Video: Dian îl laudă pe Ponta, de frica pușcăriei!
Video: Dian îl laudă pe Ponta, de frica pușcăriei!
InvestigatiiUltra - Scurte19 august 2014

Pentru că pe 15 septembrie se judecă la Înalta Curte de Justiție al douăzecișiunulea termen al procesului penal în care compare ca INCULPAT, unul dintre cei doi lideri oficiali ai opoziției din Gorj, Dian Popescu, nu s-a sfiit să-l laude pe Victor Ponta, în prime-time, la B1 TV, să decreteze că premierul nu are nicio legătură cu Dosarul Șova și că era perfect normal ca fostul vicepreședinte al PSD Gorj, Laurențiu Ciurel, proaspăt urmărit penal de către DNA, să fie numit manager apolitic și privat la Complexul Energetic Oltenia.

Celălat lider oficial al opoziției din Gorj, Dan Vâlceanu, și el fost pesedist, n-a suflat nicio vorbă, timp de o săptămână, de la izbucnirea Dosarului Șova, preferând să-și conserve afacerile cu Complexul Energetic Oltenia și, deci, cu Laurențiu Ciurel.

valceanu si dian   

Teoretic, Dian Popescu este unul dintre cei doi lideri oficiali ai opoziției din Gorj. Alături de Dan Vâlceanu, el conduce Alianța Creștin Liberală. De asemenea, tot teoretic, Dian Popescu este senator de Gorj, calitate din care derivă o mulțime de obligații legale ale sale față de cetățenii din colegiul 1 Senat, în care a fost ales, și față de toți cetățenii României.
Teoretic, a fi în opoziție înseamnă a fi împotriva celor de la putere. Victor Ponta, deputat de Târgu Jiu în ultimii zece ani, cu zero investitori aduși și cu zero locuri de muncă create în colegiul său timp de – repet – zece ani, este acum și prim-ministru al României. Adică este la putere.
Dian Popescu reprezintă în Senatul României un județ monoindustrial, în care 19.000 de salariați depind de prestația managerială a fostului pesedist, acum manager privat și apolitic Laurențiu Ciurel. DNA a anunțat oficial, în urmă cu o săptămână, că Laurențiu Ciurel este urmărit penal, alături de fostul ministru Dan Șova. Tot felul de analiști și de jurnaliști au prezentat dovezi temeinice conform cărora însuși Victor Ponta este suspect în acel dosar.
Acest context ridicat la fileu de DNA ar fi trebuit să constituie mană cerească, mai ales în plină precampanie electorală, pentru orice parlamentar și pentru orice lider politic din opoziție.
dan valceanu 01
În Gorj se tace de o săptămână pe acest subiect, tonul tăcerii fiind dat chiar de președintele muribundului Partid Democrat Liberal, Dan Vâlceanu, ale cărui interese de afaceri, care gravitează în jurul Complexului Energetic Oltenia și al proaspăt urmăritului penal Laurențiu Ciurel, continuă să – i submineze coerența și credibilitatea în spațiul public.
dian popescu 01
 
În schimb, Dian Popescu s-a umplut de ridicol chiar într-o emisiune a unui post central de televiziune, B1 TV, dovedind că de la statutul de lider al opoziției la acela de maimuțoi sau de măscărici este o cale foarte – foarte scurtă. Spre uluirea jurnaliștilor cu care Dian Popescu împărțea platoul de la B1 TV, Dian Popescu l-a lăudat pe Victor Ponta, a decretat că premierul n-are nicio implicare în Dosarul Șova și că desemnarea ca manager privat și apolitic la CEO a unui fost pesedist, în persoana lui Laurențiu Ciurel, este un lucru cât se poate de normal și de corect.
Oripilat de slugărnicia lui Dian Popescu față de PSD, ziaristul Laurențiu Ciocăzeanu, originar din Gorj, nu s-a sfiit să-l întrebe dacă nu cumva a trecut, între timp, la … PSD!
[youtube]NU9sy346KFc[/youtube]
[youtube]_MJ0DzTNUQ0[/youtube]

Dian Popescu își așteaptă sentința în genunchi, la picioarele lui Victor Ponta!

Există și o explicație: Dian Popescu este cât se poate de … fleașcă din cauza fricii de pușcărie. Pe 15 septembrie se judecă, la Înalta Curte de Casație și Justiție, al douăzecișiunulea termen al dosarului de ABUZ ÎN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PUBLICE, în care liderul ACL Gorj compare ca INCULPAT. Alte șase termene s-au judecat la Tribunalul Gorj, înainte ca această instanță să-și decline competența. Practic, Dian Popescu își așteaptă sentința în genunchi, la picioarele lui Victor Ponta.
popescu dumitru dian
Din păcate, ceilalți lideri ai ACL Gorj nu s-au delimitat în niciun fel de atitudinea slugarnică a lui Dian Popescu, preferând să fie solidari în … tăcere cu celălalt lider oficial al opoziției din Gorj, Dan Vâlceanu. Cu alte cuvinte, o apă și-un pământ.
Modul în care s-au poziționat, în aceste zile, actorii din spațiul public față de Dosarul Șova demonstrează încă o dată că omul de rând continuă să fie, în Gorj, victima jocurilor și înțelegerilor subterane dintre putere și așa-zisa opoziție.
dian popescu in campanie

2 COMENTARII
  • Comanescu Eugen 20.08.2014 la ora 0:13 am
    welcome beack Dajule!
  • gorjanul 20.08.2014 la ora 11:32 am
    Ce opozitie in Gorj unde toti asa zis lideri de partid traiesc de pe urma afacerilor indoielnice cu institutiile si pe banii statului .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.