Video. Blat etern: Vasile Blaga a pocit numele candidatului liberal din ”județul lui Ponta”!
Video. Blat etern: Vasile Blaga a pocit numele candidatului liberal din ”județul lui Ponta”!
De cititexportInvestigatiiUltra - Scurte6 martie 2016

 
Gorjul, ”județul lui Ponta”, continuă să fie abandonat în ghearele PSD-ului, de toate partidele de așa-zisă opoziție.
Copreședintele liberal Vasile Blaga este atât de rupt de ceea ce se întâmplă în organizația de la Gorj încât sâmbătă, la Târgu Jiu, la lansarea candidaților liberali, a pocit numele colegului de partid care va intra în lupta pentru Primăria Târgu Jiu. Este vorba de Octavian Lupulescu, fost polițist și beneficiar, pe linie de partid, al mai multor sinecuri în unele structuri guvernamentale, un personaj cu o notorietate extrem de firavă la Târgu Jiu, fără legitimitate de opozant al PSD. Numele său nu-i era familiar nici lui Vasile Blaga, nici măcar în timpul lansării oficiale, deși selectarea candidatului liberal în capitala județului lui Ponta ar fi trebuit să fie un proces responsabil, corect, în care să fi fost implicată și conducerea centrală a PNL.
Vasile Blaga a șocat întreaga asistență, la lansarea oficială a candidatului liberal pentru Primăria Târgu Jiu, pocindu-i numele în ”Crăciunescu” …

După ce, luni în șir, PNL Gorj a amânat anunțarea unui candidat, pretextând că are în derulare un sondaj intern cu cinci competitori, a fost desemnat  un al șaselea, în persoana lui Octavian Lupulescu, alias ”Crăciunescu”. Această decizie i-a iritat la maxim pe ceilalți cinci, care plătiseră din buzunarele proprii sume consistente pentru sondajul în urma căruia a fost ales … un candidat nesondat.
Așa se face că deputata Niculina Mocioi a refuzat, de pildă, să se mai implice în vreo acțiune a PNL Gorj, după desemnarea lui Lupulescu.
Un alt competitor intern, primarul comunei Lelești, Marian Rotaru, a plecat din PNL și a schimbat, între timp, alte două partide, pregătindu-se să se mute, deja, la al treilea: Mișcarea Populară, alt partid subordonat total PSD-ului, la Gorj.
Fostul subprefect Marcel Romanescu a promis, public, că-l va susține pe Lupulescu, dar se victimizează în toate ieșirile sale publice, spunând că el merita să fie ales, și pur și simplu evită să pronunțe numele candidatului liberal pentru Primăria Târgu Jiu, în condițiile în care pretinde că-i face … campanie. În realitate, Romanescu este și el în căutarea unui partid care să-l susțină în alegeri.
Gestul lui Vasile Blaga, care a dovedit că nici nu știa numele candidatului liberal la a cărui lansare participa, amplifică nemulțumirile din organizația județeană. Liberalii gorjeni nu s-au împăcat nici acum cu decizia liderilor de la centru de a-l delega pe Tudor Barbu ca și copreședinte al organizației județene. După venirea lui Barbu, în mai multe filiale locale au izbucnit scandaluri care au afectat imaginea și coeziunea partidului. Barbu a reușit în scurt timp să ostilizeze aproape toată presa locală, prin jignirile directe aduse în spațiul public la adresa unor jurnaliști, dar și a unor categorii sociale. Este arhi-cunoscut recentul episod în care Barbu a invitat niște pensionari, nemulțumiți de desemnarea lui Lupulescu, privit ca un candidat necunoscut și fără șanse, să ia … distonocalm pentru a se calma.

În cazul lui Tudor Barbu, cea mai deranjantă este impostura în care se situează ca senator de Gorj, mărturie stând fișa sa de parlamentar de pe site-ul Senatului României. Barbu a declarat în mai multe rânduri că nu face interpelări și nu adresează întrebări unor autorități centrale pentru că sunt demersuri inutile, care l-ar putea incrimina, pe deasupra, și pentru trafic de influență.
Inexplicabil, timp de mai multe luni, în numeroase conferințe de presă, Tudor Barbu a pocit și el numele celuilalt copreședinte al PNL Gorj, Dan Vîlceanu, pe care-l numea ”Câmpeanu”, de față cu ziariștii.
Practic, partidele de opoziție evită să desemneze, în colegiul lui Ponta, un candidat cu șanse, pentru a nu strica apele PSD-ului. Orice candidat popular ar putea câștiga în acest an Primăria Târgu Jiu, deoarece primarul din ultimii 16 ani, Florin Cârciumaru, nu va mai putea candida, din cauza dosarului în care este cercetat de Direcția Națională Anticorupție. Situația președintelui PSD Gorj s-a complicat, recent, când Agenția Națională de Integritate a sesizat DNA-ul în legătură cu posibile fapte infracționale ale lui Cârciumaru. 
Chiar și unii liberali glumeau amar, în timpul lansării lui Lupulescu, că este cât se poate de hilar să lansezi un candidat fără șanse reale chiar de … Sâmbăta Morților.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.