Video: Păzea! Lătrăul Maioreanu vrea să salveze Gorjul, dar nu știe cum
Video: Păzea! Lătrăul Maioreanu vrea să salveze Gorjul, dar nu știe cum
InvestigatiiOpinii4 iulie 2016

Cu cât se apropie alegerile parlamentare, fripturiștii și vânătorii de sinecuri de prin partide latră din ce în ce mai febril, nu doar la proprii colegi, cerșind un loc cât mai înalt, pe listele de candidați, cât și la electorat, ignorând faptul că oamenii sunt deja scârbiți, dovadă absenteismul record de la alegerile locale, din 5 iunie a.c.
Andrei Maioreanu este o făptură prin excelență ridicolă, din cauza inadecvării totale dintre ambalaj și conținut. Pe cât de mare este, din punct de vedere fizic, ca fost sportiv, pe atât de mic este ca om de stat, din cauza imposturii, în diversele funcții în care l-a îndesat partidul, ca să-l oprească din lătrat.

Ponta l-a ajutat, da’ talentu’, nu!

La o simplă căutare prin arhivele ziarelor locale, veți vedea că încă din 2012 Maioreanu forța, cu sprijinul lui Ponta, obținerea unui post de secretar de stat în Ministerul Energiei, sau de membru în Consiliul de Supraveghere al C.E. Oltenia. Fără succes, însă, pentru că, în afară de recomandarea de la Ponta, lui Maioreanu îi mai trebuia și ceva … talent. Or, în afară de lătrat … Așa se face că până și niște obscuri ca Bebe Viorel Ionică sau Georgiana Porumbel au fost cocoțați de Ponta în niște scaune la care, oricât de tare a lătrat, Maioreanu încă nu a ajuns. Și-atunci, ce-i rămâne de făcut? Ce știe, adică … să latre.

Sinecuri de un miliard jumate pe an

Ca să nu rupă lanțu’, Maioreanu a fost pitulat director adjunct la HIDROSERV și membru în Consiliul de Administrație la CUPRUMIN, sinecuri din care încasează cam un miliard și jumătate pe an. Dar tot nu se oprește din lătrat pentru că, nu-i așa, în joc e ”valuarea” lui.
Pentru că în PSD Gorj este o concurență acerbă pe segmentul de vrăjeală ieftină, Călinoiu l-a pus pe Maioreanu pe un loc neeligibil, în lista de candidați pentru Consiliul Județean. Dar cum Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, și-a făcut o listă penibilă, cu foarte puțini oameni ca lumea, Maioreanu a ajuns, în cele din urmă, să obțină un al treilea mandat succesiv de consilier județean. Cu patalamaua în buzunar, a și dat fuga la TV, ca să mintă ce are de gând să facă el în următorii patru ani. În capul lui, Maioreanu a calculat că astfel punctează atât în competiția internă, de desemnare a candidaților pentru Parlament,  cât și în ochii electoratului.
maioreanu andrei

Gata, s-a rezolvat, Maioreanu, personal, se pregătește să salveze CEO!

La fel ca alte zeci de politruci locali, Maioreanu s-a gândit că, în primul rând, ar fi bine să salveze și el CEO, negândindu-se nicio clipă că gingașa sa făptură face parte din PSD, care PSD l-a dat țării, Gorjului și Complexului Energetic Oltenia pe Ciurel, și l-a ținut acolo trei ani și jumătate, deajuns ca cel mai mare angajator autohton să ajungă la stadiul de daună totală. Maioreanu a lătrat un pic, pe sistemul miau-miau, când Ciurel, Călinoiu și Cârciumaru l-au dat afară de la conducerea echipei de handbal, după care și-a văzut liniștit de somnic și de simbriile de la HIDROSERV și CUPRUMIN. Orice pesedist ”orientat” vorbește, în această perioadă, cât mai puțin despre CEO, pentru simplul motiv că e bine să nu aduci vorba de funie, în casa spânzuratului. Și totuși, dispunând de un cap mare cu idei puține, Maioreanu o ține pe-a lui: el, personal, trebuie să salveze CEO.

Mare om: va industrializa Gorjul!

Apoi, Maioreanu ne-a avertizat că tot el va crea două-trei zone industriale, ca alternativă la CEO, concomitent cu ”relansarea industriilor de tradiție din Gorj”. De ce el? Simplu! Fiindcă face parte din ”comisia de industrii” a Consiliului Județean. Ce să mai, e om mare, mare de tot.
Ca să percepeți acest ridicol la adevărata lui ”valuare”, trebuie neapărat să urmăriți clipul video atașat, altfel există riscul să nu mă credeți că Maioreanu a promis că, până la următoarea ședință de Consiliu Județean, va clarifica situația industriei din județ.

De asemenea, tot domnia sa ne-a atras atenția asupra unui aspect la care nimeni’ altu nu se mai gândise: la nivel de Gorj, turismul este o alternativă viabilă, dar s-a făcut prea puțin, deci s-ar putea ca tot dânsul să rezolve și asta.

Întrebat cum va face toate acestea, Maioreanu se oprește, brusc, din lătrat

În clipul video atașat puteți vedea realizatorul emisiunii întrebându-l, insistent, pe Maioreanu, cum va salva CEO și cum va industrializa Gorjul. Brusc, lătrăul se oprește din lătrat, și se-apucă să argumenteze că el, ca și consilier județean are prerogative limitate, că ar salva CEO și ar industrializa Gorjul dar nu-l lasă legislația în vigoare, și câte și mai câte scuze dintre cele mai penibile.
Chiar și aceia care n-au niciun fel de informație de context despre Maioreanu se lămuresc ce hram poartă personajul fie și numai urmărindu-l câteva minute într-o astfel de emisiune. Dacă te apuci să mai și sapi, să vezi ce duhori ascunde la sub-braț, te cuprinde scârba.
De pildă, acest tovarăș care se pretinde a fi cât se poate de integru, de corect, de competent, de vizionar și fără de pereche nu s-a achitat nici măcar de obligația sa legală de a-și scrie rapoartele de activitate, ca și consilier județean. Site-ul acestei instituții stă mărturie că din 2012 până în prezent, Maioreanu n-a scris niciun raport de activitate, refuzând să dea seama în fața celor care l-au ales, în legătură cu demersurile sale concrete, de consilier județean.
De fapt, este o practică veche a lui Maioreanu. Singurul an în care și-a scris raportul de activitate este 2008, iar dacă veți avea curiozitatea să-l lecturați, aici, veți înțelege cât de mare este impostura în cazul lui Maioreanu. Documentul merită un articol separat, în care să detaliem ce mințea Maioreanu în 2008 că va rezolva, pentru acest județ, și cum a reușit un singur lucru: să latre.
maioreanu rapoarte activitateFaptul că refuză să scrie ar putea fi explicat prin ”trauma” suferită de Maioreanu în copilăria sa târzie, când și-a descoperit, la frageda vârstă de 21 de ani, vocația de scriitor de note informative la Securitate.
Câtă vreme în spațiul public și în viața politică inși ca Maioreanu, fără niciun gram de rușine și de bun simț, vor fi ”specia” dominantă, este cât se poate de firesc ca oamenii normali să stea acasă.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.