Video: Eftemie Popescu crede că primarul de la Rovinari ar trebui să preia conducerea ALDE Gorj!
Video: Eftemie Popescu crede că primarul de la Rovinari ar trebui să preia conducerea ALDE Gorj!
De cititUltra - Scurte31 martie 2017

Eftemie Popescu, purtător de cuvânt al ALDE Gorj, consideră că Robert Filip Jr., primarul Rovinariului, ar trebui să preia conducerea ALDE Gorj, pentru a readuce normalitatea în organizația județeană și a organiza alegerile interne.
Este arhicunoscut faptul că ALDE Gorj se află în plină dezintegrare, din cauza managementului aiuritor practicat de copreședintele Dian Popescu. După alegerile parlamentare din decembrie, niciun membru ALDE n-a obținut niciun fel de funcție la nivel județean sau central. Dian Popescu pretinde că ar ocupa postul de consilier al ministrului Energiei și că, în același timp, chiar el a cerut  conducerii Ministerului să nu confirme că este consilier al ministrului!
Dian Popescu pare să negocieze în continuare doar pentru el însuși cu președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru. Recent, Dian Popescu a anunțat ca pe o mare izbândă faptul că raportul de funcții dintre ALDE  și PSD, în Gorj, este de 1 la 8, deși, repet, până acum n-a obținut nici măcar o funcție.

Semnificativ este cazul fostei deputate Niculina Mocioi, care a intrat în ALDE Gorj cu surle și trâmbițe, promițându-i-se postul de subprefect. Cum Dian Popescu s-a ținut de cuvânt ca de obicei, Mocioi a dispărut și din firavele acțiuni ale ALDE Gorj, și din viața publică.
Deși a petrecut sute de ore prin emisiuni radio – tv, reprezentând partidul ca purtător de cuvânt, Eftemie Popescu s-a trezit blocat în ultima clipă, de același Dian Popescu, după ce până și managerul CE Oltenia, Sorin Boza, îl propusese cât se poate de oficial ca director al MEDSERVMIN. La nivelul ALDE Gorj, lui Eftemie Popescu i se impută – pe bună dreptate, oarecum – că a încercat aroganța de a ajunge director la MEDSERVMIN peste capul lui Dian Popescu.  Pe de altă parte, Dian Popescu ar fi putut să-i ierte această aroganță, având în vedere beneficiile reale de imagine aduse de Eftemie Popescu, de-a lungul timpului, pentru ALDE Gorj.

În ceea ce-l privește, senatorul Scarlat Iriza rămâne la fel de liber-schimbist în opțiunile și demersurile lui personale, situându-se ba în conflict, ba în tandem cu Dian Popescu. Această inconstanță este extrem de dăunătoare, chiar și pe termen scurt, partidului.
Cert este că, dată fiind slăbiciunea pe care Călin Popescu Tăriceanu o are pentru Dian Popescu, acesta din urmă va continua să aibă mână liberă și să trateze partidul ca pe o jucărie personală, prin prisma căreia își negociază diverse avantaje pentru sine.

Varianta Robert Filip Jr. ar putea fi neașteptat de bună pentru dezvoltarea ulterioară a partidului, având în vedere că este mult mai permeabil comunicării cu diverse centre de putere din județ, care ar putea contribui la consolidarea ALDE Gorj. Mă gândesc în special la amiciția lui cu Ion Iordache și cu primarii care au avut în vedere, la un moment dat, înființarea așa-numitului Partid al Primarilor.
Până una – alta, modul suburban în care-și tratează Dian Popescu colegii de partid are legătură directă cu incapacitatea acestora, în ansamblu, de a-i opune rezistență și de a-l face să nu mai confunde ALDE Gorj cu ograda personală.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.