Video: Gorun susține că procurorii îi spun lui ce vorbesc pe telefoane angajații UCB!
Video: Gorun susține că procurorii îi spun lui ce vorbesc pe telefoane angajații UCB!
Investigatii29 mai 2013

caruntu chiritescu gorun

În cadrul „Săptămânii video la UCB”, prezentăm, astăzi, două clip-uri ce explică cum a fost posibil ca un ins cu problemele lui Adrian Gorun să conducă atâta timp, spre o prăpastie fără fund, universitatea de stat din Târgu Jiu. Gorun redă perfect, în cele două pasaje decupate din ședința de învestire a Senatului UCB, din noiembrie 2011, situația tragică în care se află: deși inapt să genereze un act managerial sănătos, el rămâne blocat în poziția de lider maxim al universității, pentru că statul român a creat și perfecționat mecanisme incredibile pentru protejarea și mumificarea în scaune a unor oameni ca Gorun.
El relatează, senin, că la Ministerul Educației ajung o mulțime de reclamații cu privire la persoana sa, care sunt receptate ca un fel de bruiaje de sistem și sunt lăsate să fie rezolvate chiar de cel reclamat, adică de Gorun!
Este incredibilă naturalețea cu care Gorun recunoaște că, până și atunci când la Ministerul Educației ajung petiții trimise de prefectul județului, în loc să fie cercetate sunt direcționate către el, cel reclamat, pentru a-și rezolva singur „problema”. Gorun nu spune altceva decât că, într-un stat care se autodistruge, o petiție care redă mecanismele autodistrugerii și indică persoanele care accelerează acest fenomen constituie o „problemă” ce trebuie rezolvată în așa fel încât să nu stingherească în vreun fel autodistrugerea.
Fără să vrea, Gorun spune cât de prețios este el pentru sistem și pentru procesul de autodistrugere. Cu cât așa-zisul manager e mai deraiat, cu atât e mai protejat de sistem și mai indispensabil autodistrugerii.

[youtube]KorXx6e4l5M[/youtube]

„Este un grup constituit într-o rețea de tip mafiot, care folosesc pe unu’ din Prefectură, care procedează cam așa: <<Dați-mi mie anonimele>>. Și ei semnează: <<Un grup de… cutare, cutare, cutare>>. Ăla din Prefectură, le transmite la minister, la guvern… Deci mie mi s-a spus din minister: <<Domn’e, vine ceva din Prefectură… Vedeți care-i problema…>> (…) <<Vă transmitem un memoriu al unui grup de cadre didactice>>… Anonimele de pe timpul lui Dej! (…) <<prin care vă dovedim abuzurile rectorului și ale grupului lui mafiot și ale clanului>> ș.a.m.d. De aceea, tot Senatul trecut a hotărât să trimitem un memoriu de protest primului – ministru, în legătură cu implicarea instituției prefectului în asemenea mafiotisme!”

Gorun spune că procurorii îi relatează ce vorbesc la telefon cadrele UCB!

Manageri ca Gorun au, toți, spaima funciară că entitatea pe care o conduc uneltește împotriva lor, pentru a-i răsturna din funcții. În aceste înregistrări, Gorun se autoprezintă drept țintă a unei „caracatițe”, a unei „rețele” constituite din universitari sprijiniți de însuși prefectul județului – Liviu Andrei, la acel moment.
În confruntarea cu această „mafie” imaginată de el, Gorun relatează că e sprijinit chiar și de Parchet. Procurorii nu numai că nu cercetează multiplele infracțiuni săvârșite de Gorun, dar îi furnizează informații rezultate din interceptarea convorbirilor telefonice ale unor cadre universitare. Gorun spune clar, pe înregistrare:  „am avut și un semnal dinspre Parchet că cineva, pe un telefon din universitate, face nu știu ce, probabil tot aluzie la chestiile astea”. Gorun nu e judecător, ca să primească de la procurori conținutul unor convorbiri telefonice. Totuși, cum se face că procurorii îl țin la curent cu astfel de lucruri? Au procurorii o listă – fie oficială, fie neoficială – cu șefii de instituții ce trebuie nu doar protejați, ci și informați cu ce vorbesc pe telefoane persoanele ostile lor?
Gorun e înalt funcționar public, are funcție de conducere în Guvernul României și în universitatea de stat din Târgu Jiu. Afirmația făcută de el, într-un cadru extrem de oficial, că primește informații de la procurori, din interceptări telefonice ale cadrelor UCB, este de o gravitate fără precedent. Corelată cu plângerile penale depuse împotriva lui de circa un an și blocate la unitățile de parchet din Târgu Jiu, ea oferă un tablou înfiorător, cu magistrați subordonați unui ins total deraiat, așa cum este Adrian Gorun.
Amintiți-vă ce sentință penală a fost capabil să pronunțe judecătorul Liviu Boian, împotriva unui ziarist ce a refuzat să-și divulge sursele din UCB. Amintiți-vă ce răspuns a dat președintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu, cadru asociat al UCB, când l-am întrebat oficial care dintre angajații Tribunalului au relații contractuale cu universitatea, sau cu câtă nemernicie a aprobat interceptarea comunicațiilor mele telefonice și prin internet, fără a solicita o singură probă în sprijinul acuzelor aiuristice ale procurorului Emil Moța, conform cărora eu mă uitam în dosarul penal pe care i-l făcuse lui Doru Șerban, în faza în care nu era public, și apoi dădeam fuga-fuguța la învinuit pentru a-l avertiza despre ce urma să i se întâmple. La acel dosar penal, față de care n-am manifestat vreun interes vreodată, nu avea acces nici măcar șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu atât mai puțin un ziarist. Nu pot încheia paranteza fără a o nominaliza pe soția prorectorului UCB Mihai Cruceru (mâna dreaptă a „vizionarului” Gorun, chiar și în aceste înregistrări video), judecătoarea Liliana Cruceru, care mi-a răspuns, recent, la opțiunea mea de a nu o recuza și de a o bănui că se poate detașa de pre-judecăți și ante-pronunțări, cu o „aroganță” care va beneficia de vizibilitatea pe care o merită.
Îl puteți vedea, mai jos, pe Adrian Gorun, spunând că procurorii sunt în subordinea sa și că îl sprijină în lupta pe care o duce cu inamicii lui, care sunt peste tot, dar mai ales în interiorul UCB.

[youtube]fyYIfByEO6o[/youtube]

„Rețeaua pe care au developat-o (…) și-au pus-o la dispoziție din prostie (…) Chirițescu nu mai avea drept la telefon mobil din partea universității, s-a uitat acest telefon la el, el a vorbit ponegrindu-ne pe noi (…), sunt luni întregi, și-atunci când simțeam că pur și simplu îmi cedează nervii că ei continuă, și noi știam, dar nu puteam să aduc un argument că ăștia sunt, m-am dus și am spus: <<Domn’e, vă duceți la ORANGE și cereți – pentru că am avut și un semnal dinspre Parchet că cineva, pe un telefon din universitate, face nu știu ce, probabil tot aluzie la chestiile astea, te rog frumos să ceri, pentru că am nevoie de acest listing, să discut și problema lor la Parchet>>. Și-a venit listing-ul. Și-atunci și-a developat întreaga rețea.”
Notă: Dacă n-aș fi fost 14 ani în SRI, m-aș fi întrebat ce fac „colegii”. Dar, cum îmi este foarte clar, nu mai întreb. Supraveghează, să nu perturbe nimeni autodistrugerea.

5 COMENTARII
  • JustYce 31.05.2013 la ora 17:04 pm
    Ceea ce este regretabil, este faptul ca domnul Adrian Gorun, desi stia despre abuzurile fostului prefect si avea dovezi clare care il incriminau pe Liviu Andrei ca a plagiat si in cartile pentru obtinerea titlului de conferentiar (avea cartile Monicai Baca, dupa care Liviu Andrei facuse copy-paste- deci era deja experimentat atunci cand copia pentru a urca in ierarhie ca profesor, la Arad), NU a continuat demersurile normale, firesti, ale unei demascari a impostorului, pentru ca... l-a rugat domnul Carciumaru! Acesta din urma, pe langa faptul ca-i este vecin, a dat probabil si referintele solicitate, undeva, acolo sus..! Asa ca nu va mai faceti iluzii ca veti putea sa ajungeti cu inregistrari sau cuvinte virtuale, in capitala, la prognoza sau la prefectura, pentru ca cei doi sunt aparati de scutul "anticoruptie" omologat de Carciumaru si promovat de Calinoiu!
  • Cuteanu.EU 01.06.2013 la ora 6:20 am
    Nu se poate verifica IP-ul comment-ului de mai sus, lasat de JustYce? Mie-mi seamana a caz de santaj, similar celui cu seful Antenelor, Sorin Alexandrescu. Oare nu o fi cineva cu IP din UCB, pus de fostul rector Gorun sa posteze aici astfel de apropos-uri, cu scopul de a transmite lui Liviu Andrei ca Gorun are informatii ce-i pot distruge cariera academica, daca fostul prefect nu ofera grupului “interesant”, condus de Gorun Adrian, anumite foloase necuvenite…? Din ce biroul ucebist o fi fost postat?! Cum Liviu Andrei are ceva functie pe la Bucuresti, oare grupul Gorun nu o intentiona sa-l santajeze ca sa obtina influenta politica in justitie? Adica eu nu cred ca justitia e influentata politic, insa nu mi-e clar cine din Parchetele din Gorj ar fi putut da informatii lui Gorun despre ce vorbesc profesorii din UCB pe telefoane; Gorun spune asta, nu eu… Incredibil ce oameni conduc o institutie de invatamant superior a statului roman!! Este ultra necesar ca, macar acum, in al 13-lea ceas, institutiile de control ale statului roman sa intervina in aceasta realitate deraiata, devenita normalitate in UCB. Cu toate limitarile sale, incep sa cred ca fostul decan Cornelia Tomescu este unul dintre putinii conducatori din UCB care a incercat sa puna o frana a normalitatii la nebunia manageriala din aceasta universitate. Ca atare, sistemul deraiat a rejectat-o. Desi nu o simpatizez pe respectiva doamna, ma bucur ca ramane in UCB; eu ma asteptam sa fuga, de frica lui Gorun. Mai exista exemple de oameni, chiar asa-zis barbati, care au avut functii si au dat bir cu fugitii, confirmand astfel ca managementul ucebist este maladiv. cred ca devine evident ca in UCB adevaratii barbati sunt femeile, in rest…vai mama lor de barbati! Tomescu este un exemplu clar al modului in care lucreaza grupul constituit in jurul lui Gorun: iesi din lantul maladiv de incredere (care te poate duce, in forma paroxistica, inclusiv la demersuri penale), esti rejectat. Este, totusi, interesant ca, acolo unde barbati de vaza nu fac fata, o femeie precum Cornelia Tomescu reuseste sa-i traga frana lui Gorun si acoliti/elor acestuia. Pentru ca e clar, desi a amenintat – o inclusiv cu puscaria, maxim ce-a putut Gorun sa-i faca d-nei Tomescu a fost sa-i ia ,pe moment , functia de decan, dar doar pe moment… Pentru asta, a inventat un regulament in Senat, cu doua zile inainte de a o demite, si apoi, in mod abuziv, a demis-o. in fine… 1. Daca se exercita santaje asupra fostului prefect Liviu Andrei, voi fi fericit sa prezint eventuale dovezi, daca imi sunt furnizate, pe cuteanu.eu 2. Daca d-na Tomescu poate sa-mi ofere mai multe dovezi, in legatura cu abuzurile exercitate asupra domniei-sale de grupul Gorun, de asemenea, m-ar interesa sa dau drumul la o investigatie episodica. Ar putea fi interesant, deoarece aceasta doamna pare de neatins pentru grupul constitutit in jurul lui Gorun; mai mult, am semnale ca acest grup e terifiat de forta d-nei Tomescu. F interesant! Gorun si ale lui trantite la pamant de o femeie.
  • Am sesizat Parchetele in legatura cu afi 05.06.2013 la ora 8:28 am
    [...] de la un material de presa, in care numitul Gorun Adrian este prezentat făcând afirmații menite a decredibiliza Parchetele [...]
  • student 06.06.2013 la ora 18:05 pm
    Unul dintre abuzuri este comisia de disciplina constituita pentru a se analiza tupeul pe care l-a avut doamna Tomescu de a se opune lui Gorun. Unii dintre "Judecatori" fiind personalitatile Babucea si Ghimisi. In sedinta de senat de azi se stabileste mazilirea celui care a indraznit sa ridice capul. Toti senatorii sunt obligati sa lase telefoanele acasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Cuteanu.eu 06.06.2013 la ora 19:38 pm
    Cand are audierile programate aceasta comisie. Intentionam sa participam. Astazi, GORJNEWS a depus cereri de acreditare la marea institutie UCB, ca atare ne asteptam sa fim invitati la conferinte de presa, dar si sa ni se permita accesul la evenimente de acest tip. Adica evenimente specifice UCB: comisii de mazilire, comisii pentru tainuire abuzuri de la nivelul Senatului, sesiuni de refacere documente, etc. La toate aceste "activitati" dorim sa participam!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.