Video: cum s-ar putea despovăra autorităţile de Brâncuşi
Video: cum s-ar putea despovăra autorităţile de Brâncuşi
Povara Brâncuşi23 mai 2010

Invitat la emisiunea „Ora de cultură”, realizată de doamna profesor Elena Roată la Gorj TV, am prezentat viziunea mea asupra modului în care s-ar putea despovăra autorităţile locale de problema Brâncuşi, ce ar trebui făcut pentru a opri o dată pentru totdeauna batjocorirea urmelor lăsate aici de titanul sculpturii moderne.

În rezumat, acestea ar putea fi etapele:
1. Să încetăm a mai căuta un manager pentru Centrul Brâncuşi exclusiv la Târgu Jiu, printre suficienţele locale.
2. Să respectăm legislaţia în vigoare şi să organizăm concurs naţional de proiecte de management.
3. Să cooptăm o personalitate de anvergura şi vizibilitatea lui Marius Tucă, prin intermediul căreia să asigurăm mediatizarea reală, la nivel naţional, a concursului, şi emulaţia necesară abordării problemei Brâncuşi cu înţelepciunea, smerenia şi profesionalismul impuse de o cauză de interes naţional.
4. Să îi fie permis viitorului manager al Centrului Brâncuşi să îşi formeze propria echipă de specialişti şi să se renunţe la tâmpenia fără margini a reciclării unor angajaţi ai Primăriei Târgu Jiu.
5. Să se creeze un „fond Brâncuşi”, din donaţii şi sponsorizări provenite, în primul rând, de la oamenii de afaceri prosperi ai Gorjului, nu puţini la număr. Fondul respectiv, coroborat cu bugetul alocat de autorităţile locale, ar asigura remunerarea echipei de specialişti ai Centrului Brâncuşi, cazarea lor şi susţinerea activităţii instituţiei până la momentul realizării autofinanţării.
În paralel, reiterez necesitatea organizării în cel mai scurt timp la Târgu Jiu a unei reuniuni a unor experţi în restaurare (piatră şi metal), care să evalueze starea monumentelor şi să indice soluţiile optime de intervenţie.

[youtube]V9geJC0g-G8[/youtube]

[youtube]s_v_ejRo9hY[/youtube]

[youtube]77XKyyvBifQ[/youtube]

[youtube]3HT2O_xcZSc[/youtube]

[youtube]srvVb6aa0Bo[/youtube]

[youtube]bLsZA7d8nFU[/youtube]

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.