Video: Prostia ”primarului” dăunează grav Târgu Jiului
Video: Prostia ”primarului” dăunează grav Târgu Jiului
De cititInvestigatiiUltra - Scurte11 aprilie 2017


Aurel Popescu, cel care se vrea primar la Târgu Jiu, consideră că vinovați pentru absența investitorilor din Gorj sunt oamenii de rând, pe care-i cataloghează drept ”schimbători” și fără poftă de muncă. Popescu afirmă, textual, că din cauza lor nu s-a realizat nici fabrica de cabluri auto promisă de nemții de la NEXANS AUTOELECTRIC GROUP. Prin astfel de afirmații, Popescu pregătește, de fapt, și eventualul eșec al mult-trâmbițatei investiții pe care japonezii de la Sumitomo Electric Bordnetze ar fi trebuit să o inaugureze în această lună, în incinta fostului ROSTRAMO, din Târgu Jiu. Din păcate, felul în care viceprimarul cu atribuții de primar Aurel Popescu zugrăvește forța de muncă din Gorj este total descurajator și neofertant pentru potențialii investitori.
În luna ianuarie, toată presa centrală difuza imagini de la Târgu Jiu, cu mii de oameni disperați, așteptând la coadă, în ger, să-și depună cv-ul pentru a fi angajați la fabrica de cablaje pe care compania japoneză Sumitomo Electric Bordnetze promitea că o va deschide nu mai târziu de luna aprilie, în Târgu Jiu. Astfel, se zugrăvea la nivel național imaginea unui județ sărac, în care primul investitor aterizat în zonă e sufocat cu cereri de angajare, de mii de oameni disperați.
Suntem deja în aprilie, dar fabrica nu s-a deschis.
În cadrul primei sesiuni de recrutare de forță de muncă, peste 6000 de gorjeni și-au depus cv-ul, concurând pe cele 500 de joburi promise inițial de investitor. Un anume Ion Lupulescu, reprezentant al firmei care a selectat viitorii angajați, declara în ianuarie pentru PRO TV, în legătură cu cererea de locuri de muncă neașteptat de mare de la Târgu Jiu, următoarele: ”Oamenii sunt disperați, vor să muncească, sunt dispuși să facă naveta, doar să aibă un salariu decent.”
Într-un recent comunicat de presă, compania japoneză anunța, fără vreo explicație, că din cei peste 6000 de candidați a angajat doar 230 de persoane, motiv pentru care a inițiat o nouă sesiune de recrutare de forță de muncă.
Viceprimarul cu atribuții de primar Aurel Popescu, aflat în plină campanie electorală, în perspectiva alegerilor din 11 iunie a.c., a participat luni, 10 aprilie a.c., la o emisiune electorală în cadrul căreia s-a arătat ”șocat” de gorjenii ”schimbători” care ”nu vor să lucreze”, și din cauza cărora nu s-a mai realizat nici fabrica de cabluri auto promisă de nemții de la NEXANS AUTOELECTRIC GROUP.

Modul în care Aurel Popescu, ca șef al Primăriei Târgu Jiu, a descris forța de muncă disponibilă în Gorj este extrem de descurajator pentru investitorii care ar lua în calcul să își dezvolte diverse proiecte în această zonă. Popescu a spus că a aflat de la reprezentanții companiei japoneze Sumitomo Electric Bordnetze că mare parte dintre cei peste 6000 de candidați nu au mai răspuns la telefon, nu s-au prezentat la interviu sau au refuzat să efectueze stagiul de pregătire în alte fabrici din Caransebeș sau din Drobeta Turnu Severin.
Declarațiile lui Popescu readuc în actualitate afirmații la fel de șocante, ale purtătorului de cuvânt al PSD Gorj, Anca Bordușanu, dintr-o altă emisiune de televiziune: ”Eu cred că dacă cu adevărat un tânăr vrea să muncească și nu este obișnuit să-și petreacă nopțile numai în cluburi poate să-și găsească un loc de muncă”. Un alt pesedist, Gabriel Giorgi îi făcea bețivi pe miile de angajați ai Complexului Energetic Oltenia care protestau, disperați de managementul politic, abuziv și destructiv impus de PSD, în cea mai mare companie de stat din România.
Ceea ce uită să spună Aurel Popescu și ceilalți lideri politici din Gorj, indiferent de culoarea lor politică, este că județul Gorj este în plin proces de depopulare. Mare parte din forța de muncă a migrat în afara țării sau în alte zone din România. După 13 ani cu Victor Ponta ca deputat de Târgu Jiu, în acest oraș nu s-a deschis nicio fabrică. Deși s-au cheltuit milioane de euro, prin diverse ong-uri controlate de PSD, pentru așa-zisa reconversie a forței de muncă și reinserția ei pe piața muncii, în realitate nu s-a făcut nimic concret.
Deocamdată, reprezentanții companiei Sumitomo Electric Bordnetze au refuzat să comenteze afirmațiile lui Aurel Popescu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.