Video: Demisia lui Iohannis, cerută la Târgu Jiu, de peste 1000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia!
Video: Demisia lui Iohannis, cerută la Târgu Jiu, de peste 1000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia!
De cititInvestigatiiUltra - Scurte10 septembrie 2015

Peste 1000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia au cerut, în cadrul unui protest desfășurat joi, la Târgu Jiu, demisia președintelui Klaus Iohannis, a premierului Victor Ponta, a întregului guvern si a managerului Laurențiu Ciurel, fost vicepreședinte al PSD Gorj, impus de Ponta ca manager ”privat” și ”apolitic” al celei mai mari companii de stat din România.
ponta si ciurel
Laurențiu Ciurel este urmărit penal în Dosarul Ponta – Șova, DNA-ul imputându-i un prejudiciu de peste 840 miliarde lei vechi, conform unui comunicat oficial din august 2014.
spaga ciurelDe asemenea, DNA-ul cercetează modul în care Ciurel a atribuit un contract de 1.200.000 tone cărbune, sub prețul de producție, firmei BVA COAL din Constanța, controlată de membri ai grupării criminale conduse de Sergiu Băhăian, deși inițial conducerea Complexului Energetic Oltenia anunțase că va atrage venituri de circa 100 milioane euro, din vânzarea directă de cărbune în Serbia. (Detalii aici, aici, aici, si aici.)
În cele din urmă, Ciurel a folosit intermediarii din Constanța, producând Complexului Energetic Oltenia prejudicii de circa 19 milioane euro, conform unui recent raport al Curții de Conturi.
Cu toate acestea, Ciurel continuă să fie menținut, politic, la conducerea celei mai mari companii de stat din România.
La protestul de la Târgu Jiu, cel mai vehement dintre liderii sindicali a fost Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber Cariera Roșiuța.

Protestatarii au scandat ”jos Iohannis!”…

… si ”jos Ponta!”.

 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.