Video: dovezi ale corupţiei şi incompetenţei din învăţământul gorjean
Video: dovezi ale corupţiei şi incompetenţei din învăţământul gorjean
Investigatii20 iunie 2010

Din ciclul „Părinţi, nu vă mai da-ţi copii la şcoală„, partea a doua…

În ultima ediţie a emisiunii „Sub semnul întrebării”, difuzată de RTV, am prezentat numeroase dovezi ale corupţiei şi incompetenţei din învăţământul gorjean. La Liceul de muzică şi arte plastice „Constantin Brăiloiu” un elev cu 177 de absenţe nemotivate a primit media 3 (trei) la purtare, un altul cu 370 de absenţe nemotivate a primit media 8 (opt) la purtare. O asemenea absurditate este posibilă pentru că în şcolile din Gorj a devenit o regulă ca notele să se acorde în funcţie de veniturile şi poziţia socială a părinţilor. Predarea religiei în unele şcoli a fost încredinţată unor calamităţi, notate la examenul de titularizare din 2009 cu medii începând cu 2,35 şi terminând cu 4,15. Toate încadrările la disciplina cu pricina s-au făcut cu aprobarea Mitropoliei Olteniei. Tot Mitropolia Olteniei înainta Colegiului Comercial „Virgil Madgearu”, la 17 aprilie 2006, „un ultim avertisment adresat profesorului de religie Laurenţiu Bîcoi înainte de a i se retrage avizul cultului”. În 2008 majoritatea părinţilor îşi retrag copiii de la clasele unde urma să predea Bîcoi. În replică, Bîcoi depune plângere penală pentru calomnie împotriva unuia din inspectorii delegaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj să-l asiste la clasă. La 26 aprilie 2010, Mitropolia Olteniei înaintează Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj „un ultim avertisment adresat profesorului de religie Laurenţiu Bîcoi înainte de a i se retrage avizul cultului”. Multe detalii despre aceste lucruri incredibile, şi despre multe altele, în emisiunea TV postată mai jos.

Aşteptăm o reacţie responsabilă din partea inspectorului general Iustin Paralescu, pentru că numai în matematică „minus” înmulţit cu „minus” dă întotdeauna „plus”. În activitatea de manageriat, strategia intervenţiei minimale, pe care pare să o pună în operă Paralescu, nu poate duce decât într-o fundătură. Sub groapa în care se află azi învăţământul din Gorj se află, aţi ghicit, altă groapă. Nouă ni se pare că s-a coborât îndeajuns. Încă o dată, aşteptăm o reacţie responsabilă.

[youtube]5X-7QT2yStc[/youtube]
[youtube]fUbRNxEw0lI[/youtube]
[youtube]mbiC1DP3j5Y[/youtube]
[youtube]1XePT3qSirA[/youtube]
[youtube]Yg9jk0nLvCU[/youtube]
[youtube]Y6eWjKYlj38[/youtube]

2 COMENTARII
  • Cosmin Cristea 21.06.2010 la ora 16:56 pm
    Incompetenta, frustrarea, iresponsabilitatea celor din Educaţie sunt factorii ce definesc actualul Sistem de Învăţământ--sistem ce pune viaţa în pericol a mii de şcolari, sistem ce oferă o educaţie negativă... . Este nevoie de reorganizarea Sistemului de Învăţământ şi responsabilizarea celor ce lucrează în acest Sistem.... Conducerea Şcolilor răspund de ceea ce se întâmplă în şcoli. Profesorii împreună cu părinţii şi societatea (Poliţia) răspund de ceea ce este fiecare elev în parte. Inspectoratele de şcolari răspund de starea învăţământului din şcoli.... Ministerul Educaţiei răspunde de starea învăţământului românesc. Poliţia răspunde de comportamentul infracţional al elevului. Cu astfel de iresponsabili, frustraţi, incompetenţi nu este de mirare că elevii intră în şcoli cu cuţite, elevele minore rămân gravide, elevii minori fură, mulţi elevi părăsesc şcoala.... .
  • florin 23.06.2010 la ora 20:31 pm
    Directorul poate invalida in intregime o hotarire Consiliului profesoral , daca este ilegala, intr-un mod foarte simplu. Daca o hotarire a Consiliului profesoral nu este conform legislatiei, nu semneaza documentul respectiv ! Ori se rezolva problema ivita in cadrul sedintei,ori se amina discutia pentru alt consiliu. Fara semnatura si stampila directorului intreg documentul este invalid !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.