VIDEO. Ionel Manțog, TRANȘANT despre CRIZA de la CE Oltenia: stocuri de cărbune lipsă și grupuri energetice defecte!
VIDEO. Ionel Manțog, TRANȘANT despre CRIZA de la CE Oltenia: stocuri de cărbune lipsă și grupuri energetice defecte!
Ultra - Scurte27 ianuarie 2019

CEO ar fi rămas, oricum, fără stocuri de cărbune, chiar dacă nu aveau loc protestele. Este ipoteza lansată de Ionel Manțog, fost secretar de stat în Ministerul Economiei și Comerțului, care, deși cunoaște în detaliu problemele Complexului Energetic Oltenia, în ultimii ani a evitat să se pronunțe tranșant, așa cum o face acum.

Ionel Manțog, fost secretar de stat în Ministerul Economiei și Comerțului, face declarații tranșante despre situația stocurilor de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia și despre starea grupurilor energetice.

Potrivit lui Manțog, grupul de la Termocentrala Rovinari nu s-a oprit din cauza faptului că minerii au întrerupt lucrul, pentru câteva zile. Mai mult, Manțog lasă să se înțeleagă că CEO ar fi rămas, oricum, fără cărbune.

”S-a oprit un grup la Rovinari, cu scandalul de rigoare făcut de Pisc, cu motivația că oprirea lucrului de către mineri a dus la dispariția stocului și la oprirea grupului de la Rovinari. Evident că stocurile nu se puteau epuiza în șase zile! Una dintre întrebările fundamentale este următoarea: stocurile au fost la limită în perioada aia datorită grevei minerilor sau independent de greva minerilor tot e o criză de cărbune?”

Tot Manțog întreabă, public, de ce CEO funcționează cu grupurile energetice descărcate, în condițiile în care este o cerere masivă de energie electrică, la prețuri foarte mari:

”Tu, dac-ai fi la CEO acum, și pe PZU e o cerere de energie și se cumpără cu 600 de lei, și pe tine, director general, te sună un dispecer… Dom’ director, eu merg cu 180 pe grup, ce fac, îl mai țin așa sau îl urc la 260? Tu ce-ai zice? (…) Dacă grupurile sunt descărcate, ori nu sunt reparate corespunzător, ca să poți să le încarci, ori e o problemă cu stocurile.”

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.