu adevărata valoare a viitoarei doamne primar. De altfel, dânsa a și recunoscut public, cu puțin timp în urmă, că nu exclude o candidatură a sa, în 2016, pentru scaunul care știe toate pârțurile lui Cârciumaru din ultimii 13 ani. Eu n-aș fi așa sigur că Ponta, mare amator de raliuri, își va menține opțiunea peste trei ani, în condițiile în care Iulia are de pe acum inspecția tehnică periodică expirată, probleme cu eșapamentu’ ș.a.m.d.
Nici din punct de vedere oral nu se prezintă foarte bine, și asta se poate vedea la o introspecție destul de parțială. Săptămâna trecută, ca viceprimar al unui oraș cultural, dintr-o țară francofonă, Iulia Vână a anunțat oficial, într-o conferință de presă ținută nu la croitorie, ci la Primăria Târgu Jiu, că ambasadorul Franței va veni în aceste zile la noi în oraș. Mai exact spus, Vână, în calitatea sa oficială de viceprimar, a pocit numele ambasadorului Franței, Gustin Philippe, pronunțându-l analfabet – Gustin Filipe – în loc de Gusten Filip. Să nu ști o boabă de franceză, ca viceprimar într-un oraș cultural dintr-o țară francofonă, e pardonabil, înțelegem, fata a fost mai mult schimbu’ 3, de mică. Dar, să ai nesimțirea să nu-ntrebi înainte de un eveniment public “bă fată, io tre’ să pronunț numele ăluia, se scrie Gustin Philippe, da’ de citit cum se citește, că io-te, îmi luai ruju’ să-mi scriu cu el în podu’ palmei, că ști că nu țân minte…”, e de neacceptat…
Vă dați seama când se-ntâlnește ea cu Teodorescu, cu Florescu, cu ăla de la Minprest, care are bărbiță și-atât, cum croiesc ei viitorul Gorjului, cum îi debarcă ei imaginar pe Cârciumaru și Călinoiu, cum fac ei revoluție în PSD… Cârciumaru și Călinoiu sunt cum sunt pentru că s-au format în altă epocă. Eu nu pot accepta că Târgu Jiul și Gorjul rămân în zodia prostiei, a unor lideri politici nou-inventați pe care, dacă-i iei la bani mărunți, descoperi că n-au de niciunele, în afara susținerii politice. Iar când prostia e dublată de infatuare și nesimțire, ca în cazul Iuliei Vână, peisajul e cu atât mai sinistru.
Prin urmare… Alo? 112?   Să vină pirotehniștii repede! Pe scaunul doamnei viceprimar e o petardă care bubuie de proastă!
Iată și momentul exploziei…
[youtube]z0jmpTp9Ocs[/youtube]
 
 

5 COMENTARII
  • gorjanul 25.10.2013 la ora 10:30 am
    Vorba lu' Matei ,,,, Genial , am ras singur (nu ca prostu' , da' am ras ) .Narcis , ar trebui sa scrii la Catavencu ,,,, ai fi cap de afis . Vezi te rog si la Inspectoratul de Cultura al lu' peste , fiindca a disparut prima coala de tabla striata din rampa pentru persoanele cu handicap . O fi furat tabla cei din Meteor , ca e aluminiu , da' papagalul ala care e Inspector sef la Cultura poate sa si rupa piciorul printre cornierele ruginite din centrul Mun'cipiului lu' petarda din articol .
  • Ion Popescu 25.10.2013 la ora 10:38 am
    Pai, pe seful ei il jeneaza stalcirea limbii romane? in fata microfonolui?
  • liviu 25.10.2013 la ora 22:40 pm
    E bine ca nu o analizati pe Eba;ar fi fost vai de capul vostru.Dar este bine si asa,ca la tara merge.Bravos,voua,jurnalisti parati.
  • gorjanul 27.10.2013 la ora 9:02 am
    Liviule , Eba nu administreaza mun'cipiu' nost' , pe banii nosti' , munc'cipiu' nostru e ,,administrat"de petarda care sta pe scaunul dnei vice Vana..
  • Dcnews 28.10.2013 la ora 17:06 pm
    avem toata increderea in ea:)))
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.