Video: plebea din USR Gorj, în BOSCHETĂRIE, deputatul Miruță, în cabinet parlamentar ultramodern
Video: plebea din USR Gorj, în BOSCHETĂRIE, deputatul Miruță, în cabinet parlamentar ultramodern
exportInvestigatii30 noiembrie 2021

Nici măcar nu trebuie să sapi. E de ajuns să zgârmi sub cinstea, corectitudinea și intransigența pe care le clamează, cât se poate de agresiv, deputatul Miruță, șeful USR Gorj,  și-o să găsești încălcări ale legii și grave probleme de caracter. În timp ce colegii săi de partid funcționează într-un sediu ilegal, fără avize de securitate la incendiu, Miruță se lăfăie într-un cabinet parlamentar ultramodern, în condițiile în care cheltuie, pe te miri ce, circa 150 de milioane de lei vechi pe lună, sumă forfetară de la Parlamentul României. Dar nu reușeșete să închirieze un sediu legal pentru USR Gorj, organizația care l-a făcut deputat.    

Descindere în boschetăria USR Gorj

Joi, 25 noiembrie, am intrat în sediul ilegal al USR Gorj. Iată ce am găsit acolo…

Primăria Târgu Jiu le-a închiriat un spațiu neautorizat

USR Gorj funcționează ilegal, din 2019, în ruinele Casei de Cultură din Târgu Jiu, potrivit unui răspuns emis, la solicitarea GORJNEWS, de proprietarul clădirii, Primăria Târgu Jiu. Doar la Târgu Jiu e posibil să închiriezi un spațiu care nu dispune de autorizările necesare.

Colonelul Malacu nu mișcă în front, în fața lui Miruță

Casa de Cultură nu dispune de niciun fel de autorizații de securitate la incendiu și nici de dotări pentru apărarea împotriva incendiilor. Totuși, colonelul Augustin Malacu, șeful ISU Gorj, recunoaște în scris că n-a aplicat nicio sancțiune proprietarului clădirii, Primăria Târgu Jiu.

Același colonel Malacu a rămas impasibil și când i-am relatat că o parte dintre membrii USR fumează ca șerpii în sediul ilegal. Mai mult, ne-a răspuns din glezna mâinii că el face controale o dată pe an. Somn, Malacule, somn.

 

Mai mult, Malacu nu îndrăznește să spună nimic despre sediul ilegal al USR Gorj, deși l-am întrebat explicit. Iată dovada…

Semnele ipocriziei deputatului Miruță

Situația sediului USR Gorj relevă din plin ipocrizia deputatului Radu Dinel Miruță, președintele organizației.

Pe de o parte, în precampania electorală din 2020, Miruță deplângea starea Casei de Cultură. Apoi, a uitat complet de subiect, chiar dacă termenul de predare a proiectului pentru refacerea clădirii e depășit de luni de zile. Miruță se știe dator față de primarul Marcel Romanescu de la PNL, care i-a dat sediu ilegal de partid.

Mai multe chiștoace decât membri USR

În ciuda stării dezastruoase a clădirii, același Miruță n-are nicio problemă ca USR Gorj să funcționeze în această infecție, potențată chiar de viciile unor membri USR. La intrarea în clădirea în care acum mai funcționează, din informatiile noastre, doar USR-ul, se poate vedea un număr de chiștoace mai mare decât al membrilor USR din Gorj.

În sediu, useriștii fumează ca șerpii. Iată-l, de pildă, pe avocatul Alexandru Merișescu, cu țigarea în colțul gurii.

Tot în sediul USR l-am găsit pe Marius Brînzan, șef de agenție Raiffeisen, care se afla în timpul programului de bancher, dar trecuse pe la partid să-ntrebe cât îl mai duce cu vorba Miruță, care i-a promis că-l rezolvă și pe el cu un serviciu la stat. Brînzan e doar unul dintre stupizii care clamează ”o Românie fără hoție”, dar nu sunt în stare să stea la serviciu când sunt plătiți să stea la serviciu.

Cel care a încercat, fără succes, să mă împiedice să intru în boschetăria USR-ului este Purece Daniel Laurențiu. Din informațiile noastre, este angajat al Parlamentului României, la cabinetul deputatului Miruță, și are ca principală sarcină profesională să verifice dacă colegii de partid îi dau sau nu like-uri și share-uri Soarelui Sfânt de pe Cer. Ați ghicit: deputatului Miruță.

În paralel, deputatul Miruță concepe postări pe facebook, într-un cabinet de deputat ultramodern, din Palatul Prefecturii, în care ”negrii” din Casa de Cultură au acces rar, și numai cu programare și cu dovada că i-au dat multe like-uri și share-uri.

Imagine pe spinarea copiilor și a elevilor adunați, claie peste grămadă, în clădirea neautorizată

Autoritățile statului, în frunte cu colonelul Malacu, sunt cu atât mai de neînțeles cu cât tolerează inclusiv activități cu copii, aduși claie peste grămadă de deputatul Miruță, în sediul ilegal din Casa de Cultură.

De pildă, de ziua internațională a copiilor, useriștii au mimat grija pentru copii adunându-i în ruinele Casei de Cultură, și lăudându-se cu asta!

Apoi, același deputat Miruță s-a lăudat că organizează meditații cu elevi de liceu, în sediul ilegal de partid din aceeași clădire, și, din nou, nicio  instituție a statului n-a reacționat.

Și europarlamentarii USR se prefac că fac. Icoana cu Clotilde, profanată

În același sediu ilegal, Miruță l-a primit recent pe europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, ca să înțeleagă și el diferența dintre Bruxelles și Târgu Jiu.

La intrarea în boschetăria USR, europarlamentarul a trecut pe lângă icoana profanată a colegei sale, Clotilde Armand, care, cu ani în urmă, și-a deschis cabinet de europarlamentar la Târgu Jiu, dar a venit o singură dată, la inaugurare, și-apoi ne-a uitat.

150 de milioane de lei vechi, lunar, de la Parlament, pe te miri ce

Potrivit unor dezvăluiri făcute recent de scriitorul și activistul Valeriu Nicolae, fost membru USR, deputatul Miruță cheltuie circa 150 de milioane de lei vechi pe lună, de la Parlamentul României, sumă forfetară pe care nu trebuie să o justifice. Oricare altul, în locul lui, ar fi putut rupe o sumă modică pentru a închiria un sediu decent pentru organizatia pe care o conduce. Dar, din moment ce Miruță se răsfață în ”liniștea creativă” din cabinetul lui parlamentar, din Prefectura Gorj, pentru valeții care-i dau like-uri și share-uri e bun și sediul acela ilegal, din Casa de Cultură. Mai ales că Malacu și restul șefilor de instituții publice îi lasă să și fumeze.

1 COMENTARII
  • Xyz 02.12.2021 la ora 11:10 am
    Al patrulea personaj din filmare e tot angajat al Raiffeisen Bank, tot pe post de director de agenție. Este vorba de domnul Codiță soțul d-nei doctor pediatru de la SJU Gorj.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.