Video: la Târgu Jiu, geniul lui Brâncuși este diluat cu edili idioți !
Video: la Târgu Jiu, geniul lui Brâncuși este diluat cu edili idioți !

Motto: ”Aş vrea ca lucrările mele să se ridice în parcuri şi grădini publice, să se joace copiii peste ele,

cum s-ar fi jucat peste pietre şi monumente născute din pământ”.

Constantin Brâncuși

***

Potrivit autorităților locale, copiii peste 10 ani nu au voie să se joace pe spațiile verzi, iar cei care practică sport pe iarbă, în parcuri sau în centrul orașului, vor fi amendați.
La Târgu Jiu, geniul brâncușian continuă să fie compensat românește de idioțeniile fără sfârșit ale autorităților locale.
Într-un oraș cu șomaj record, izolat de restul țării din cauza infrastructurii de epocă din zonă, necălcat de picior de investitor, autoritățile locale își alungă plictiseala inventând interdicții dintre cele mai cretine pentru gorjenii care n-au plecat încă spre alte zări, cu edili sănătoși la cap.
Gândindu-se la Ansamblul Sculptural ”Calea Eroilor”, cea mai importantă operă de artă a umanității aflată în aer liber, la Târgu Jiu, Brâncuși era cât se poate de hotărât: ”Aş vrea ca lucrările mele să se ridice în parcuri şi grădini publice, să se joace copiii peste ele, cum s-ar fi jucat peste pietre şi monumente născute din pământ”.
Și tot Brâncuși: ”Când nu mai suntem copii, suntem deja morţi.”
parcul coloaneiZilele trecute, prevalându-se de o hotărâre de Consiliu Local din 2002, care nu este de găsit nicăieri în spațiul virtual, Primăria Târgu Jiu a interzis, printr-un comunicat cât se poate de ambiguu, desfășurarea de ”activități recreative pe spațiul verde”, în centrul orașului și în oricare dintre parcuri, inclusiv în acela al Coloanei Infinite.
interzic activitatile recreative Măsura a generat proteste vehemente pe Facebook, cetățenii vorbind despre străzile și trotuarele mizere, despre inexistența locurilor de joacă și despre absența, în țările civilizate, a oricăror interdicții legate de spațiile verzi. Unii dintre ei chiar au postat fotografii care-i înfățișau pe iarbă, prin Europa. Iată, de pildă, un târgu – jian, alături de alți turiști și localnici, în fața  Senatului Francez, din Jardin du Luxembourg. Paradoxal, în zonă nu se zăresc nici polițiști locali gata să-i amendeze pe ”contravenienți”, și nici măcar vreun primar cu spume la gură…
tapus pe iarba
Desigur că a urmat o reacție din partea edililor, față de valul de proteste de pe Facebook.
lavinia truscaÎn peisajul retard al administrației publice locale, purtător de cuvânt la Primăria Târgu Jiu este … fina primarului Florin Cârciumaru, Lavinia Trușcă. Cel mai înverșunat opozant al celor care au protestat pe Facebook este tot un fin al primarului, Adrian Tudor, ajuns, cu susținerea nașului, director la o companie cu capital de stat, S.C. MINPREST S.A. Cei doi ”fini” ”comunicatori” și nașul lor, surmenat intelectual de cei 15 ani în care a condus neîntrerupt orașul lui Brâncuși, au dat și mai rău cu mucii în fasole. adrian tudor
Într-un nou comunicat oficial, Primăria Târgu Jiu a ținut să precizeze că nu părinții vor fi amendați, ci copiii care practică sport pe spațiul verde! Pentru ca delirul să fie total, în același comunicat se afirmă că minorii vor fi amendați ca urmare a recomandărilor venite din partea părinților!!!
parintii au reclamat Suntem în plină comedie neagră, cu retarzi, după cum puteți vedea. Cum ar veni, ”Primarul și finii…”.
Florin Cârciumaru ține să întărească faptul că nu părinții vor fi amendați, nepierzând din vedere că adulții au drept de vot! Mare parte din bugetul orașului se cheltuie cu tot felul de chefuri la care se înghesuie alegătorii de vârsta a doua, captivați de anvergura primarului și a … meniurilor. De aceea era important de subliniat că nu părinții vor fi sancționați, ci ”nenorociții” ăia de copii, care practică sport pe spațiul verde!!!
Ca să mai potolească vâltoarea protestelor de pe Facebook, primarul și-a preparat o emisiune la un post local, în care a comis-o din nou, spunând că doar copiii până în clasa a patra au voie pe spațiul verde!!! Probabil că de acum înainte polițiștii locali îi vor obliga să umble cu certificatele de naștere la ei…
[youtube]llzWNN1_VCQ[/youtube]
Același primar nu s-a sfiit să descindă, flancat de polițiști locali, printre copiii aflați la joacă în centrul orașului. În acest oraș desprins din filmele cu proști, șeful Poliției Locale este și el de viță nobilă. Florin Urdea este fiul secretarei domnului primar…
La fața locului, a reținut atenția limbajul academic și, totuși, ambiguu, al primarului.
Primar: ”Una e să stea pe aci – așea, frumos, și-alta e … Dă-l dreacu că… Nu???”
Cetățean: ”Și noi unde ducem copiii, dom’ primar?”
Primar: ”Nu, nu… E frumos să stea copiii aci! Nu, nu …”
[youtube]y295TBKsedw[/youtube]
Cele relatate mai sus nu conțin niciun procent de ficțiune. Pentru regizorii din noul val, în căutare de capodopere cinematografice, este suficient să filmeze la Târgu Jiu pe viu, fără duble, pasaje la-ntâmplare, din manifestările publice ale celor care conduc, de foarte mult timp, orașul lui Brâncuși.
Lăsăm, totuși, ultimul cuvânt primarului. La mijloc este numai și numai dezinformare…:
”Nu este adevărat. Asta pur și simplu este o dezinformare făcută de un băiat sau doi din presă”
[youtube]b1YPbPdmZUI[/youtube]

4 COMENTARII
  • EIUM 19.06.2015 la ora 14:33 pm
    BAAAAAAA RTARDULEEEEEEEE ! SA TE BATA CIUMA , JEGOS CORUPT CE ESTI !!!!!!!!!!!!!!!! AI BAGAT BANI IN INSULITA, DIN BUZUNARELE NOASTRE, CA SA TE IMBUIBI TU < JEG INFECT !!! ACUM FACI REGULI DUPA CUM ITI BESE TIE CURUL ALA DE CAPATINA PE CARE O PORTI PE UMERI !!!
  • gorjanul 19.06.2015 la ora 17:22 pm
    Nea' Florine , da-i dracu de gorjeni prosti care suntem , era sa-l citez pe viitorul coleg de garsoniera al lu' matale , pe Vanghelie , ar trebui sa pui interdictie sa calce gazonu' si lu baietii aia de la Pandurii care ,,calca cu nesimtire ,,in picioare iarba de pe stadion cand joaca in divizia 1, ca si aia(iarba ) e tot gazon , poate chiar mai prost decat al din parcurile lu' matale . Cre'ca si pe islaz la Negomir gazonu e mai verde si mai des . Nea' Florine , cand mai ai timp intre doua deliruri verbale verifica te rog si stalpul de curent la trecerea de pietoni dintre Facultatea de Inginerie si Scoala generala Stefulescu unde stalpului de curent ii lipseste capacul la tabloul electric si inamicii gazonului lu' matale ( copii ) se pot curenta intrucat bornele de curent sunt situate cam la 60 cm de pamant, exact la inaltimea miinilor copiilor , chiar deasupra locului unde urineaza cainii lu' matale . Pe urma o sa te plangi ca nu mai are cine calca in picioare mandria de gazon . 'rati ai dracu' de comunisti . Imputiti .
  • Tudor VLADIMIRESCU 19.06.2015 la ora 22:16 pm
    Pavimentul special prevazut pentru aleile din parcurile targujiene - namol ,praf si pulbere -esec total Reconditionarea Coloanei -pete de rugina- esec total Statuia Arethiei Tatarascu - cu sanii goi - esec total Statuia Sergiu Nicolaescu - fizionomie ciudata -esec total Intretinere Poarta Sarutului -jet de apa cu presiune-esec total Paviment centru oras -beton amprentat ,singurul oras din lume cu asa ceva,-esec total Interzicere acces pe spatii verzi in parcuri- prostie, inapoiere (Banca Mondiala cand a finantat parcul Coloanei a prevazut expres ca publicul are acces pe spatiul verde!!!!!) Piata centrala si Piata mica- tiganie,tarabe,chioscuri PVC, mizerie ,comert ca acum 100 de ani Canalizare zona centrala -deasupra canalizarii blocurilor din centru si refulare in subsoluri Alimentare cu apa la Preajba - apa nepotabila Covor asfaltic pe strazile orasului - gropi,petece si hartoape Infiintare Centru cultural Brancusi intr-o centrala dezafectata Supermarketuri in zona centrala -scandal, aranjamente ,PUZ uri,PUDuri,etc Investitie fabrica germana de cabluri -se aude ca nu se face Oras depopulat-in 10 ani populatia scade cu 20.000 de locuitori!!! Locuri de munca- nimic,nimic,nimic Mi-au obosit degetele pe tastatura ca as mai avea de facut si alte enumerari.(Gardieni,Aparegio,Transloc,Directia asistenta sociala,Spitale,etc.etc Oare nu ajunge?Oare acesti oameni nu inteleg cat sunt de ridicoli, de penibili, de inapoiati, de incapabili? Oare nu inteleg ca matrapazlicurile,aranjamentele, cumetriile, comisioanele, hotia, mizeria vor iesi la iveala la un moment dat? Oare nu inteleg ca nu sunt vesnici , ca nu li se cuvin functii de deputati, senatori, ca nu sunt stapanii orasului si judetului ci ca sunt niste oameni platiti de ceilalti din comunitatea lor sa munceasca si sa-si faca datoria ? Sunt nascut in Tg Jiu, traiesc in Tg Jiu,parintii si bunicii mei au trait in Tg Jiu imi iubesc orasul natal asa cum e firesc sa fie.Dar , din pacate, le voi spune in fiecare zi copiilor mei sa nu se stabileasca in Tg Jiu....... PS Si totusi sper ca orasul meu sa redevina orasul locuitorilor sai!
  • multumesc 20.06.2015 la ora 15:41 pm
    Primarul acesta il cunosc de mult. Am pus afise pentru alegerea sa in 1996. Nu ma mir ca, gandeste asa. Este ales de catre cei care "fac" primari. Si nu poate sa gandeasca in alt fel. Nu va suparati. Adevaratul chin este in el. Nu verdeata,nu bucurie,nu copii, nu aia sau aia dar vuum-vuum motocoasele.Taie si taie...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.